830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Má nemazé de kén nélkül is simán begyullad. Amugy a Siriusz nevü alupor egy adag..... Nem éri meg megvenni. félig van a doboz és qurvanagy szemcsés. Akkor már inkább reszelek magnéziumot! Olcsobb sokkal finomabb ha megfelelően van poritva és sokkal erösseb is! Bár a reszelésre és az utodarálásra elég sok munkát kell forditani de megéri!
Ez egy hozzászólás a(z) "Flashpor" című tűzijáték recepthez. |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ehhez azért hozzá tehetted volna, hogy nem mindegy, hogy kevered össze. Az anyagokat ne tedd bele együtt a KV darálóba, golyósmalomba, mert ütés és dörzsérzékeny, és nem érdemes kockáztatni.
És itt egy rész róla Pyromaster honlapjáról egy kicsit átdolgozva
KNO3+Al+S (kálium-nitrát + alumínium + kén) 50/20/30%
A lassúbb égésű villanóporok közé tartozik. Az alumíniumos flash sokkal nehezebben gyullad meg, ezért az alumínium csak nagy mennyiségű kén mellet ég el gyorsan. Ütésre dörzsölésre ez sem érzékeny és a vízre sem annyira. Ettől függetlenül a nedvességtől óvni kell! Passziválható a keverékhez adagolt 1%-nyi bórsavval Használható tűzijátékok petárdák bontótölteteként, ragasztva csillagként, fáklya elegyként.
Reakció képlet: KNO3+Al+S ===> K2S + SO2 + Al2O3 + energia
Ez egy hozzászólás a(z) "Flashpor" című tűzijáték recepthez. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv! Nem tudtam hova írjam ezért ide írom! :D Ma délután szórakoztam egy kicsit! Csináltam egy petárdát de úgy hogy a felső lezárást legyen a leggyengébb része. Ezt egy csőbe beletettem ami papírbol volt és az aljába ragasztottam. A tetején meg volt kb 2 cm szabad tér. Ebbe szórtam alupúdert! a Cső tetejére 4 db csillagszórót szixszallagoztam és begyújtottam a csillagszórókat és a petárdát! Elmentem tőle jó távol. Berobbnat a peti és az összes alut kifújta a levegőbe. De nem akart meggyulladni. Aztán mikor már 2másodparce a levegőben volt egy gyönyörű elég sokáig tartó vakító tűzgömb! És szerintem nagy része nem égett el mert csak a porfelhő belsejéből lehetett látni a villanást. De azé nagyon fasza volt. cinkel is megpróbáltam de azzal nem akarózott működni. :(
Elvileg benzinnel akartam de az eláztatta a papirt |
|
|
121 db. hozzászólás
77 pont
Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Nincs elírva sztem, az tényleg 34 gramm
Ez egy hozzászólás a(z) "Füstbomba NH4NO3-al" című tűzijáték recepthez. |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Hát valahogy a kettő között lesz, én hülyeséget írtam, de a dani féle arány sem jó szerintem. Az egyenlet szerint jó, de füstbombának jobb egy olyan arány, ami oxiszer hiányos kicsit, olyan 2:3, 3:4, az AN javára. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
340g? AZtemg hogyan? Nekem ez igy tökéletesen müködtt! D 24mol amonuimnitrát az kb 1920g az egy mol cukor meg 340g! Simán meggyullad csillagszoroval! Bár probáld ki és ha müködik átlagoljuk az eredményt! De nekem igy müködött! |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Megtörtént, kösz |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
nagyon szép, le is írtad gyönyörűen meg minden, csak egy modi írja már át a 34 gramm cukrot 340 grammra, mer így az életbe meg nem gyullad a cucc
Ez egy hozzászólás a(z) "Füstbomba NH4NO3-al" című tűzijáték recepthez. |
|
|
102 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2010.01.11.
tag |
Bocsi direkt beírtam a keresőbe,de nem adott találatot.
Ez egy hozzászólás a(z) "Tiger Tail (TT) csillag" című tűzijáték recepthez. |
|
|
102 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2010.01.11.
tag |
Bocsi direkt beírtam a keresőbe,de nem adott találatot. |
|
|
112 db. hozzászólás
23 pont
Tud valamit
2010.02.04.
tag |
úgy van prezpet
én úgy tudom 25%alkohol és 75%víz az optimális.
Mellesleg.Ez a recept tudtommal (de nem biztos) már fent van az oldalon.
|
|
1130 db. hozzászólás
346 pont
Pirotechnikás
2007.03.15.
moderátor |
Lenne egy javítanivaló és egy kérdésem
Miért keverjük mozsárban, ha utána malmozzuk? Na jó nem kukacoskodok
Másik az lenne, hogy jó recept, de fontos hogy ragasztáskor ne sima vizet hanem alcohol és víz keverékét használjuk.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605116
Látogatók ma: 5
|