836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Nincs valami nagy élet a fórumon
Nézegettem a tüzijáték kisszótárat és ezt találtam a bontótöltetre: Tűzijátékoknál a fellőtt csillagbombák töltésének a különböző színt adó pirotechnikai elegyből préselt pirotesteknek (pl. csillagoknak) - szétvetésére és begyújtására használt, rendszerint fekete lőpor-szerű, de annál lassúbb égésű töltet.
Akkor ez most hogy van?
|
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Köszi mindenkinek, akkor csirizzel tapaszolok ezután |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Esetleg a másik ami nekem nagyon bevált viszont nem olcsó az a fehér faragasztó és víz keveréke 50-50% ban. Csöveket ezzel a legjobb tekerni. Iszonyat erős és az egészet ugy összefogja mintha egy tömb lenne. Mint a műanyag csövek kb. Rugalmas de nagyon erős.
Mellesleg az alap héjat ezzel tekerem. A fedő héjat meg csiriz vagy enyvszalag. |
|
|
664 db. hozzászólás
297 pont
Haladó
2006.12.24.
PM Tag |
Én a dextrint javaslom, már vizesen is nagyon ragad(CMCnél jóval ragadósab) és erős de rugalmas héjat ad. Mivel már a kezdetektől nagyon ragad kevésbé hajlamos elcsúszni, deformálódni a sablonon. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
CMC-t még nem próbáltam de a csiriz eddig mindig bevált.
Csirizes ragasztásnál az előkészítés nagyon fontos és a megfelelő papír. Vékony papirral itt nem lehet dolgozni mert az szétmálik. Újságpapír kihúzva. Az előkészítés a szendvicsezésből áll majd az állni hagyásból (zacsiban , hogy ne száradjon ki a 20-30 perc állási idő alatt.)
Ezen a videómon szépen látszik az előkészítés.
How to make a 4" shell
A csirizt én 400ml vízből és 50g lisztből csinálom. Hideg vízben tejszerüre és teljesen csomómentesre keverem a lisztet majd sürü kevergetés mellett felforralom. Lehűlés után használható is. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Köszi mindenkinek! Nem lesz gond a lefordítás+értelmezés, Shimizu könyvéből is fordítok magamnak, a kyoku-do meg a double petal részek már le is vannak fordítva.. Én eddig akkor a trhee striphez nagyon hasonló módszerrel tapaszoltam... Igazából a tapaszoló anyaggal lehet a probléma, az újságpapír lehet felejtős... Szabix, a csiriz szted jobb lehet mint a cmc? |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Kabalababa belinkelte amit én is akartam. ebben a kettőben minden tekerési módszer benne van. Persze el kell olvasni és értelmezni kell a szöveget, hogy megértsd a technika lényegét
|
|
|
117 db. hozzászólás
42 pont
Tud valamit
2010.01.03.
tag |
Nekem ezek vannak meg.
Igaz, ezek angol leírások. De ezeket, és még sok mást torrentről szedtem le. Ha jól emlékszem be is raktam ide a fórumra valahova a linkjét anno.
|
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Én enyvszalagot vagy ha olyan kedvem van akkor csirizes csomagolópapírt használok.
Mind a kettőnek külön technikája van amit csak tanulni lehet.
Enyvszalagot régebben verébtől lehetett venni de ő asszem most hanyagolja az ipart. De vedd fel vele a kapcsolatot hátha tud még szerezni. Illetve Ladis is tud szerezni.
Ha érdekel a tekerési technika akkor majd vmilyen módon eljuttathatom hozzád a pdf et amiben benne vannak.
|
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Ki mit használ bombettát tapaszolni, ill enyvszalagot holt tudok venni? A CMC-s újságpapírral meg a csomagolópapírral nem vagyok túl elégedett |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605128
Látogatók ma: 17
|