552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
valahogy úgy :D
De tovább akarok lépni a kupakpetiken , mert szerintem nem kell 3-4 gr elpazarolni hogy ilyen hangja legyen , elég lehet 1-2 ...
Nem is értem azokat akik 100gr-akat csinálnak ... minek ? Lehet hogy nagyot durran de annyiból csinálsz 30-at amik már meghaladják a sima megatresket ...
Ez egy hozzászólás a(z) "Kupakpetik" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
82 db. hozzászólás
39 pont
Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Egyáltalán nem extra cucc. A legnagyobb tróger is meg tudja csinálni.
Kálium-dikromátból, kálium-hidroxidból és hidrogéne-peroxidból kell csinálni megfelelő hűtés mellett.
Ebből mindent meg lehet kapni az azúr vegyszerboltban. Talán a kálium-dikromát az amire megkérdezhetik, hogy mire kell, de fapácolásra használják és körülbelől 1500Ft 100g.
Amit alkem kihagyott a dologból, hogy kálium-kromátra bomlik vissza ami mint minden kromát erősen rákkeltő/mérgező/mutagén.
Ja és cukorral keverve sokkal jobb. Sokkal könnyebben indul és nem kell hozzá az ultrafinom alupor. Mert ez minden valószínűség szerint abból lett csinálva.
Evilblaze-nek volt régen videója erről az anyagról, ott kémcsőben volt tesztelve, tisztán, keverve meg mindenféle módon.
Ez egy hozzászólás a(z) "Kálium-tetraperoxokromát hőbomlása+flash" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
741 db. hozzászólás
238 pont
Piromán
2009.05.17.
tag |
Te alkem honnan szerzed ezeket a cuccokat
Amugy jól égnek
Ez egy hozzászólás a(z) "Kálium-tetraperoxokromát hőbomlása+flash" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
741 db. hozzászólás
238 pont
Piromán
2009.05.17.
tag |
szép volt mmonster.grat.
Ugye ha már belejössz a petigyártásba akkor csak nagyon nehezen tucc leállni.
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Thx ! Gondolkoztam venni de olyat elég drága....de 1 próbát megér
Ne izgulj még nem száraz a búza, így esélye sincs meggyulladni ! Csak azért voltunk ott mert ott könnyen elbújhattunk a búzában ha esetleg jönne valaki :D
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Constantine: Hát muszáj volt, ezzel jóval gyorsabban lehet csillagokat csinálni. Viszont én eddig megszoktam hogy csak vízmentes oldószerű ragasztókat használtam csillagokhoz. Ez most másképp lesz, mert csillaggörgetővel nem lehet PVC ragasztót használni. Most gyártottam dextrint.
NC lakkal lehet dolgozni csillaggörgetőben is, de az ugye színes csillagokhoz nem jó. Lőpor alapú csillagokhoz majd használok NC lakkot.
Igen az a panel vezérli a motort, de nem én csináltam. Nem fordulatszám szabályzós, pont stimmel a fordulat, nem kellet manipulálni.
pyrolevi: Ha úgy kötöd ahogy mondtad akkor jó lesz. Kivéve ha indít kondenzátor is kell neki. Bár a villanyt akkor se vágja le, csak nem fog elindulni, de ha megtekered kézzel akkor elindul...
Ladis: direkt így neveztem el a videót, tudtam hogy veszed a lapot Amúgy kössz, bár a tied egyszerűbb.
Ez egy hozzászólás a(z) " ROLLING BP ON RICE HULLS by Master XD" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #9918
|
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Kösz !
Hát volt hogy én videóztam és haverom dobta és volt hogy fordítva .
Mindjárt megyek és csinálok is pár olyat
Csak nekem úgy tűnt hogy a videó a visszhangot adta át , mert volt kb 100m-re 2m-es fal hosszan és arról rohadt jól visszhangzott !
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
faszák De majd ha betekered spárgával 2x hangosabb lesz meg fogsz lepődni!
Amúgy te videóztál vagy te dobáltad a petiket?
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Akár hiszitek akár nem élőben sokkal hangosabb volt :)
10drb volt összesen ezekről készült videó , és összes hangos volt, de a legjobbak azok voltak amikre még + raktunk szigszalagot de jó sokat ! Ott már a lökés hullámot is érezted az arcodon ....
|
|
741 db. hozzászólás
238 pont
Piromán
2009.05.17.
tag |
Kösz az infot Master.
Még egy kérdések:
Amugy az a "rendes motor" egy hősugárzó motorja volt még anno.
Na szóval az egy 230 vagy 240V-os moci.
Amugy az gondolom sokáig bírja majd a munkát mert volt hogy téli időkben több órán keresztül fűtötte a szobát.
De lehet hogy még motornak is jó lenne,de arra inkább keresek egy ablaktörlőmotor.
Azt ha megcsinálom az általam elötted leirtak szerint akkor szerinted le...a a biztosítékot vagy normálisan megy
Ez egy hozzászólás a(z) " ROLLING BP ON RICE HULLS by Master XD" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Master, grat! Látom te sem bírtad sokáig görgető berendezés nélkül! A csillagokat is ezzel csinálod majd? Am az ablaktörlő motor szerintem nem jó mert nekem van egy teljes mechanikával de olyan lassan forog a kivezetett tengelye hogy direktbe esélytelen rákapcsolni a dobot. Attól függ szerintem milyen gyártmányból veszed ki a mechanikát...
Még egy kérdés: A háttérben lévő elektromos panel vezérli a motorodat? Mert elég durván néz ki... Csak nem te csináltad?
Ez egy hozzászólás a(z) " ROLLING BP ON RICE HULLS by Master XD" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A toluolos kezelés az utolsó legyen, azután csak rontani fog rajta ha malmozod! A Toluolban oldódik a nitrocellulóz, bár igen gyengén, ezért keverhető nitrohigítóval. Ezután NC lakkal együtt adagolható. Miután a nitrohigító és a toluol elpárolgott, kész a granulált lőpor!
Ha rizspelyvára akarod felvinni, akkor több NC-t kell hozzákeverni. Persze csak a csillaggörgetőben adagold hozzá.
Nem, nem töri szét a csillagokat, H3-al egyenértékű, talán egy fokkal gyengébb. Viszont jóval biztonságosabb.
pyrolevi: Igen rizspelyvára görgettem, nem olyan jó, vannak benne nagy "fűszálak" Nem tudom mért ilyen szemetes a cucc.
Na de nem is rossz. Panaszkodni nincs okom, van vagy 50l ebből a pelyvából, aztán ingyen kaptam. Ajándék lónak meg nem nézzük a fogát.
Huhu, látom elektromos zseni vagy Az enyém egy 12V-os hűtőventilátor motorja volt egy Mazda kisteherautóban. Made in Japan
Ez a motor ékszíjakon hajt meg egy alig bontott "Nagyflexet" (Egy néhai 1600W-os sarokcsiszolót)
A forgórész ideális áttételnek bizonyult, pont optimális a fordulatszám. A dob közvetlenül a nagyflex tengelyére van rögzítve az eredeti anyákkal.
Milyen az a rendes motor? Ha komplett sarokcsiszoló (kicsi) akkor az jó lehet, de mivel 15000 fordul percenként kicsit le kell szabályozni. Először én is úgy akartam. Csak szerintem nagyon nem tesz jót egy 700W-os motornak ha olyan kis teljesítményen üzemeltetjük. Egy hangulatfény kapcsolóval meg lehet hajtani. Az egy toroid trafó, viszont nem egyszerű bekötni.
Jobban jársz ha szerzel egy ablaktörlő motort komplett mechanikával ahogy rutinos és Ladisz! Az a legegyszerűbb.
Ez egy hozzászólás a(z) " ROLLING BP ON RICE HULLS by Master XD" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #9914
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605132
Látogatók ma: 21
|