1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Utólag én a D re szavaztam volna mert nekem még nem volt olyan, hogy normálisan megtöltött vastag falu spolette megállt volna fél úton.
A spolettéknél az a lényeg, hogy jó vastag fala legyen. Én anno 3 milis falat használtam 5mm ID nél. Esélye se volt szétrepedni tömörítéskor.
Amikor vékonyabb falat használunk akkor a felsőbb részek tömöritésekor hajlamos meghajlani a fal és akkor bereped belül a bp.
Nem hiába használnak amcsiban is ilyen vastag spolette falat.
spolette
Ha vastag a fal akkor nem tud meghajlani. Az én 50 es csöveim is csak 25 cm magasak mégis tökéletesen működnek. Ha a gyújtás megfelelő és a cső se robban szét akkor akár 2x ös csőhosszból is lehet lőni...
Master azzal a tömörítős dologgal egyáltalán nem értek egyet. Valaki 5 tonnás hydro préssel csinálja a rakétáit és mégse repednek be. Itt is maximum a fal gyengesége lesz a gond.
Én a rakétáid felrobbanásért a túl erős hajtóanyagra tippelek. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Hááááát..... érdekes, a cső nem robbant fel, a magasság 40-50m volt vagy több, DE... nem bontott, még este megtaláltam, a spolette csak feléig éget, vagy csak egyszerűen szétjött... Master nem hiába master, végül is neki volt igaza, sztem a nyomás szétbarmolta a spolettet,...Jó ez a taplós, viszont két 5ös csövemet szétkapta, meg a telep 5ös részének a keretét is, a 75ösnek meg a 100asnak a lövésének meg brutál hangja volt, másodpercekig visszhangzott az erdő
Vidi este! |
|
|
302 db. hozzászólás
67 pont
Haladó
2009.04.05.
tag |
Hát várom a tesztet :D
Mi a spolettébe nem is szoktuk kalapálni a BP-t csak erősen belenyomjuk, eddig működött.
Én is a b-re tippelek :D |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Hány pontos a kérdés? Én a spolettéket úgy tüzelem fel,hogy 60cm bm szálat összehajtogatom kb 4 cm-re az utolsó 15cm-ert a közepére rátekerem a spolette közepére rakom a gombolyag részét lehajtom a két oldalán és ragasztó pisztollyal rögzítem. Macerás de eddig 100 %-ban bevált és b a helyes válasz. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Köszi h írtál, akkor az lesz az e: a csőben bont, a Master által felvázolt módon , spolette rögzítésével nem lesz gond, préseléssel lehet, de mondjuk finom lőport használok spolettbe is, malmozottat, ami csak azért lassú mert sz*r volt szén, és úgy vettem észre h a finom lőpor könnyebben tömörödik. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Lehet tippelni!!!
70mm-es gömb bombetta, 130g, 15g taplós granBP vetővel, 29cm-es,(4x átmérő) megerősített, rugalmas műanyag csőből (1,5mm műanyag, 2mm cmc-s papír) kilőve mit fog csinálni????
a: szétrobban a cső
b: felmegy, de túl alacsonyra (3s a késleltetés, tehát ha ez lesz akk valszeg a földön, vagy lefelé bont, vagy valami miatt nem is bont)
c: felmegy megfelelő magasra, de egyéb technikai hiba történik (nem gyullad a spolette, nem bont, stb)
d: megfelelő magasra megy, és bont is
Én személy szerint b-re tippelek
Megfejtés holnap ilyen körül.
Azért csinálom ezt a kísérletet, mert találtam otthon 10db, faszán rugalmas, 7cm-es, de csak 30 cm hosszú csövet. Ha a d variáció lenne akk csinálnék belőlük telepet. |
|
|
134 db. hozzászólás
26 pont
Hobbista
2010.08.16.
tag |
Én is átállok,de van még itthon vagy fél kiló.
Mondjuk csillagokhoz a Thiovit is jó.
Na ON |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
én dettó úgy csinálom mint Madárpók, kivéve h kv helyett mákdarálózom. Siletto, én azért csak átállnék a thiovitról a rendes kénre, de ez már inkább a lőpor topic témája... |
|
|
134 db. hozzászólás
26 pont
Hobbista
2010.08.16.
tag |
lehet,hogy malom a hibás,lehet a módszer,lehet a kén, stb...
Amiatt nem merem megvenni azt a malmot,mert nem mintha nem lenne rá pénz,csak kellene másra,és még úgy sem biztos,hogy jó lenne,vagyis a malom volt a hibás.
Nameg valamiért a szenesítés se biztos, hogy tuti,meg a kén se biztos.
Sok a hibalehetőség
DE szorulás nélkül felemelkedik,ez már eredmény |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Megint nem jó a malmod? az 50es csövem 4mm és meg is van erősítve, de hidd el ha az 50g-os bombettám alá pakolnék 20g taplőport akkor lehet h nem sok maradna a csőből, főleg ha szorul is... nálam a vidiken látható 50esek 4g-mal mennek |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605128
Látogatók ma: 17
|