Én kb közepesen szar lőporral,meg szemrekeveréses malomnélküli
csillagokkal akartam ágyúzni multkor,de az üdítőskupakhoz csinált 8x hosszú 5mm vastag cső egy picit szétrobbant,meg 20m körzetben minden ízzó széndarab lett,
mert tul sok vetőt,meg csillagot raktam a csőbe.
Végre megértem,hogy valami igazán szépet csináljak
Hétvégén kísérletek: DP, kowarimono, poka, willow, ring, felülgyújtás stb... Nem hiszem hogy mind úgy fog működni ahogy kéne, de reménykedem h legalább 1-2 dolog sikerül.. A DP-t Master féle technikával raktam össze, kicsit módosítva.. Láttam a pyroguiden egy tutorialt, de annak a bontása nagyon nem tetszett...
Ja és szerintetek akkor a 2db 100as alá menjen 2mmes helyett 4mmes gran.?
mmmonster, sztem a 10x csőhossz csak a nagyon lassu vetőhöz kell, nekem volt egy 70mmes kisérletem 4x csővel (ami inkább 3xos ha a bomba hosszához visz.) a magasság jó volt csak nem bontott. Amúgy az d-hez viszonyítva 6-8x csöveket használok, ami ha a a bomb. hosszához viszonyítjuk jó 4x-8x-nek is
Akkor nem izgulok emiatt, csak mondani szokták a minimum 6x csőhosszt, de magam még nem próbáltam 2-3x-al. Különbem meg szerintem ha nem vinné fel elég magasra úgy akkor max vastagabb falat csinálok hogy szorosabb legyen és/vagy több vetőt rakok...
Kösz a segítséget srácok
Szilveszterkor kipróbáltuk, hogy egy gyári 45mm-es bomba hogyan teljesít a 2x-es csőhosszal, még elfogadható magasságban bontott pedig elég nagy rés volt a cső és bomba fala között kb 3-4mm oldalanként. Szóval elég lesz a 36cm.
Ez igaz, de csak akkor ha magának a bombának a magasságát kell figyelembe venni (azaz a 75mm-t) de ha beleszámítsuk a vetőt is ami mondjuk még 2cm az már összesen 95mm és úgy még a cső a 4x-esét sem éri el.....
De mondjuk így szemre nekem elég magasnak tűnik úgy is...
Hali!
Egy 3 colos bobához elég 40 cm-es cső? Mondjuk 4 cm-s dugóval, szóval marad 36cm, kérdés ez elég e neki ? Most nincs 75-ös bombám szóval nem tudom hányszorosa lenne, de Isten adta szerencsémnek hála tök véletlenül találtam 2 75-ös papír csövet 2cm falvastagsággal 80cm magassággal és ezenkívül van még 1 ugyan ilyen, szóval ha hármat félvbevágnám akkor már egy 6-os 75 mm-es kalodát tudnék összerakni ami rohadt jól jönne most...
Így is jó végülis 3 cső, de 80cm az egy picit túl magas...
Persze, na ez is igaz, de akkor sem mernék még 7%-ot sem tenni pl. egy 7"-os alá, hiába lassabb a vető, emléxel az én 7 inch-es máltaim alá is 300 g-ot /kb. 5%-ot tettünk együtt / a PP-n a több, mint 6 killás bombetta tömeghez, szerintem az pont ideális volt, még ha hengeresről is van szó ekkora cal.-ban...
Amúgy a vetőtöltet mennyiségének csökkentése nem mindíg előnyös. Persze csökkenti a bomba terhelését, de a magasságot is amire kirepül. A granulátum szemcseméretének növelése sokkal kifizetődőbb eljárás! Kellemes G értéket kell kiáljon a bomba, de mégis fel fog menni a kívánt bontási magasságba.
Az ágyúkban sem úgy védekeztek a csőrobbanás ellen, hogy kevesebb lőport töltöttek az ágyúgolyó mögé.