Jó kis videó. én már lusta vagyok hasonlók készítéséhez...
Első bombáimat én is vízüveg tekertem, nem volt nagy élmény gumikesztyűben szenvedni. Látom te puszta kézzel csinálod, nem árt a kéznek?
Szerintem majd ha elfogy a vízüveg vegyél inkább cmc-t, az biztos nem árt a bőrnek, nem drága nagyon kiadós én 1 csomagot használok már 4. éve.
Tekerés közben időnként dörzsöld meg a gömböt egy dezodor aljával, sokkal szebb lesz a végeredmény.
Hmmm most meghoztad a kedvem hozzá, holnap szétnézek, lehet akad itthon ötveneshez való KPE cső, aztán megpróbálnék egy egyszerűbb hengerest összehozni :)
én azért szeretem az 50 est mert azzal nagyon könnyű dolgozni! én azon tanultam! mert a 30 asokba ugye visco kell meg kevés a hely benne ...... nálam meg pénz szűkébe, gy.zs. hiány miatt spolettéztem! egy nagyon régi képemen van az egyik ilyen bombi :D
A dextrint nem aktiválja a denaturált szesz, dexet a víz aktiválja, így nem biztos hogy egyben maradnak a szemcsék, szét fognak mállani.
Dextrines ragasztáshoz az általános nedvesítőszer a 75% víz 25% alkohol elegye.
És igaz hogy granuláláshoz elég 2-3% dextrin, de 5% se fog sokat lassítani rajta.
Köszi, későbbiekben kipróbálom ezt napraforgóhajas módszert, de még nincs rá szükségem, nem vagyok még azon a szinten hogy ötvenest vagy a felettit csináljak. A pp alatt a ping pong labdás nc oldatot értettem igen
Tudom hogy kupakbombiba jobb lenne a flash, de nincs itthon most alu, vagy mg porom, vészmegoldásnak meg ezt tudtam kitalálni. Próbáltam már bp-vel is, végső soron működik.
Rendben, legközelebb fehér papíron fogom tesztelni.
Köszönöm a sok hasznos választ!Rendben még tovább fogom malmozni.
Szabix: az az igazság,hogy én már ezt legranuláltam. A granuláláshoz 5% dextrint használtam denszesszel,amit egy szűrőn át dörzsöltem.Lehet,hogy valamit itt hibáztam?
ööö..... PP mint pingpong lapda? arra szerintem jó! de próbálj meg lőport felvinni naprahajra! nekem az nagyon adja :D (bár azt csak vetőnek ajánlanám mert bombiba én csak 50 felett szoktam azt pakolni)
Malmozd tovább a fűzfásat, és utána granuláld le. A granulálás sokat fog dobni rajta. Ha még malmozod 2-3 órát utána már szerintem mehet az átlag 10% os vető mennyiséggel. A granulátum méret meg olyan 2-3 milis legyen. 1-2% dextrinnel granulálhatod, vagy 2-3% nc vel.