629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Igen, hallottam már róla, de most költsek rá 6000 Ft -ot?! Ladis neked meg ki mondta, hogy 100 -asból akarok kalodát építeni? Még az 50 -est is csak tervezem, abból is csak 3 KPE csövem van. |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Igen ez jó lenne pont 50 milis méretben meg pont 75 meg pont 100 milisben. De szerintem direkt kiba*****sztak velünk és nem ezekre a méretekre gyártották öket.
Sas szem.. a barkácsboltban 300 forintért kapsz pár új fűrészlapot a dekopirhoz... csak ki kell cserélni... |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Miért csúszna ki a csőből? Amúgy van itthon dekopírfűrész, de nem nagyon viszi a keményebb fát, és nagyon nagyot is rúg, mert már iszonyat el van kapva, hajolva, nem egy mai darab. Azért, majd megpróbálom, ha sikerül találnom egy normálisabb fadarabot. Minden el van korhadva... |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Tök hülyeség gipszel, betonnal meg egyéb szarral maszatolni, várni a míg szárad stb. Ahogy szabix mondta, egy dekopírfűrész kell vagy egy eszterga meg egy elfekvő fadarab és egy életre le van dugózva a cső. |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Ennyi erővel olvassz titániumot és öntsd ki vele... Minek ennyit cseszekedni vele amikor egy dekopirral körbevágsz egy korongot belerakod és kész is egy életre.... Azért itt nem atomrobbanásokról van szó csak sok kissebb lökésröl..
Amugy a beton szerintem száradás után kicsusszanna a csövedböl. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Igaz, de azért nem árt a csavarozás sem. Ha nem sima talajon áll, vagy ha meg van dőlve akár egy fél fokot is, és a stopin miatt egy kicsikét nehezen csúszik a csőben, azért a sokadik használat után már meggyengülhet. Azon gondolkozok mi lenne ha betonból csinálnám a cső végi lezárást? 2 napig száradna, aztán felönteném még 3 napra vízzel, hogy keményebb legyen, majd olyan erős lenne, hogy azt már ki nem szednéd. |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Egy vetéskor vegyünk 50G-s erőt egy bombettára. Ha alapul veszünk egy 50 milis bombit ami kb 40-50g akkor az az 50G 2500g nek felel meg. ekkora erövel nyomja lefelé a csövet a bombetta.. 2,5 kilós erőhatást meg szerintem könnyedék kibír egy 5 centis gipsz dugó még csavarok nélkül is. Ha meg biztosra akartok menni gipszel akkor elöre rakjatok a dugó hejére keresztbe két fa rudat és arra öntsétek a gipszet. Oylan mint a csavarozás csak jobban beleköt.
És a dugó hogyha kemény talajra van állitva akkor lefelé nem tud mozdulni. A csöre meg csak tágitó hatás hat. Igy elvileg anélkül is kibirná egy dugó a csőben hogyha bele sincsen csavarozva csak bele van csúsztatva.persze ez csak olyan bombettákra igaz amik nem szorulnak a csöben. Pl minta gyári. az is egy vékony kis dróttal van rögzitve a talphoz.
De még igy is a legjobb a fa dugó csavarozva:)
(az 50G-t csak körülbelüli értékként mondtam. lehet, hogy valóságban több de lehet hogy kevesebb.) |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Lehet hogy jó alternatíva a gipsz is, de ahhoz annyira hosszan kell teli önteni, hogy rövidebb lesz a cső üres része, és kárba megy egy csomó értékes vető. És még meg is kell csavarozni, hogy ne lője ki hátul. |
|
|

322 db. hozzászólás
111 pont
  Piromán
2010.08.03.
tag |
lehet hogy jobb!
|
|
|
|