249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Mivel elég rövid a cső a kis kaliber miatt(45 mm) tedd bele vödörbe aztán egy kis homok bele,hogy csak egy pici maradjon ki a csőből és nincs semilyen repeszhatás teszteléskor így rögzítem a 25 milis valaha telepben szolgált csöveimet |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
A gipsz is jó dugónak! Csak előtte a cső aljába több helyen fúrj lukakat és dugdoss bele szögeket ,vagy akár vékony vasrudakkal több helyen is átfúrhatod. Ezek után töltsd fel gipszel. Garantálom ,hogy vetés után is a gipsz a helyén fog maradni. |
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Nem is tudom, valszeg ez a legjobb topic, ahová feltehetném a kérdésem. Van olyan közületek, aki ért valamelyest a tűzijátékok sorba kötéséhez? Mert szilvire igen nagy show-t csinálok (30mm-től egészen 75-ig. -lehet, hogy 100-as is összejön). Valami módszer, hogyan köthetném össze a kalodákat, lehetőleg valamilyen szinten megkoreografálva? Az egy másodpercenként leadott lövések igen unalmasak tudnak lenni, főleg, ha nem különleges bombikról van szó. Ha valaki tud segíteni, mindenképp írjon! |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Szerintetek PVC cső+gipsz lezárás megfelelő vetőcső egy 45 milis bombinak?Ha igen hány mm gipsz kell hozzá? |
|
|
37 db. hozzászólás
31 pont
Zöldfülű
2011.11.30.
tag |
Köszönöm a válaszokat.
Még karácsony előtt vásároltam 50Ft/ db áron pár díszt... gondoltam biztos jó valamire csak az átmérőjük az 49 mm. Megpróbálom valahogy belefabrikálni a csőbe |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Én mikor kezdtem a pyrót bizony karácsonyfadísszel kezdtem semmi baj nincs vele máig használom csak nagyon szét kell nézni mert nagy különbségek vannak árban nekünk meg a dizájn nem fontos. |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Jó a karácsonyfa dísz is, csak a mérte legyen jó, azaz 50-es kaliberhez olyan 42-45mm átm., 75-höz pedig 66-69mm.
|
|
|
37 db. hozzászólás
31 pont
Zöldfülű
2011.11.30.
tag |
Sziasztok!
Az utóbbi időben eljutottam addig a szintig, hogy nekiálljak 30mm-nél nagyobb tüzijátékok készítéséhez... Próbáltam sokat tájékozódni, de láttam, hogy sok technika van a testek elkészítéséhez. Felötlött bennem a kérdés, hogy lehet-e alkalmazni műanyag karácsonyfadíszt? A pepecselős és időigényes munka helyett. Lehet hogy már felvetették a kérdést,de sajnos nem találtam erre választ. |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Csinálj hengerest ekkora kaliberben.
Én a 125-öshöz úgy csináltam lóhere formát,hogy a félgömbre alufóliát tettem szépen rásimítottam levettem és ollóval bevagdostam úgy,hogy ne nyúljon ki az összegyűrődés amikor kisimítom aztán bele a fénymásolóba és kész. Próba és ha kell még egy pici igazítás. |
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Valaki nem tudna küldeni nekem lóhere formát mailben? Csináltam egy 45-ös préstestet, mert szilvire szeretnék vagy 50-60 darabot. 3"-ból az nagyon sok anyagot jelentene. Aki tud küldeni, az küldjön, fontos lenne! |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Na meg mire kivagdalod hozzá a papírformát, ami kiadja neked a félgömböt, addigra vagy megunod, vagy görcsbe fog állni az ujjad. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Azért egy 2 órát biztos ott kell eltöltenie a szakinak az eszterga előtt ,hogy igényesen meglegyen munkálva a présed. Ha ingyen megcsinálják neked akkor jól jársz vele. De vigyázni kell ,hogy kemény fából legyen! Na meg jó kézügyesség kell hozzá ,hogy egyenletes héjakat tudjál készíteni a préseddel. Én is asztalos vagyok ,szal nem a levegőbe beszélek;). |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605116
Látogatók ma: 5
|