777 db. hozzászólás
177 pont
    Labortöltelék
2006.04.01.
tag |
Az aceton tényleg oldja a műanyagot, de ami nekünk itthon van körömlakklemosó, az műanyagba van |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Ha tunni akarod, mi történt tölts egy műanyag pohárba benzint, zárd le celofánnal, és 2 óra múlva nézd meg. (fél perc is elég, de így nagyobb a hatás.) Ja, és a körömlakklemosó mintha üvegben lenne... |
|
|
69 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.03.07.
tag |
a körömlakk lemosót ne tárold műanyagban?? 
én eddig csak olyat láttam ami műanyag volt |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Képzeljétek, csináltam Technokolt! Még a szaga is megegyezik! Az előző hozzászólásaimből ki lehet következtetni, hogyan... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Tipp2: ne tárold műanyagban... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Tipp: ésszel a körömlakklemosóval... |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Na, már teljesen elharapózik itt...
A mezei (zöld matyi) petárdának a mértani közepén van az effekt. (kb. 10mm) Használatánál tehát a helyes eljárás a késleltetővel átellenes 10-20mm-eres részt fogni a beüzemelés közben. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Mégegy "szempont": A földön elműködő petárda is felkaphat kavicsot, vagy vmi szilárd apróságot és beleküldi a szemébe vkinek.
Már megtörtént szintén.
Ha egy pici mélyedésbe esik és mellette, felette ott a kavics, stb, feladja a labdát, ki van fizetve a lehetőség... |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
A következő miatt történik a baj:
Az italos, tudatmódosult versenyző berak az ujjai közé 3-4 petárdát, mert ő a sorozatörömszerző.
Csiszatolja a gyufával a fejüket, némelyik meggyullad, de addig bábozik a többivel, amíg elindul az eleje. A passzos rögzítésben felrobbanó petárdák mit tudnak arrébbrakni, csak inakat, húst, csontokat. Aztán jön a jóságpos doktor bácsi és visszametszi érdemlegesen az ujjakat.
Gyakorlatilag ha a testrészünk a fojtás a robbanóanyagnak, elég egy szar zöld petárda is egy kis ujj csonkoláshoz. Nagyobb mennyiség, vagy brizáns anyag ugyanezt, sőt többet messzebről is eléri, ha fémkonténered van, egészen messziről is.
Érdemes vigyázni.Válasz gera üzenetére (#1671) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Thélleg... ha netán vkinek a kezében robban fel a petárda, leszakad az ujja, mert hozzám már vágtak petárdát és kb a lábam alatt robbant, de semmi... pedig a híradóban van ilyen... |
|
|
69 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.03.07.
tag |
úú kössz hogy szóltatok mert én már itthon depresszióba estem emiatt a kép miatt és a legrosszabb hogy emiatt a kép miatt abba hagytam a pyrózást  |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Hi!
Szeretettel értesítek mindenkit, hogy a Fogtündér visszahozta az ujjaimat az éjjel - miért Ő, azt nem tudom...
A képet gondolatébresztőnek szántam, mert a valóságban nincs mégegy esély.
Gondold meg tehát jól, hogy mit csinálsz, bizonytalan szereket, mennyiséget, hol, hogyan "vizsgálgatsz". |
|
|
60 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.01.03.
tag |
fényképezőm!!! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő