894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Ahhoz képest hogy mozsarazva volt az égési sebessége nagyon jó! Ha granulálnd tökéletes lenne minden célra. Viszont szerintem kicsit sok lett a szén, mert jó sok a fekete égéstermék ott!
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Köszi mindenkinek! A cső kb 1 mm vastag, vízüveggel ragasztott félfamentes rajzlapból van. E köré tekertem papír alapú ragasztószalagot, mivel önmagában gyenge lett volna. Aztán rátettem a hengert egy papírkorongra és nagyon forró ragasztópisztollyal ragasztót engedtem bele. Az szétterült olyan 3-4 mm vastagon, megvártam míg kihűl, ennyi a tömítés. Aztán lőporgranulátum, majd vékony papírból egy korong, hogy elválassza a csillagokat a lőportól. Majd beleszórtam a csillagokat. Beletömtem 1 db papírzsepit, majd a tetejét pont úgy zártam le egy vékony papírzsepi réteggel ahogy a bombetáknál a vetőtöltet tartó szoknya alját szokás. És ennyi. Ja meg a gyzs, a lőporos részbe ment bele egy kis furaton. Pofon egyszerű egyébként.
Ez egy hozzászólás a(z) "Első csillagágyúm. Szárad a lőpor, unatkoztam csináltam egyet, szerintem egész jó lett :D. Pontozd pls!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Köszi szépen. Igazából mivel csak gondoltam egyet aztán csak csináltam nagyon nem tudom hogy miből mennyi volt benne. Úgy megítélés szerint tettem bele hát kb. 1 gramm granulált (nagyon gyors égésű) lőport, fölé meg olyan 8-10 TT csillagot (7 mm átmérőjűt). Papírzsepit gyűrtem bele mint fojtást aztán ennyi. Szerintem mindenképp csinálj. Iszonyú egyszerűen elkészíthető, olcsó és még látványos is...
Ez egy hozzászólás a(z) "Első csillagágyúm. Szárad a lőpor, unatkoztam csináltam egyet, szerintem egész jó lett :D. Pontozd pls!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Szerintem elég csak belinkelned! Amúgy elég gyorsan ég...
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|
162 db. hozzászólás
13 pont
Tud valamit
2009.08.09.
tag |
Köszi! Igyekeztem jobbat csinálni. Úgy néz ki sikerült
Ez egy hozzászólás a(z) "Kupakvulkán 2.0" című tűzijáték videóhoz. |
|
|