777 db. hozzászólás
177 pont
    Labortöltelék
2006.04.01.
tag |
És az ózon is villámlás hatására képződik, de a freonok rendesen elvékonyítják...
TEhát éljen a villám mindenekfelett, nélküle nem lenne élet |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Long,long time ago...
Volt egyszer egy II.Világháburu...
Azt találták ki a felek, hogy egymás bunkereit, földalatti állomásokat, vas és betonhídjait lerombolják, hogy termitbombát kevercseltek.
Ez átégette a beton ill. acélépítményeket, tekintve, hogy hőségben a termitbomba rögtön az atom után jön a 2500Celsiussal. Ezt a hőfokot minden földi anyag olvadással kénytelen respektálni.
A US légierő és a RAF pl. pár német várost majdnem eltörölt vele a föld színéről, hiszen erre a hőségre a polgári lakosság nem volt kiképezve.
A Drezda, stb. terrorbombázásnak is hívható támadása ezen gyújtóbombákkal többszázezer polgári lakos életébe került és úgy gondolták a szövetségesek, megmutatták nekik.
Ma már történelmileg elfogadott tény, hogy azért sajnáljuk a történteket.Válasz maTaKee üzenetére (#1618) |
|
|
69 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.03.07.
tag |
az a termit bombás dolog az hogy is van? |
|
|
117 db. hozzászólás
Tud valamit
2006.04.15.
tag |
A villámos sztori tényleg igaz.
Amikor villámlik például NO2 keletkezik.
egyesűl a két elem, amit laborban csak ívfényben érhetnek el. |
|
|
21 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.05.19.
tag |
szia! dehogynem tudunk 5letet adni ^^ keverd össze kis porcukorral és mehet is! nemtom sajnos mien anrányban kell elkeverni mert én személy szerint a puskaport vagy a kláliumnitrát(KNO3) és cukor 50-50%os elegyét jobban szeretem. sok sikert |
|
|
69 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.03.07.
tag |
hi nem tudnátok 5leteket adni miket lehetne hipermangánnal kezdeni? |
|
|
117 db. hozzászólás
Tud valamit
2006.04.15.
tag |
Tök érdekes, hogy villámlás hatására (is) alakult ki az élet:
ugyanis a villám hatására reagáltak a légkörben lévő vegyületek, elemek és szépen lassan egyszerűbb szerves anyagok keletkeztek, majd aminósavak és így tovább: baktériumok ... (találtak több miliárd évest is)
Gondoltam érdekes de nem ide tartozik az tény!
Appme van MSN-ed? |
|
|
117 db. hozzászólás
Tud valamit
2006.04.15.
tag |
Jah vagy egy húszezres!
Egyébként, Appme? Abba tényleg nehézvíz van?
|
|
|

777 db. hozzászólás
177 pont
    Labortöltelék
2006.04.01.
tag |
Egyébként honnan a francból szerzted?
Ilyet nem kapni a sarki fűszeresnél... |
|
|

777 db. hozzászólás
177 pont
    Labortöltelék
2006.04.01.
tag |
A deutériumoxidot, atomreaktorokban neutronfékező, és hűtő anyagként használják+atombobma készítésénél. A vízbontó-üzemekben 5-7 ezer liter közönséges vízből nyerhető egy liter nehézvíz.Előállítása költséges.
|
|
|
117 db. hozzászólás
Tud valamit
2006.04.15.
tag |
Amúgy nem túl egészséges! Nem tudom mennyi de halálos is lehet! Amúgy algákat lassan hozzá lehet szoktatni a D2O-hoz, ha az áttelepítés gyors H2O-ból D2O-ba akkor elpusztulnak az algák de ha lassan történik és fokozatosan akkor távább élnek.
A természetes vizek is tartalmaznak D2O-t.
Ezt azért írtam hátha valakit érdekel (Appme, Gera) |
|
|
117 db. hozzászólás
Tud valamit
2006.04.15.
tag |
Hellósztok! Ismét itt vagyok.
Sztem a nehézvizet az atomreaktorokban használják, hogy felfogják a sugárzást. De nem vagyok benne biztos. Amúgy a D a H-nek egyik nuklidja v. izotópja kémiailag majdnem azonosak úgyanúgy alkot savakat lúgokat stb. Pl.: D2SO4 v. NaOD.
ha valami rossz légyszi javítsatok!
abból is tanul az ember! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 125
Ebből tag: 0
Látogatók: 1495008
Látogatók ma: 792
|