840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
próbáljatok meg normál candyt kis vizzel keverni hogy ojan legyen mint a sógyurma. Ha begyujtod (már pedig a vízhez képest könnyen begyulad) valami hihetetlen módon ég!! nem igazán füstöl meg elég lassú is de és kb 23-30 grmm két és fél percig égett látványosan.
lehet hogy hülyén handzik de igy van. Fogalmam sincs mér 

Ez egy hozzászólás a(z) "rCandy füstbombám" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Azért írtam idézőjelbe a "meggyújtod" és "ég" szót 
Mert valójában detonál, hisz ez a detonációs sebesség. Vagyis ezt az értéket csak gyutaccsal éri el. Vagyis a te mutatványod is működne, ha az adott robbanóanyagot eleve detonációval indítod. De lehetőleg ne AP val próbáld ki, 5kg istenem...
Illetve kell még figyelembe venni a kritikus töltetátmérőt, azt az átmérőt amiben a töltött robbanóanyag detonáció sebessége elérheti a maximumot.
Ha a kritikus töltetátmérőnél kisebb a töltetátmérő akkor a detonáció nem fog erősödni és megáll!
Ez persze sűrűség függő. A kritikus töltetátmérő kis sűrűségnél alacsony, de ekkor a robbanóanyag nem terjed a maximum detonáció sebességgel ami rá jellemző.
Ha nagy a sűrűség akkor a kritikus töltetátmérő is nagyobb kell legyen. öntött TNT nél 2,5-3cm környékén van, kristályos TNT nél 1,6cm
A PETN értéke nagyon jó, ezért használják, robbantózsinórokban, ahol alig pár négyzet mm keresztmetszetű területre van töltve, és a detonáció stabil, tartja a 7500m/s feletti detonáció sebességet.
Ez egy hozzászólás a(z) "Az ikrek" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #6733
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
<< Magyarul "meggyújtod"az egyik felét, és a 4 kilométerre lévő másik végéhez ér a "láng" egy másodperc múlva. >>
Ez ténleg igy van? xD
Már régebben terveztem néhány haverral hogy legyártok 5kg ap-t és végig húzom 4km-en és kipróbáljuk,de nem tudok olyan területről a közelben ahol se éjjel se nappal ne járna valaki 10000%-ra és ne lenne a közelébe olyan létesitmény, ahol élő ember van, aki meghallja és rendőrt hiv, szóval feledésbe ment.
De amúgy én ezt a 3000-4000méter/másodpercet úgy tudom hogy folytás alatt ég, ha kiszórod naturba akkor fele annyit se teljesit, a hangja meg azért van mert átlépi a hangsebességet.
Ez egy hozzászólás a(z) "Az ikrek" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #6732
|
|
|
4 db. hozzászólás
  Zöldfülű
2008.08.15.
tag |
Hello
Szép nagyot szólt! 
Mit tettél bele???
A PVC cső vége mivel volt betömítve???
Ez egy hozzászólás a(z) "Az ikrek" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
A fenykepezodepem lemerult a robbanas utan kb. 5 masodpercel es kikapcsolt. Nem mentette el kb. az utolso 3 masodpercet a videobol. Sikerult viszont felvenni a hangjat egy kulon - allitolag profi - hangfelvevovel (nem az enyem) , ami kozelebb volt a robbanashoz.
Az elemek rossz allapota miatt nem mertem kepet csinalni a kesobb felkotott anyagrol, mert attol tartottam, hogy majd a videozas kozben lemerul az elem, ami be is kovetkezett szerencsere a vegen.
A masik fan is volt 100 g anyag. A kepen 150 gramm van. Kozottuk egy vekony PVC csoben (2cm atmeroju) ugyanaz az anyag volt mint a vastagabbik fan van a kepen.
Ez egy hozzászólás a(z) "Az ikrek" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Persze hogy én csináltam, pár héten belül lehet csinálok a szintézisről is egy vidit ha kell a bizonyiték :D
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|

150 db. hozzászólás
22 pont
  Piromán
2008.10.18.
tag |
lőgyapotot csináltál vagy szereztél?
|
|

1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.04.12.
kitiltott |
Nagyon jó lett!! grat!! Lenne pár kérdésem:
Mi volt a kidobó töltet?
Mi volt a bontó töltet?
Az effekt pontosan mi volt?
Kössz a választ!
Ez egy hozzászólás a(z) "40mm bombettám (sztem másodikra nem is olyan rossz)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

302 db. hozzászólás
67 pont
   Haladó
2009.04.05.
tag |
Szerintem kifejezetten jók bele azok a fehér szikrák!
|
|

302 db. hozzászólás
67 pont
   Haladó
2009.04.05.
tag |
Ez igen!
Bár a tus sem megvetendő, ha jól láttam egy vadászpuskákon használatos volt.
Ugyanilen van a mi Norica Marvic Gold légpuskánkon is.
Jó erős. (Mármint a puska.)
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 96
Ebből tag: 0
Látogatók: 1531494
Látogatók ma: 1095
|