3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Egy büdös szót nem szólhatok, régen sokat használtam a cuccot, de gyorsan leszoktam róla.
Viszont ez a vízüveges fojtás életveszélyes! Hallottál a hajszálcsövesség hatásáról?
Az az a jelenség, amit a növények is kihasználnak hogy a vizet a magasan lévő lombkoronába juttassák.
A viz egyik tulajdonsága a felületi kohézió kicsi. És inkább tapad máshoz mint saját magához.
Egy vékony csőben, feltapad a falra!
Minél vékonyabbak a csövek annál magasabbra. És minél több van belőlük annál több folyadék áramlik rajtuk.
A vatta a kanóc és a papír is ezért nedvesedik át, és ezért szívja a vizet.
Hiába tömíted le alufóliával, hiába fordítod fejjel lefelé, a papír fal mentén a kapilláris hatás felszívja a vizet. a papír átnedvesedik, és ez rosszabb egy zárt térben mint ha egy konkrét csepp vízüveget csepegtetnél a flashre!
Akkor a legnagyobb a valószínűsége a begyulladásnak, ha hosszan van kitéve a nedvességnek, és a nedvesség fokozatosan oszlik el az anyagban hagyva száraz alkotóelemeket a beindulásra...
Azt meg nem tudod bemesélni hogy a papír nem nedvesedik át, hisz akkor ki se száradna a fojtás, nemde?
Az a víZ megy valahova hidd el!
És ami még rosszabb hogy lúgos víz!
és ami még rosszabb hogy radiátoron szárítod!
Soroljam még? Minden adott egy jó kis balesetnek. Zacsiba vele, vagy használj mást!
Én zacskóztam!!!
Ez egy hozzászólás a(z) "KMnO4 + Al + S petárda (2g flash)" című tűzijáték videóhoz. |