A másodperc ajánlata: Alap 96250 Ft
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
dark alunál lehet ugyanezt az arányt használni ugye? ja és az mennyivel jobb ennél?
Ez egy hozzászólás a(z) "Alu07 Super Flash by Mordock" című tűzijáték recepthez. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Hát tapasztalatból mondom, tényleg nagyon bitang. Szerintem kényelmesen ver bármilyen flash-t, még a permanganátosakat is. Bele értve természetesen a mg és mgal flasht is Arról nem beszélve hogy iszonyat stabil, nem romlik meg, nem dörzs és ütésérzékeny. Egyetlen hátránya az hogy tényleg kúrva kevés kell belőle.- 20 g már maradandó halláskárosodást okozhat.
Ez egy hozzászólás a(z) "Alu07 Super Flash by Mordock" című tűzijáték recepthez. |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Kereső! Amúgy ha nem találod adok egy keresőszót: "blackmatch" és egy kis segítséget is:BM készítése
Szabix! A corn szirup tényleg majdnem teljesen cukor, de oldott állapotban, így nem tud kikristályosodni, de candyben ahogy mondod tényleg olyan szerepet tölt be, hogy beférkőzik az apró kis kristályok közé, és kitölti a helyet. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Másik fontos kérdésem: irna valaki gyújtózsinor receptet? Ha van az oldalon akk csak mondjátok, megkeresem |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Köszi Szabix, ezt is ki akarom próbálni, már művelődtem a pyromasteron is!
Kipróbáltam a sima KNSB-t egy 2 cm hosszú kis motorban, matchbox "alvázzal" , 5 m-t futott, egy oszlop állította meg |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
A corn szirup az elvileg tömény cukor szirup. Sztem azért éghet vele egyenletesebben mert kitölti a kis helyeket is.
A rozsda az a Fe2O3 azaz vörös vasoxid. De több fajta vasoxid is van amiknek különbözö szinük van pl fekete vasoxid és sárga vasoxid ezért nem csak vörös a rozsda.
És ha jó candy-t akarsz csinálni akkor ne összeolvazd hanem összefőzd.
Annyi a lényege hogy vizet forralsz egy lábosban (nem kell sok)
És az 65-35 arányu candit feloldod benne. utána elkezded elpárologtatni belöle a vizet. Ha az összes viz elpárolgott akkor kész a cucc. Ezzel a módszerrel sokkal jobb az eredmény mert teljesen összekristályosodik a cukor és a kno3. Sokkal közelebb vannak a részecskék egymáshoz és igy erösebb üzemanyagod lehet. Ez sokkal tisztábban és egyenletesebben ég mint a sima olvasztott. Tőbb a füstje is.
Sok sikert és vigyázz a meleggel nehogy felgyujtsd magad |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Azóta csináltam KNSB-t, az úgy és mint a videókon Amúgy a barna vas-hidroxid az nem a rozsda? |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Azért fontos hozzátenni hogy a youtube -s videókon látható candybe általában tesznek corn szirupot is, és attól ég annyira egyenletesen! |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Sziasztok! új vagyok még itt, lenne egy kis(nagy) problémám.
KNDX-et szerettem volna csinálni. 65g kno3-at(Krista K plus, yara) még finomabbra daráltam kvdarálóban, 35 g szőlőcukorral bekevertem, ezt olvasztottam villanytűzhelyen szép lassan össze. Miután kihült ki szerettem volna próbálni, de nem ég csak ha folyamatosan vmi parázslót nyomok hozzá és akkor is sisereg meg bugyborékol, egyátalán nem úgy ég mint pl a youtubon látható katalizátor nélküli candy...
úgy olvastam h a krista k megfelelő, talán túl sok benne a kristályvíz? |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605111
Látogatók ma: 181
|