24 db. hozzászólás
34 pont
Zöldfülű
2015.04.19.
tag |
Üdv Mindenki! A héten kipróbáltam az első 75ös vetőcsöves TT bombámat...amiből egy szép csillagágyú lett. Mi lehetett a hiba?Mennyire szorulhat a csőben a bomba?Kicsit szorult az enyém,de nem vészesen,a másik hibaok a 144g-os bombához 45g vetőt raktam,nehogy csak úgy "kiköpje" a 10%ot keveselltem.Ötleteket,javaslatokat várok,mert kész a következő papírhéj |
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
Igen, fadugó.Amennyiben a lehetőség adott(de ha nincs, nem nehéz kivitelezni, szerezni): vágsz egy ágból, tűzifából stb. egy szeletet.A cső átmérőjének megfelelő méretre faragod, csiszolod flex-szel.Majd oldalról belefúrsz 3-4 csavart. Osb lapból, farostlemez, bútorlap, miegymásból csinálhatsz talpat neki.Azt meg természetesen alulról csavarozod össze a fadugóval.
Vagy egyébként bizonyos, hát mi is az..kardánnak a sárga műanyag burkolata, védője, nem t'om mi a rendes neve. Az azért jó, mert tulajdonképpen talpa is van, meg a talpnál van benne egy perem, így csak bele kell ejteni a dugót.Ezek kb. 50-60 mm átmérőjűek. Előzmény: #2801
|
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Tekerj rongyot a fadugora ha kicsi 50-esnel nekem is igy van persze ne fel centimetert,felaldoztam egy torlorongynak valo polot.Ha minden csobe elore beteszed a bombikat akkor tegyel bele kartonbol dugokat,hogy ne essen bele a parazs tapasztalatbol beszelek
Ja es ha lehet szorj szaraz homokot a csovek koze akkor nem okoz akkora problemat ha gyenge a dugo |
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.11.25.
tag |
Az imént körbenéztem a pincénkbe, talàltam fadugónak valót, bàr egy kicsivel kisebb az àtméröje.. de valahol olvastsm hogy egy kis szigszalaggal orvosolható , hogy szoruljon. Gipszet lehet vastagabbat kellett volna, bàr ez is kibìrta. Mondjuk én a gyàri csöböl indultam ki, hogy az se valami hú de szuper gyàrtmàny egy müanyag dugóval :) |
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.11.25.
tag |
Szia! Én is most csináltam vetőcsöveket. Sok helyen olvastam a gipsz tömítésről, gondoltam megpróbálom. 50es kpe csőbe öntöttem 1-2cm vastagságban, ahogy sikerült. Sajnos száradás után a a 2/3 összement a csövekben a tömítésnek. Nem öntöttem újra, úgy hagytam hézagosan, és egy csovet próbaként bő sziloplasztba ragasztatottam, majd körbenyomtam még. Gond nélkül felment a csőből.
Annyit viszont kérdeznék a tapasztaltabbaktól, hogy ez fog e így működni minden csövemnél? vagy öntsek újat a csövekbe?
Köszönöm! |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Köszönöm a gyors választ!Akkor a lezárással van a baj,ami tényleg hézagos volt. |
|
|
368 db. hozzászólás
54 pont
Haladó
2008.01.27.
tag |
Szerintem a lezárással van baj.... vagy hézagos a vetőcsöved alja vagy a bombetta és a vetőcső fala között nagy a hézag! (nálam ezek voltak régen a bajok) |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Sziasztok lenne egy kérdésem: granulált BP-m megfelelően működik 20mm-es bombi telepeknél ,de a kupakbombit amit csináltam,éppen hogy csak kiköpte.Ez szerintetek miért van?Lehet,hogy a BP nem elég erős (van rá esély) és a nyomás "elveszik" a hosszú "csőben" (35 cm kb)? |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
A telepet úgy csinálják, hogy az üres csöveket felfűzik egy hosszú viscora, aztán össze ragasztják őket telep formára. Megtöltik a csöveket, dugnak rá valami papírkorongot aztán szépen becsomagolják.
Ha kihúzod a viscot csak akkor tudod újra bedugni ha a tölteléket is kiszeded a csövekből, akkor se lesz könnyű, szükséged lesz valami fűzőtűre. |
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.11.25.
tag |
Köszönöm a segítséget. Gyújtózsinórt márt sikerült beszereznem , de gondolom a telepek csövei közötti kanóc nincs beragasztva, vagy csak be vannak dugva egymásba. Így lehet elég annyi is hogy kihúzom , és berakok egy 2-3 cm-el hosszabbat. |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
szevasz
Üdv a fórumon.
50-es csőből is ki lehet lőni, ha mégse menne elég magasra, egy kis plusz vető segíteni fog.
Én az első 50 es csövemet 1 praktikerben kértem, szerintem bárhol adnak ahol raklapfóliát használnak. Pl tegnap az auchanban legalább 8 üres raklapfóliacsövet láttam szanaszét, Mintha csak nekünk rakták volna ki.
A telep szétszedése átvariálása is megoldható, szerezz viscot (kanócot) aztán azzal úgy kötögeted az egyes csöveket ahogy akarod.
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605100
Látogatók ma: 170
|