367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Bocs a hülye h.sz.-ért, én se gondoltam át tlejesen. A lényeg, hogy csak annyi oldódik, amennyit az a kevés víz fel tud oldani. Egy szó mint száz: dexes csillagot-vízzel köttetni. Vagy ví/denszesz kombóval, 75/25 arányban a denszesz javára.
|
|
|
87 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2013.07.05.
tag |
értem köszönöm |
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Nem, a dextrinnek csakis a víz az oldószere. |
|
|
87 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2013.07.05.
tag |
köszi egybként sima denszeszben nem oldódik a dex? |
|
|
87 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2013.07.05.
tag |
Sziasztok!
Granuláltam egy kis BP-t 5% dextrinnel, 75/25 víz/denszeszel nedvesítettem átnyomtam szitán majd kiszárítottam.Osztályozás után a keletkezett port ugyanugy nedvesítettem és ez már gyengébb lett.Lehet hogy nem kéne kétszer vizes denszesszel hanem másodszor sima denszesszel.A víz szerintetek ronthatja az égést? |
|
|
368 db. hozzászólás
54 pont
Haladó
2008.01.27.
tag |
akkor érdemesebb úgy hogy a bombetta gyújtása fölfele néz a csőben a vető alatta, és a stopint megvágva abba még pár szálat belepakolni és úgy a szoplette hez rögzíteni? bocs ha hibbant vagyok de nem nagyon értettem a rövidítéseket :S amúgy nekem se gyulladtak tavaly a spolettek :S pedig be volt mártva nitrolakkos lőporba :S bár szerintem kilövésnél válhatott le :S de azóta sikerült megoldani a problémát. nem mártom meg a végét, meg a spolette-t átfúrom a végénél, így biztosabb a gyújtás esélye :) vagy amit még teszteltem hogy betömörítésnél stopinhoz használt szálakat ragasztottam NClakkos lőporral a spolette-be (a szálakhoz is nclakkos folyékony lőport használtam :) |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Mert "amatőrök" vagytok. Mit tart átlyukasztani vagy bevágni a TF-et? Semmit, bele egy darab Bm, akkor tuti a gyújtás, lehet alatta bármilyen bitang vető, bármekkora mennyiségben. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Van az a módszer ,amikor BM-szállal kell átfűzni a TF végét. Ezt a módszert még soha nem használtam, Szerintem csak felesleges idő kidobás. Rendesen le primolom a TF-végét és alapos gran bp ágyat kap rá. Ezzel a módszerrel mindig gyulladtak a bombáim és ezek után is ezt a módszert fogom használni. Nekem bevált és csak ajánlani tudom másoknak is. |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Én is felszoktam tüzelni a tf- végét de MINDIG ragasztok mellé minimum 2 db nagyon könnyen gyulladó csillagot az meg tuti meggyújtja az időzitőt. Nekem még eddig olyan nem volt,hogy egy bombi nem gyullad.A visco-t én is bemártanám folyékony lőporba lehetőleg nc lakkosba és utána apro granulált bp-be |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Én is felszoktam tüzelni a tf- végét de MINDIG ragasztok mellé minimum 2 db nagyon könnyen gyulladó csillagot az meg tuti meggyújtja az időzitőt. Nekem még eddig olyan nem volt,hogy egy bombi nem gyullad.A visco-t én is bemártanám folyékony lőporba lehetőleg nc lakkosba és utána apro granulált bp-be |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Persze elég neki annyi alu is. Nem tudom ,hogy hanyas bombát használsz, de nem árt ,ha min 2,5-3milis viscoval tolod. Annak elég nagy már a szúrólángja. Felesleges széthajtogatni a végét. A visco azt a részét tekerd körbe tesa szalaggal ,ami már az időzítést szolgálja. Kb 5-10mm es részt kezd be NC vagy PP lakkos bp primmal. Az aluporos gran bp-be meg forgasd bele, hagyd megszáradni és már használható is. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605101
Látogatók ma: 171
|