840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
azért ne nézd már hülyének.. nem őt kell oltani, ő nem a 12évesentudomhogyénvagyokalegokosabbmertalegjobbisvagyokegyben kategória.Azokat oltsd, ne őt... |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Ejha. És ha nem titok meg szabd kérdezni hogy min alapul? Szóval milyen módon csinál majd a kénből kénsavat? |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Kénsavat elméletileg 98,3%-ra lehet forralással töményíteni. Azonban egy koncentráció fölött már nagyon elkezd füstölni, és egyrészt sok kénsavat vesztesz, másrészt megfulladsz, ha nincs megoldva a gáz biztonságos elvezetése.
Itt egy leírás kénsav töményítéséről házi/laboratóriumi körülmények között: http://amazingrust.com/Experiments/how_to/Concentrating_H2SO4.html
Mostanában dolgozom egy kénből kénsavat csináló készüléken, úgy néz ki, holnap kapok meg hozzá egy egyedi üvegalkatrészt. Ha valamit elérek, majd beszámolok róla. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nekem eladás, vkinek remélhetőleg beszerzés...
Eladom hűséges vegyszermérlegemet. 100g méréshatár 0,01g pontosság. Természetesen használt, de tökéletesen működik. Anno 6000Ft-ért vettem, most eladnám 100 grammos kalibrálósúllyal együtt 4000Ft-ért. Érdeklődni itt, vagy msn-en lehet. |
|
|

10 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2009.11.28.
kitiltott |
Hali Kicsiatom!
Érdeklődnék , hogy milyen oldószereid vannak. PM-ben tárgyaljunk.
Köszi!
Mr. Cel.trinitrát!
1. Kicsi valószínűséggel kapsz bármelyik vegyszerforgalmazótól cc. savat (kivéve cc sósav-> régebben OBI). Mivel engedélyköteles!
2. Azért feketedik meg , mert valamilyen szennyeződés (por stb..) kerül a folyadékba, mely elszenesedik.
3. Az híg kénsavat melegítve a gőzfázisban egészen kb. 75 m/m %-ig, csak kis menny. kénsav van jelen. Ettől a ponttól kedz el "füstölni" a kénsav. Ekkor jelenik meg több h2so4 a desztillátumban.Az előkoncentrált savat 1-2 hétig hűtve pihetetni kell , hogy kiváljanak az oldott sók (mert van benne). Majd vákuumban desztilláni, és az állandó forrponttal deszt. frakciót felfogni. Az analítikában a szennyezett kénsavat úgy tisztítják, hogy cc hidrogén peroxiddal hozzák össze, majd kvarcüvegből készűlt eszközben desztillálják atmoszférikus nyomáson. Iparban a kimerűlt nitrálósavat szokták újrakoncetrálni (a kapot termékek, maradék HNO3, oldott NOx eltávolítása után).
Ha több infó kell , irány a könyvtár. Rengeteg kötet van a gyártásra és a koncentrálásra vonatkozóan. Mielőtt ilyen komoly dologgal próbálkoznál tájékozódj !
Lehetséges a koncetrálás, de otthoni körülmények között bonyolult, és veszélyes!! Tuti nitrálásra kell a kénsav, ami megint negatív!! Magad és másokat is a levegőbe röpíthetsz! Egy elvesztett kéz, vagy szem örökre emlékezetes marad! Remélem segítettem!
Kénsav koncentrálása
Üdv, FlashFXP |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
http://spektrum-3d.hu/ Próbálkozz itt. De ha pesti vagy vagy fel tudsz menni pestre szerinte abban az AZUR vegyszerboltban is adnak (bár én még nem jártam ott). |
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
Igazából csak kénsavat akarok rendelni, mert mifelénk csak 37%os akusavat lehet kapni ráadásul tömörítéskor egy csomószor elfeketedik valamitől (nem tudom mi a fenét tesznek bele ) |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
colnak szinte mindene van viszonylag elfogadható áron. Viszont olcsóbban rendelhetsz külföldről (én Szlovákiából rendeltem) ám a behozatal macerás. Vagy el kell érte menni vagy csomagszolgálat és fizetés banki átutalással. |
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
köszi majd belejövök lassan |
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
Tudtokat akartam írni csak hülye vagyok.
// Szerkesztés gombot használni kéne!!! // [mod. Gabtech] |
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
Tuti valami oldalt ahonnan vegyszereket lehet rendelni? |
|
|

76 db. hozzászólás