177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Köszönöm a válaszodat.És szerintetek mennyi legyen az időzítés? |
|
|
92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
330mm, dugó tetejétől. Előzmény: #2741
|
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Egy 50 mm 2 részes multibreak bombinak a töltet hosszának a hányszororsa legyen a vetőcső?
|
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
Köszi a segítséget! |
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Én sima nyomtató papírt használtam azt feltekertem egy olyan rúdra ami picit vastagabb volt mint a tömörítő rúd ami 6-os vas volt.
A papírt bekentem ragasztóval feltekertem (a rövidebb oldalát így jó vastag lesz de legalább nem rogyik tömörítéskor) szépen szorosan hagytam megszáradni akkor szétvágtam 4 egyforma hosszúra.
Apránként töltögettem bele a lőport és a lehető legkeményebben tömörítettem bele amennyire engedte a papírcső a belső hoszt meg úgy néztem,hogy körömmel megfogtam a tömörítőt a spol felső végénél és mellé tartottam és láttam milyen hosszan van benne a bp.
Tesztelni meg egyszerűen úgy kell, hogy meg gyújtod videózod és a felvételen látod az égés idejét ami durván azért 1 cm/sec.
Az ide használt lőport elteszed és akkor mindig egyforma lesz az égése.
Egy kettőre rá fogsz jönni a nyitjára.
|
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
A soplette készítéshez valaki tud hasznos tanácsokat adni? Mert eddig viscoval csináltam, de sajnos elfogyott, és nem is tudom hogy mikorra tudok szerezni. A spolletéről pedig nem találtam valami sok forrást. Honnan tudom, hogy tesztelhetem azt hogy mennyi késleltetést ad? |
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
Tudom, hogy az jobb és már vettem is enyvszalagot csak akkor nem volt otthon. És nem akartam vele megvárni a következő hétvégét...(koleszos vagyok) A csirizt meg mindenképp kipróbálom, köszi! |
|
|
1130 db. hozzászólás
346 pont
Pirotechnikás
2007.03.15.
moderátor |
Kötőanyagnak papir ragasztáshoz én mindenképpen a csirizt javaslom. Olcsó, könnyű elkésziteni, jó ragasztó.
A szigszalaggal kötözést nem javaslom, a hőt nem birja, lágyul, semmi fojtást nem ad. Akkor már inkább vegyél maszkolószalagot azzal többre mész. |
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
A hétvégén csináltam meg életem első vetőcsöves tüzijét. Hengeres volt, és szigszallaggal meg spárgával volt betekerve, 50 mm-es volt. Hát mitnemondjak nem volt valami nagy szám, de már annak is örületem hogy a levegőben bontott és szépen gyulladtak a csillagok is. Ma vettem pontosan 45mm átmérőjű fa golyókat, ezzel tervezek készíteni papír héjakat. Milyen kötőanyagokat érdemes ilyenfajta munkánál használni? |
|
|
87 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2013.07.05.
tag |
Köszönöm a tanácsokat ! |
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
Igen, inkább hengeres :) gömböt én még csak 75 ösben csináltam, 50es most jön, de az macerásabb :) |
|
|
87 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2013.07.05.
tag |
És ekkora kalibernél inkább hengeres bombi mint gömb? |
|
|
|
>>Vegyészfórum