1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
A vető és a bontó töltet nem ugyan az :D
Amúgy a bontócsőnek valami nagyon vékony vagy perforált papírt csinálj és a mérete attól függ, hogy mekkora csillagot raksz bele. (egy sor csillagot rakj bele) szóval a 80 milis csöved ID jéből vond ki a csillagod OD ját 2x és kijön h mekkora átmérő kell a bontócsőnek.
Vegyünk 72 mili ID-t a csövednek.. Pl 10 milis csillagokat akarsz bele rakni... Mindkét oldalt elvesznek belülről 10-10 milit a csillagok szóval 72-20= 52 ha igy csinálnád ahogy írtam akkor 52 milis bontó cső kellene bele. Számold ki a saját csillagaiddal és csináld. |
|
|
82 db. hozzászólás
21 pont
Zöldfülű
2011.06.30.
tag |
Egy 80 milis hengeres bomba közepébe mekkora henger kell a vetőtöltet számára? És vetőtöltetnek jó lesz maghajra felvitt lőpor? |
|
|
278 db. hozzászólás
36 pont
Haladó
2006.10.21.
tag |
Egy olyan kérdésem lenne mindenkihez, hogy kit érdekelne megfizethető áron elektromos indítórendszertüzijátékhoz , több kimenettel,(10-100 bővíthető) esetleg programozható, vagy véletlen szerű indítással, esetleg saját vezérlés tervek is érdekelnek. Tehát ilyen rendszer iránt ki érdeklődik, és milyen elvárásokkal? Ha elég érdeklődő lessz akkor esetleg az elkészítésén is gondolkodom. Üdv! |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
annyit hozzátennék, hogy a bontót a csillagoktól egy réteg pzsvel kell elkülöníteni, mert az egész tripla réteg sok neki. Na meg ugyan igy a boostert is egy kis pzs zacsiba kell tenni, hogy ne tudjoon leülepedni a vető aljára. (mert ugye a mozgatás közben a granulátumokon lefolyik alulra... |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Holnap szeretnék összedobni egy-két kis vetőcsövest.
Ha jól értelmezem,akkor az egyszerűbbeknél három különböző réteg van benne, egy booster, egy bontó, és a csillagok.
A csillagok a palást mentén,elválasztva PZS-vel a bontótól.A bomtó tölti ki a maradék teret ,ez klasszikusan rizspelyvára felnitt liszt BP.Középen van nagyon kis mennyiségű booster, nagyon gyors égésű cucc,ami lángfronttal begyújtja a teljes töltetet (?).
Nekem a leggyorsabb cuccom most az aktívszenes granulált BP :)
Gondolom valamire elég lesz,legfeljebb vastagabbra készítem a héjat.
|
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Barna csomagolópapírom van (nátronpapír), annyira nem nedvszívó, de azért idővel átázik.Elég erős de a rakéták csöveit utáltam vele tekerni.
Gondolom a héjat vastagítani csak az után érdemes,miután belekerültek a csillagok, hiszen, ha utána csak 1-2 réteget kapna a vastag héj,akkor az illesztés mentén sokkal gyengébb.
Úgy alakult, hogy van itthon egy zacskónyi szelídgesztenye héj, amit összemorzsoltam, jó lehet ez rizspelyva, napraforgóhéj helyett ? :)
Gondolom egy próbát megér.
http://earpm.eu/kisa/ |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
csirízes tapaszolás az egyik legjobb amit házilag lehet, persze nem mindegy milyen papírral, legjobb a kraftpapír lenne |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Elugrottam a tecsóba, találtam 60 millis karácsonyfadísznek árult vackot :)
Fehér műanyag, kb. olyan kemény mint egy PP labda, de nem olyan rugalmas, nem is cellulóz.Fojtásnak semmit nem ér, de lehet rá bőven tekerni a 75-ösbe.Ráadásul 250 pénz a 10 darab.
Megpróbálom a csirízes vastagítást, ahogy Szabix videójában láttam, aztán ha biztatóak az első fellövések, akkor találok valami nagyüzemi megoldást. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Ha 75öst akarsz tekerni akkor ajánlom a T-Com-os lila kislabdát Én a 3"-t olyanokra tekerem, pont méret. Sztem ebben a méretben találhatsz kis méretű labdát másfélét is, nekem van műanyag is.
De ha tudsz kemény műanyagot beszerezni és esztergálni akkor jobb ha esztergálsz héjprést |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Helló !
Kitől tudnék venni 50,75-ös méretű héjakat ?
A nagyobb méretű, ránézésre 10-15mm átmérőjű mire görgetitek ? Gondolom nem mustármagra, hanem valami nagyobbra, mondjuk puffasztott rizs ? |
|
|
3 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.08.30.
tag |
a préselé ott van ahogy a papir szalagok egymásba futnak egy fém rudra és ott kétoldalt forgo oszlopokon ki van feszitve valamien szalag na az préseli ösze öket |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605130
Látogatók ma: 19
|