894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Apocalypt szerintem rövidebb motort kéne erre tenned mert így a tömegközéppont nagyon balra tolódik és nagyon hosszú, nehéz stabilizáló pálca kellene neki. Az enyémbe is a motor kicst bele vn süllyesztve a robbanófejbe és még íg is éppen hogy stabil lesz a repülése. :)
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész rakéta :) Pontozd légyszi" című tűzijáték képhez. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Mit számít az a 7-8 g olom ha robbanofejes? Amúgy szép lett gratulálok hozzá! Remélem sikerülni fog. Pont most készítettem egy videot hogy hogy rakom össze a d3 rakétamocimat. Már csak fel kell löjem hogy ijen lett kifejezést tegyem a végére. Elküldenéd e-mailban a motor tervet?
dani224 kukac freemail pont hu
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész rakéta :) Pontozd légyszi" című tűzijáték képhez. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
A motornál vagyok a legkritikusabb a legkisebb hibánál megy a kukába egy ha nem jó szal szerintem nem lesz vele gond. Abban bízok hogy a magasabban uralkodó szélviszonyok elviszik a házak fölül a visszaeső cuccot és az a mellettünk lévő négyemeletes mögötti szántóföldre eik majd vissza... De akkor lehet hogy a kertben nem gyönyörködhetek benne ha jó ki kell mindig menni a földekre. De akkor mi van a gyári rakétákkal? Azokon is van egy jó vaskos fapálcika aminek efogadom van 5-6 gramm tömege tuti!? Itt a kép hogy mennyi fog visszaesni a rakétámról: http://noob.hu/07/0524/nevtelen.JPG
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Ha a motort is ilyen precizitással kivitelezted akkor jó kell legyen! Hát próbáld meg városon kívül elereszteni, 7 gramm ólom? Húúú az ha fejbe talál valakit úgy 100-130km/h sebességgel simán kilyukad a feje! Talált már el visszahulló 4,5mm légpuskalövedék, a maga 0,5g tömegével, és nem volt kellemes! Ismerek olyat akit 5,5 talált el ugyanígy és ő sem kívánja mégegyszer átélni, de ha valakit egy 7g-os ólom talál el...
|
|
47 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2009.02.13.
tag |
és ez meik bombába is került/kerül?
Ez egy hozzászólás a(z) "gomb ;-)" című tűzijáték képhez. |
|
|
155 db. hozzászólás
72 pont
Tud valamit
2008.06.27.
tag |
HAJRÁ KISPEST (a kupadöntőben és az Európai szereplésben :D )De azért csak a Fradi .D Meg Szolnok mert jövőre van esély feljutni... na mind1 jó lett a füst!! ó vörös feketék... Ha egyáltalán saját xD
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Nah tettem rá 7 gramm olmot, és így már jó lett. Amúgy úgy találtam az oldaladra Master hogy teljesen hülye voltam ehhez az egész dologhoz, és mindent onnan tanultam, nagyon örültem hogy van ilyen ember aki ilyen részletesen leírja mit tegyek, mire figyeljek. Szóval csak annyi hogy köszönöm! Annyit még kérdeznék hogy a rakétamotor ahogy visszahullik azzal a jó kis stabilizálópálcával meg a végén a 7 gramm ólomm, nem okoz az kárt a földre visszaesve?
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
http://noob.hu/07/0523/DSCF16992.JPG A pirossal jelölt részen van az ujjamon és ugy megáll vizszintesen. Szal akkor ezekszerint nemjó... Lehet teszek rá mondjuk egy 4-5 grammos súlyt. Amúgy igen én vagyok legib23 aki mostanába annyit krdezett tőled. Az általam kifejlesztett C1 es motor került rá 1/3 furatos de elküldtem neked a motor terveit e-mailban és azt mondtad 80-100 grammot is elbír szóval ezekszerint nem lesz gond remélem
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
14 másodperccel voltam gyorsabb, Master
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Nem te kérdezősködtél e-mailen? Nagyon szép a rakátád, első osztályú munka! Az hogy stabil lessz e a repülés, attól is függ hogy milyen erejű a motorod. Mert ha gyorsan megemeli a rakétát, akkor a menetszél is stabilizál! (a pálca miatt)
Amúgy ha a rakétát feltámasztod egy vonalzóra a fúvóka mentén, és a pálca felé billen el, akkor garantáltan stabil lesz! Lehaet trükközni azzal hogy a pálca végére súlyt teszel. Így egy nagyon könnyű de hosszú pálcával szerelheted. A pálca önmagában kevés lenne de a végén a súly nagy erőkaron van így nyertél egy kis súlyt.
Ezt jólmegaszontam ... A motor milyen motor? Fúvókás A90? Remélem nem PWP vel hajtod meg Bár abban is van erő ha jól csinálod. De ez már sok lenne neki.
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
attól függ milyen anyagból van a pálca!
A lényeg az hogy az egész rakéta tömegközéppontja, pálcával együtt, a fúvóka mögött legyen.
Ezt úgy tudod meghatározni, hogy felfekteted a raksit az ujjadra, és addig tologatod jobbra balra finoman, míg vízszintesen áll, tehát nem csúszik le az ujjadról semerre.
Ha ez a pont a stabilizátor pálcán van, akkor a repülés stabil, ha kb a fúvókánál akkor nem stabil, de azért lehet hogy elmegy, ha a fúvókától előrább, a robbanófej felé, akkor a repülés instabil lesz, a raksi össze vissza fog repülni, akár pörögni is elkezdhet.
Ha a tömegközéppont meghatározását nem teljesen érted, akkor elmagyarázhatom mégegyszer, de szerintem érthető.
Egyépként szép darab, várom a videót!
ment rá az 5*
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Az üzemanyag KNSB RIO úgy ahogy a PyroMaster oldalán le van írva. A kérdésemre még mindig várom a választ!
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133
Látogatók ma: 22
|