307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
A motor azért forog egy irányba mert párhuzamos gerjesztésű, ahhoz hogy meg tudjam változtatni a forgásirányt a gerjesztőtekercs kivezetéseit kéne felcserélnem,persze ha hozzáférnék. A forgásirány azért nem mindegy, mert ahol a két tengely csatlakozik, ott egy anyába van beletekerve 2 csavar egymásnak szembe, ha nem jó irányba forog akkor előfordulhat hogy széttekeredik. Nincs másik, ez az első malmom. Idáig csak HE-vel foglalkoztam.
Ez egy hozzászólás a(z) "Golyósmalom" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Jól, néz ki de szerintem is emelhetnél a fordulaton. A motor lehet azért forog egy irányba mert van benne egy dióda. Ha megtalálod és kiiktatod, változtathatod az irányát.
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Szép lett, szépen bontott. Bár szerintem TT csillagokkal szebb lett volna (nem komálom a flashet) de így is jó ez! Grat!
Ez egy hozzászólás a(z) "50 milis flash csillagokkal" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Ma dobtam össze otthon talált cuccokból. Ez egy orosz párhuzamos gerjeszésű egyenáramú motor, áttétellel. Eredetileg ablaktörlő motor volt. Hiába fordítom meg rajta a polaritást mindig ugyanabba az irányba forog. Lehet hogy egy kicsit lassú de majd legfeljebb hosszabb ideig működtetem. Az ólomgolyókat egy leeresztett víztározó iszapjából szedtem össze.
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Nekem is pontosan ugyanilyen motorom van, ez az egyik legjobb fajta, nagyon nehéz leégetni, tartósan is birja ha levan fogatva.
A tied is ugye ablaktörlő motor?
A feszültséget szerintem is lehetne egy pár voltal emelni hogy gyorsabban forogjon.De nem olyan lassú ez.
|
|

741 db. hozzászólás
238 pont
 Piromán
2009.05.17.
tag |
ja a dizájnja az jó de én s egy kicsit lassúnak tartom vagy ez igy jó?
|
|

74 db. hozzászólás
18 pont
  Zöldfülű
2009.09.29.
tag |
Frankó.De nem lassú egy kicsit? Vagy csak lassúra volt állítva?
|
|

311 db. hozzászólás
322 pont
   Haladó
2007.04.10.
tag |
Elnézést a tesóm közbeszólásaiért, eléggé be volt gazolva 
Ez egy másik bomba kilövésekor készült kép:

Ez egy hozzászólás a(z) "50 milis flash csillagokkal" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
A hársfa nem tudom mennyire jó, én fűzfát szoktam szenesíteni... Csinálj gojós malmot és malmozd benne 10-20 órát figyelj a pontos arányokra és a tiszta alapanyagokra... Elsőnek jó lett, az én első lőporom még csillagnak is rossz volt. 
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|

1945 db. hozzászólás
195 pont
    Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Csillagnak jó, kidobónak gyenge. Csinálj malmot és malmozd min. 12 órát, utána esetleg használhatod kidobónak. Hasonlit az égése az én grillfaszenes, kávédarálós lőporomhoz.
|
|

321 db. hozzászólás
48 pont
    Haladó
2009.02.25.
tag |
Nem rossz, de ezen még van mit javítani.
Mien szénből volt? Volt újrakristájosítva? Por, vagy gran volt?
(Constantine megelőzött.)
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 5
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470458
Látogatók ma: 78
|