46 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.02.10.
tag |
Megint én!
Egy másik fontos dologról szeretnék információt: az elektromos begyújtásról.
Jó ez a gyújtási mód?
Van valakinek egy tuti hordozható (9, 2x9, 3x9V-os), biztos rendszere?
Lehet "komolyabb" elektronika is (hiszen villamosipari suliba, elektronika szakra járok), már vettem egy 4700mikroF-os kondenzátort, kipróbáltam, elég nagyot cikrít, de ezzel nem sikerült még begyújtani semmit se.
Írjatok e-mailben ([email protected])
Kösz! |
|
|
46 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.02.10.
tag |
Hoppi ezt a hát ide nem ír senki dolgot az Útbaigazító-ba szántam.
De aki tud kérem segítsen.
Előre is kösz (megint)! |
|
|
46 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.02.10.
tag |
Hát ide már senki se ír?!
Mindenki profi, egy kiváncsi kezdő sincs?! 
Na akkor írok én...
Már írtam a Beszerzés-be: Múlt hétvégén a salétromom nedvességet kaphatott és összetapadt.
Mit lehet tenni?
Már a nyitott ajtajú sütőben való hőlégkeveréses szárítást is próbáltam, de nem változott , csak nagyon büdös lett minden.
Azt olvastam, hogy a candyt házi füstbombákhoz szokták használni, mert nagy, sűrű füstöt hagy maga után. Kipróbáltam, tényleg nagy füstje van, de nem olyan mint a filmekben (sejtem, hogy ott nem candyvel dolgoznek és ne is álmodjak házilag olyan füstről), vagy számítógépes játékokban (a kommandós, renőrös, katonai kifüstölős, terület megjelölő, elrejtős föstökkel is gondolom az a helyzet mint a filmessel), de mégis milyen keverékkel lehetne a legjobb hatást elérni? 
Azt írták nekem amikor megkérdeztem, hogy mit csináljak a Mg-ommal (forgács), hogy csináljak belőle szikraszökőkutat. De azt hogy kell? Leírnátok?
Előre is kösz! |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.05.03.
tag |
JÓ, OK. BOCS. |
|
|

2242 db. hozzászólás
1 pont
     Mester
2004.06.04.
adminisztrátor |
Ezt fejezd be, de nagyon gyorsan! Ha robbantani akarsz, akkor mindenki erdekeben ne irj ide tobbet! |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.05.03.
tag |
És fél liter benzin robban 20 m2-t? És fél liter műtrágya+gázolaj? |
|
|
60 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.01.03.
tag |
appme!
kérdés mi van a tortagyertya tüzijátékban?
olyan mintha nitrált papírzsepi lenne vas reszelékkel. |
|
|
60 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.01.03.
tag |
hello
szerintem a gázolaj+mütrágya már az ipari robbanószer kategoriába tartozik mert bányákban használták pl. Recsk de nem vagyok biztos benne.
egyébként nehéz begyujtani.Válasz Kevin üzenetére (#1529) |
|
|
4 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2006.04.01.
tag |
a candy mix salétrom helyett kénnel működik?
lécci rjátok ide mert én ezt nem tudom.
előre is köszike... |
|
|
118 db. hozzászólás
    Tud valamit
2005.12.23.
tag |
De ha már itt tartunk, sztem tegyük át a beszélgetést a ,,Fegyverek" témába. |
|
|
118 db. hozzászólás
    Tud valamit
2005.12.23.
tag |
Ja és ráadásul qrva sok 12-13-14 éves fiú is harcolt, és sok nem is azért sérült meg, mert meglőtték, repesz találta, stb. hanem mert nem nagyon értettek a dolgokhoz és magukat sebesítették meg... Nagyapám is mondta, aki akkor volt 18 éves és fél kézzel harcolt, igaz, nem pesten, hanem Veszprém környékén, hogy egy gyerek bizony majdnem bele is halt a benzinesdibe... Az viszont igaz, hogy a harckocsizók szinte rettegtek az ilyesmitől, hiszen ha valaki jól odabaszta, bizony bennégett a szerencsétlen orosz... |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.05.03.
tag |
Akkor inkább azt mondjátok el hogyha fel akarnék robbantani fél liter benzint akkor mit tanácsolnátok hogy gyujtsam meg a fél literes üvegbe lévő benzint? Válasz Piedone üzenetére (#1531) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
1956. -ban azzal szórakoztak a gyerekek, hogy a nagyfater pálinkás üvegjeit teletöltötték benzinnel, bele egy benzinnel átitatott rongydarab, meggyújtották a rongydarabot, és azzal hajigálták a szovjet tankokat. Ma ezt az eszközt úgy hívják, hogy "Molotov koktél". Az csoda egy ital, garantáltan felmelegít, külsőleg-belsőleg! |
|
|

2242 db. hozzászólás
1 pont
     Mester
2004.06.04.
adminisztrátor |
Látom mindenkinek megy az agya .
Ez a frappáns név egyébként valamelyik fimben szereplet, nemde? 
A benzin nagyonis robban, csak nem olyan egyszerűen, hogy meggyújtod, és kész. Pl. egy teli tartálykocsi soha nem tudna felrobbanni, viszont fél liter is fel tud szaggatni egy utcát. Ám hogy ez miért van, azt nem árulom el, mert még kipróbálja valaki . És ha valaki olyan kipróbálja, akinek ez újdonság volt, akkor annak nem lenne jó vége... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 111
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493450
Látogatók ma: 1666
|