A másodperc ajánlata: X-Ray 18500 Ft
3 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.30.
tag |
<< Az ammóniás reakció (hidroxid képzés) annyira érzékeny h analitikában is használják, mivel oldhatatlan rézvegyületet ad. >>
Ez szerintem nem teljesen igaz, ha rez(I)-kloridot oldasz fel akkor tiszta kek tinta szeru szint kapsz, es semmi csapadek nem kepzodik (meg akkorsem ha azt nezzuk hogy a rez-hidroxidot visszaoldja magaba az ammonia) mellesleg ugy tudom hogy a folyekony ammonia is kepes egy par rez vegyuletet feloldani. Előzmény: #9538
|
|
|
277 db. hozzászólás
162 pont
Piromán
2007.11.04.
tag |
én halogén izzóval, néhány cm-ről hevítettem a kristályvizes sót, a távolabbi részeken mire kifehéredett, addigra a közepe már kezdett befeketedni, úh annyira nagy hő nem kellhet neki, nem?
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|
3 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.30.
tag |
<< Ami nagyon nagy hülyeség volt a hozzászólásodban a CuO-ra víz. Semmi se történik vele >>
Ez azért nem egészen igaz.Én valahol olvastam hogy a CuO-nak is létezhet kristályvize.
És nem csak H2SO4-től kékül el, a HNO3-tól, C2H4O2-től, de még ha jól tudom a NH4OH-tól is elkékülhet. |
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Igazad van, elírtam. fehér CuSO4-re vizet öntesz, akkor kékül be.
Egyébként tanultam kémiát, ez a hsz első feléből ki is derül, csak a CuO-t elírtam
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Nem, ha kristályvizes CuSO4-et hevítesz, először fehér por lesz, mert elveszti a kristályvizet. A lényeg, h figyelj oda amikor melegíted. Amint kifehéredik kész, vidd el a hőtől. Ha tovább melegíted akkor lesz CuO.
Egyébként ha fehér CuO-ra vizet öntesz újra bekékül, visszaveszi a kristályvizet. Ezért víz nélküli ragasztóanyaggal lehet csak használni.
|
|
17 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.08.
tag |
Bocs, dátumot nem néztem.
Ez egy hozzászólás a(z) "Gyufás-rakéta" című tűzijáték recepthez. Előzmény: #9503
|
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
mér ne lenne jó? vagy a port rakod bele és NC vel ragasztod, vagy valami PVC oldószerrel pl. tetrahidrofurán. Szerintem ha a fel van oldva úgy hatékonyabb, kissebbek lesznek a részecskék. |
|
|
277 db. hozzászólás
162 pont
Piromán
2007.11.04.
tag |
kihevítem a CuSO4-ot, akk CuO lesz, , ha PVC csövet köszörülök és a port felfogom, az használható erre a célra?
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
A videón elég halvány volt a színe, talán kéne bele valami klór-donor, pl. PVC por....
Továbbá a rézgálic kristályvízmentes, fehér por volt vagy tartalmazott 5 molekula kristályvizet?
A CuSO4 nem a legjobb színezoanyag, talán mással kéne próbálkozni pl. réz-oxi-kloriddal, nagyon szép színeket ad és konnyu hozzájutni, akármilyen gazdaboltban találsz...
De amúgy a videón egész jó volt ahhoz képest hogy klór-donor-mentes, CuSO4 a színezoanyag és KMnO4 az oxidálószer....picikét finomít rajta az ember és van egy jó klorát/perklorát - mentes kék csillag, csak kár hogy a KMnO4 olyan bomlékony és vízérzékeny....
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Granulát flash milyen lenne? Mondjk öszeprészelve (Nem ütve) Egy kevéske NC lakkal radasztva? Erösebb lene? |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
a flash, mint a bp is, csak akkor tud rendesen működni ha van hely a szemcsék közt. a bp-t ha tömöríted spolette lesz belőlle |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605114
Látogatók ma: 3
|