A másodperc ajánlata: Meteor 1200 Ft

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Minden boltból eltűnt a nátrium-benzoát féle tartósítószer, tud erről vki vmit? Eseteleg másik beszerzési lehetőséget? |
|
|

61 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2009.12.24.
tag |
Pont ezt mondtam én is. Ha begyullad a malomban a tiszta magnézium az még attól nem robban fel. Nekem paprikadarálóban gyulladt be a pora (ez hasonló a kávédarálóhoz csak sokkal nagyobb) mivel a kezem a tetőn volt nem tudta lelökni. Kis puffanás után egyből visszazár. Na egész más lett volna a helyzet ha letudja lökni a tetőt. Akkor a levegőbe fújja a port és szép nagy lánggömb lett volna. De ennek semmi köze a robbanáshoz. Azóta nem darálok ezzel a módszerrel magnéziumot. Máskülönben én a malomba a magnéziumot finom forgácsként vagy reszelékkén teszem be és 30 mm-es acélgolyóval malmozom, a golyók súlya 100kg. |
|
|

1097 db. hozzászólás
61 pont
    Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Egyébként én sima magnézium por malmozására értettem semmi oxi szer semmi más. Itt a centeren is van olyan akinek gyulladt már be ,nem akarok hülyeséget mondani asszem rutinos vagy Masternak...
Rutinos vett anno sok magnéziumot amit felolvasztott így légbuborékos lett és jobban lehetett porítani de csak zúzni lehetett mert kipróbálta malomba és bebizonyosodott a tény... |
|
|

61 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2009.12.24.
tag |
Ez igaz, de az szálló por a levegővel keveredve egy műhelynyi Mondjuk 50 köbméter optimális gázelegy nagy grimbuszt tud csinálni. Ezen az elven működnek a spray bombák is aminek a testesebb példányai elérik az atombomba pusztító erejét is radioaktív sugárzás nélkül. Itt 5-600 kg cseppfolyós gázt permeteznek a légtérbe és késleltetve gyújtják be ez sok ezer köbméter gázelegyet jelent, ennek az egyik alkotórésze acetilén. Nem tudom mekkora volt a malom hány literes de abban porviharnak kellett minimum dúlni hogy olyan robbanás létre tudjon jönni. Ez az én véleményem. ha te ragaszkodsz a tiedhez, legyen úgy. Én még ettől nyugodtan malmozok |
|
|

61 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2009.12.24.
tag |
Jól tudod, jórészt igen, de vannak kivételek. olvad el ezt a hozzászólást #4267 |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 7
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471579
Látogatók ma: 257
|