1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Semmiből nem vettem ki, hanem ott volt a sok szétválogatott fémhulladékok között!
Ha meg nem találtok, akkor kérni kell & enyí! Biztos h. tudnak adni...
Tulajdonképp vízvezeték-cső darabok voltak, meg amit forrasztásra használnak ón-cink vagy ólom ötvözet darabok, nem tudom pontosan...
Ezekből olvasztottam össze, h. minden fajta legyen benne & sokkal keményebb lettek így a golyók a tiszta ólomnál.
Állítólag abból lesz a kemény golyó, ha az ötvözet 60:40 arányban tartalmaz ólmot & cinket vagy ónt.
Ezzel a kopás visszaszorítva, az energiaminimumról meg annyit, ha az ember maga önt megfelelő átmérőjű & mennyiségű ólomgolyót, akkor a beszerzésbe & az öntésbe fektetett energia többszörösen megtérül, mert jóval olcsóbban kijön, mint a horgász- vagy fegyverbolti ólomból, hamarabb végez a malmozással & jobb minőségű lőporra tehet szert, meg így több ideje marad, h. malmozás helyett csinálhat más "hasznosat" is szerintem... 
Na, mindegy nem okoskodok...
Előzmény: #4094
|
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
MÉH telepen ólmot miből vetted ki? vagy ólomcső? |
|
|
23 db. hozzászólás
18 pont
     Zöldfülű
2006.12.29.
tag |
Sziasztok!
Eléggé read-only felhasználó vagyok, de most mégis írok, hátha tudok segíteni valakinek 
Szóval kezd elkészülni a malmom, és azt hiszem megtaláltam hozzá a tökéletes és legegyszerűbb(lustaság) őrlőgömböket. Egyszerűen be kell menni egy elöltöltő fegyvereket áruló fegyverboltba, és venni egy rakat .735 (~1,9cm) kaliberű gömblövedéket. Ezek 99%-os tisztaságú ólomból vannak és 50ft/db ár körül mozognak.
Remélem hasznos volt az info.
Üdv.: $lash
Szerk: például a kapszli.hu |
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
ááá ma hallottam hogy már árulnak nálunk (szlovákián) petkókat a tescoban !!! Remélem gy.zs. is fognak mert már nagyon kellene (már csak kb 10 cm viscom van :S) . 
|
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
hidd el erre azért éni tudtam következtetni, de ezek nem annyira gyakori anyagok(főleg nem olcsók gondolom) hogy csak simán oxiszernek elhasználd. MAx recsibe esetleg.. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Lantánium, cérium nitrát. Gondolom oxidálószerek... Amúgy honnan szerzed ezeket a különleges anyagokat? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
fúú, hát ez nekem kicsit sok egyébként az utóbbi kettő mire használható? |
|
|
6 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2009.11.15.
tag |
ja nem tom hogy minek tiltanál ki szerintem elolvastam a szabályzatot és a kérdések nincsenek megtiltva benne talán a helyesírással lenne bajod úgyhogy légyszíves mondd meg hogy mi a gondod Előzmény: #4080
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
50g 1000ft-ért?
De még árulok Ce(NO3)3-at és La(NO3)3-at ha esetleg érdekelne ilyen anyag. |
|
|