A másodperc ajánlata: X 46 2800 Ft

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Ja bocs félrenéztem. Tényleg van nekik de 3500 ft/kiló? Hát per pillanat erre most nincs pénzem inkább csinálok én... Amúgy köszi a segítségeket! Még annyi hogy mondta stroncium-nitrát hogy lefolyótisztítóként lehet kapni NaOH oldatot. Na most tiszta (vagy tisztább) NaOH-t lehet még valahonnan beszerezni? |
|
|
401 db. hozzászólás
26 pont
  Piromán
2009.06.24.
tag |
h???? nem kemira hanem KERÁMIA , 2 perc utan megtalaltam a cuo kesziteset es azert lett 2 perc mert ps3 rol netezem es eleg lassuuu am meg ird be h budapest keramia ott lessz. Egy 500cm3-es fözőpohárba kimérunk 25g kristályvizes réz(II)-szulfátot és hozzáadunk kb. 150-200 cm3desztillált vizet, majd az egészet felforraljuk, ezután 50cm3vízben feloldott 4g nátrium-hidroxidot kevergetés közben hozzáöntjük, azonnal fekete réz(II)oxid csapadék válik ki. (Ha a CuSO4 oldathoz hidegen adjuk hozzá a NaOH-ot akkor világoskék réz(II)hidroxid csapadék válik ki, amit természetesen kiszűrhetünk, és majd amikor szárítjuk, vizet veszítve átalakul réz(II)-oxiddá.)A CuO csapadékot dekantálással tisztítjuk, (megvárjuk amíg leülepszik aztán leöntjük a felette lévő oldatot, utána d-vizet adunk hozzá, felkavarjuk, és ismét ülepítjük, ezt a műveletet kétszer-háromszor megismételjük) majd a csapadékot kiszűrjük, és szárítjuk. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Néztem hmmm de képzeld nincs se réz-hidroxidom sem réz-nitrátom, szóval azok az előállítási módok nem igazán jöhetnek szóba... A kemiránál meg nem találtam róla semmit... |
|
|
401 db. hozzászólás
26 pont
  Piromán
2009.06.24.
tag |
hat ha beirtad volna a gugliba kidobta volna h kell, de elismerem az egy nagyon nehez dolog. am meg lehet kapni keramiasoknal asszem 3000 per kilo Előzmény: #4130
|
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Köszi stroncium nitrát! Még annyi hogy a tisztítás az annyi hogy beleteszem a fekete szennyezett rézoxidot vízbe? Mert a CuO oldhatatlan vízben de a Na2SO4 már oldódik benne szal így el lehet különíteni nem? |
|
|
49 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.10.29.
tag |
Benyaa helyesbítek: 3 tekercs volt megbeszélve szóval 3 kell! (bocs a dupla hozzászólásért, kiment a fejemből mennyit kértem) |
|
|
49 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.10.29.
tag |
Benyaa, nekem a 2 tekercs ami kell! Írj ide vagy az e-mailemre [email protected], hogy mikor jó az átadás neked (nekem mind1) Köszönöm |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
És hogy kell CuO-t csinálni? Az oké hogy réz hevítésével de az nem lesz tiszta... |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Most jutottam center közelébe.
Akinek kell enyvszalag, írjon ide egy mail címet, és ráírok.
Most hétvége, vagy jövő hét hétfő lenne jó nekem az átadásra.
700Ft/db 200m úgy emlékszem, hacsak nem 250m, és 6cm széles. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát én pyromaster oldalán lévő recepteket szeretném megcsinálni a videókról meg a képekről szépnek tűnik bár ő is írta a kék csillaghoz hogy az oxikloridos változat eléggé fehéres színű. Nem tudjátok esetleg hogy hol lehetne fekete réz-oxidot szerezni? És esetleg a Réz(II)-klorid dihidrát nem jó a célnak? Van ilyen anyagom csak még nem használtam semmire.... |
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
Nem mondom hogy nem lehet vele szép csillagokat csinálni, igenis lehet, de van egypár recept amely túl hevesen ég és elrontja avval a színt, ugyanakkor egy ugyanilyen recept kloráttal sokkal szebb színnel járhat...
Nekem pl. még nem sikerült perkloráttal réz-oxikloridos kék csillagot csinálni amit igazán kéknek lehete mondani, totál fehér volt...lehet én rontottam el vmit, de a klorátos verzió sokkal kielégítöbben sikerült...Majd még próbálok CuO-s, Cu2O-s, és ultrafinom rézporos recepteket is, lehet avval majd jobb lesz, anyagom megvan hozzá csak egy kevés idöt kell rá szorítanom, meg vmi értelmes receptet találni...kezdésnek mehet sztem a Veline Blue Előzmény: #4125
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 15
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471587
Látogatók ma: 265
|