Pyrocenter fórum
Bejelentkezés Regisztráció
Regisztrált tagok száma: 4345 Topicok száma: 148 Hozzászólások száma: 91403

Fórumozás előtt mindenképpen olvasd el a Tűzijáték Kisszótárat, a Tűzijáték GYIK-et, a Gy.I.K.-t és az Oldalszabályzatot!
Használd a keresőt!

Ki hol lakik? Összes topic     

Közösség >> Pyroblogok - Minden, ami a blogokhoz kapcsólódik
Vissza a témakörökhöz

< << 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 [353]

mx5 kevin #5288) 2022.05.05. 13:08:08
mx5 kevin avatarja
279 db. hozzászólás
20 pont
GyengeElmegy
Piromán
   2009.12.27.    
tag
A legfontosabb dolgok anonimitáshoz ami az interneten alap: Forumokhoz, blogokhoz mindig használjatok olyan email címeket amiket TOR on keresztül értek el és semmilyen személyes adatot soha nem adtatok meg! Ezekkel semmi módon semmi hozzátok köthetőt nem szabad összekapcsolni. Ha fórumokon keresztül akarnak titeket visszanyomozni az IP cím és az Email cím ami alapján kiindul a hatóság! A fórumokon mindig használjatok TOR-t, VPN-t mert amit oda kommentetek a kommenteknél az IP címetek örökre ottmarad! Ha bejelentkeztek különböző oldalakra már ott rögzíti az IP címetek. Vacakabb oldalakra ajánlatos eldobható email címekkel regisztrálni. Vannak oldalak mint a Bugmenot ahol felhasználók közösségi oldalakhoz osztanak meg felhasználóneveket, jelszavakat. Ne használjatok egyedi VPN szolgáltatást mert leszűkíti a kört hogy kik használják az adott oldalon belül a szolgáltatást! Még magasabb szintű anonimitáshoz fontos különböző fórumokon, különböző niknevek és egymástól független email címek használata. Soha senkinek ezeken keresztül semmi külső elérhetőséget, személyes dolgokat megadni! Ha szimatolnak utánatok és elővigyázatosak vagytok ha nem tudnak mit kiszedni fel akarják veletek venni a kapcsolatot lehetőleg privátban. Ott hogy adjatok meg más elérhetőségeket, személyesen találkozzatok ezekkel bepróbálkoznak.

Én ezt jelentősen megturbóztam egy wifis megoldással amivel már 10 éve ingyen internetezek. Ennek azóta egy kis csatlakozón kívül nem volt semmi egyéb járulékos költsége. Egy év alatt akkoriban visszahozta az árát. És 1 millió forintnak megfelelő összeget azóta már megspóroltam az internet előfizetésen. Ahol sok hálózat van mindenki megtudja oldani ha foglalkozik vele. Minden féle szolgáltató szolgáltatásait a környéken ingyen tudom használni ugyan olyan minőségben mintha előfizetésem lenne. És extra biztonsági intézkedésekkel mint a teljes merevlemez titkosítás, adatok fellülírása, kényes dolgok elrejtése titkosított fájlokba én még ezt maximalizáltam. Sikerült egy olyan rendszert kiépítenem ha el is vinnék a számítógépet nem tudnának belőle bármi érdemit kinyerni. A 15 év alatt évekig megfigyeltek és sose volt velük nyílt ügyem se pirotechnikával kapcsolatban, sem internetes dolgokban. Készítettem átfogóbb anyagokat a témával kapcsolatban ha érdekel benneteket nézzétek meg. Ma épp úgyanúgy aktuálisak mint 10 éve annak ellenére hogy szoftveresen, hardwaressen fejlődtek a dolgok.

Az ingyen anonim internet projekt (Bitchute)

Az ingyen anonim internet projekt (Youtube)

Ez egy hozzászólás a(z) "Mit logol rólunk az internetszolgáltató és mit néz a hatóság" című blogbejegyzéshez.

mx5 kevin #5287) 2021.03.31. 16:50:38
mx5 kevin avatarja
279 db. hozzászólás
20 pont
GyengeElmegy
Piromán
   2009.12.27.    
tag
A lényeg itt az hogy a tartalmat több helyre fel kell tölteni különben elveszik. Illetve ami látjátok hogy jó azt szöveggel úgy hogy helyreállítható legyen mindent mentsetek el! Dolgozom egy angol gyűjteményen. Régi Passfire, Skylighter, Pyro Gudie, The Wichita Buggy Whip, és a fontosabb tartalmak el vannak mentve. A régi nagy kompozíció gyűjtemény Cannon Fuse is amiről készült modernizálva van a legjobb APC fórumos és Youtubeos és a neten lévő modern receptekkel. A fontos oktatóanyagok ki lettek mentve a Youtuberól és más oldalakról. A Zeroneten a Skylighter kivételével az anyag elérhető. Fireworks and Pyro projects formájában a videók nélkül most is elérhető. Idén ingyenessé tették a könyvet, a videókat httrack website copierrel még meg lettek szerezve hozzá. A Skylighterrel van egy projekt hogy a neten elszórt egyéb oktatóanyagok amit a neten megtalálni össze lesz gyúrva. A Zeroneten a C&P File Share oldalon fennt vannak azok a fájlok amik ebben benne lesznek. A Skylighter teljes oldala httrack website copierrel le lett töltve a videókkal. A Pyroprojekteken és az APC fórumon valamint a Receptek Sufnipirotechnikusoknak oldalamon fent van a legújabb nagy kompozíció gyűjtemény ami kibővült a modern profi receptekkel amiket a Cannon Fuse gyűjtemény nem tartalmaz! Jelenleg a legnagyobb és legprofibb kompozíció gyűjtemény a neten! A fontos Youtubeos oktatóvideókat a neten én már közzé tettem. Az odysee.com ra és a pyrobinre lehet fájlokat is felrakni oda én feltöltöm idővel a lényeget. A Bitchute jelenleg jó fennt vagyok rajta a linkeket ott is megtaláljátok. Ha valaki lát fantáziát benne letölti őket és az elképzelése szerint felhasználja. Zeronet, Pyroprojektek, és az én oldalamon ha összegyűjtitek a fájlokat minden fontos már megvan, illetve bővül. Át lesznek víve másik platformokra is, a weboldalamon a linkek folyamatosan bővülnek. Az adott tartalom több helyen is elérhető lesz, illetve már egy része most is több helyen elérhető. Fellendült a decentralizált webhosting technológiák fejlesztése az utóbbi években.

Ez egy hozzászólás a(z) "Pyroprojektek fórum egy oldal kifejezetten a házilag aktívan alkotó közösség számára" című blogbejegyzéshez.

Nevemmad1.1 #5286) 2021.03.30. 10:36:37
Nevemmad1.1 avatarja
6 db. hozzászólás
Zöldfülű
   2018.02.20.    
tag
> Ha össze lesz állítva egy komoly magyar nyelvű anyag, az több lábon álljon.

Ebben tudok segíteni, ha van igény rá. Fordítóként dolgozom évek ótam műszaki és pyrós háttérrel. Nem tudom, Magyarországon mi a helyzet a pyróval, azon kívül, amit leírtok, én erdélyi vagyok (ami azt jelenti, hogy a magyarországi hatóságok hatáskörén kívül esek).

Ez egy hozzászólás a(z) "Pyroprojektek fórum egy oldal kifejezetten a házilag aktívan alkotó közösség számára" című blogbejegyzéshez.

Előzmény: #5285


Pyroprojektek #5285) 2021.03.13. 16:36:52
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Gyári tűzijátékokkal foglalkozó magyar tűzijátékos közösségek kibontakozóban vannak főleg a Youtubeon. Nekünk azért nincs mert túl nagy ott a cenzúra. A baj velük hogy nagyon privátban akarnak egymás között levelezni. Vegyél fel Facebookra, privátban hol érlek el, meg valami mangánszemélytől vettem. Van e eladó petárdád az a jó régi fajta, ami már alapból gyanús amikor frisset meg erősebbet kapsz mint azok voltak. Személyes neten szervezett összejövetelek, partik, amiken ha idegenek gyűlnek össze ott hatósági is lesz. Itt is régen ez ment, és ahogy létrejön egy ilyen közösség ebbe a csapdába beleesik. Ami nem egy nagy nézetségű platform mint a Youtube sehol sincs olyan ösztönzés a fiataloknak hogy lendületet adjon az egészhez. Akik össze tudnak profi anyagokat hozni 10-15 éves tapasztalattal ott Bitchute, Dailymotion, lbry.tv, APC fórum, és sok más lehetőség. Sajnos világszerte a régi öreg vegyészek és pirósok használják őket jelenleg. Idővel ha fejlődnek lesz ebben is változás. 3 évnél nem idősebb platformok. Ami jelenleg nem működik nálunk úgy mint régen hogy mi hogyan elérhető a mi számunkra nyíltam megbeszélni. Az hogy melyik bolt megbízható, éppen mihez mit, hogy lehet beszerezni, vagy ha ezt itt nem tudod akkor ott mégis megoldhatod dolog, ehhez viszont hazai kommunikáció kell.

A pyroprojektek fórum jövőjével kapcsolatban.

Megvan az a tudás hogy össze legyen hozva egy nagyon komoly magyar nyelvű anyag a legprofibb témákból. Ezt egy év alatt nem lehet elkészíteni és összeállítani. Az eddigi csevegős fórum futtatásának én nem látom további értelmét. Látogatók vannak, és nagyon is hogy voltak eredményei az ötletnek, profi nagy kiterjedésű tartalommal lehetne fedezni a szerver költségeit is. 1 éves előfizetéssel kezdtem, majd 3 évre bővítettem. Idén 7. hónap után a projektet egyenlőre hagyom. Van 1TB nyi tárhely, az egész tartalom foglal KB 20 GB-ot. Egy Skylighter, PyroData, PyroGudie, Passfire, Shimizu, féle oktatóanyagot profi videókkal teljesen magyar nyelven féle kivitelezést képzelek én el. A pyroprojektek fórum jelenlegi hibája hogy nagyon zárt. Csak kamu emailt elfogadó regisztráció, regisztráció nélküli fórumozás, mindenki számára nyílt hozzáférés irányában kell hogy megtörténjen a jövőbeli változás. Szemelőt tartva azon elveket hogy szakmai tématartás, semmi személyes, szakmai források és hivatkozások megkövetelése. Jelenleg se támogatás, sem közösség nincsen, és a reklámok sem fedezték ennek a költségeit. Viszont egy komolyabb anyag már ezt fedezné, és érdemes lenne vele tovább foglalkozni. Egyre többet kerestem vele, egyre több volt a látogató, és működik az ötlet. Látogatók vannak, a témát keresitek, csak senki nem tesz hozzá gyakorlatban az egészhez. Azt meg kell értenetek hogy ez visszanyomozható csatornákon működik. Amit jelenleg ez a projekt elért az kevés hozzá hogy azt mondjam ezt így vigyük tovább. Elmentve nálam továbbra is ott lesz, bármikor folytatni lehet ott ahol abbahagytuk. Amit én tapasztaltam, és követek azok az új technológiák ahol nem tudnak minket lekapcsolni, és névtelen. IPFS, Zeronet, Torrent központi szerver nélküli új fajta szolgáltatások. Egy eldugott hálózaton mi felhasználók életben tartjuk azt a projektet a mai napig anonimen, ingyen. Kiállta az idő próbáját. Ha össze lesz állítva egy komoly magyar nyelvű anyag, az több lábon álljon. Ezek a központi szerverek, akár fizetős vagy ingyenes egyszer leállnak. A tartalom is elavul, hosszútávra kell gondolkodni. Fontos egy olyan megoldás ahol a mi munkánkat mások tovább tudják vinni. De ha eredményt akarunk elsődleges megoldásként ez nem működik, csak mint egy archívum. Ami a nagy közösségi platformokon nem terjed, a nagy keresők nem találják az csak tengődik.

Ez egy hozzászólás a(z) "Pyroprojektek fórum egy oldal kifejezetten a házilag aktívan alkotó közösség számára" című blogbejegyzéshez.

Pyroprojektek #5284) 2021.03.13. 12:03:00
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Mint adminisztrátor leírnám maga a netes piromániás közösség kapcsán, 4 év után én hogy látom a dolgokat.

A profi oktatóanyagokra van kereslet. Mindent gond nélkül be lehet szerezni. Aki beszéli az angol nyelvet az minden féle dologhoz fog anyagot találni. Magyar weboldalaknál az emberek keresik és látogatják a pirotechnikai útmutatókat. Egy Skylighter, Passfire, PyroData, PyroGudie, és a nagy szakmai tartalmakból egy olyan oldalt össze kell állítani mint a PyroData és a Skylighter keveréke. Ezt kombinálni profi nekünk szóló beszerzési lehetőségekkel. Egy skylighterhez hasonló színvonalon ezt átvezetni magas szinten történő házi gyártásra. Hozzá téve összegyűjtve témánként hogy más profi anyagok hol érhetőek el a témában. Ha valaki pld egy adott rakétát akar összegyűjteni neki az elérhető legprofibb oldalak elérhetőségét. Az ilyen jellegű tartalmat statisztikailag nyomon kísérem és sokan keresik. Találtam pld olyan fordító szolgáltatást ami az adott nyelven lévő weboldalakat úgy fordítja le hogy más nyelveken keresve helyesen jelennek meg. Ez nem olyan mint a Google fordító hogy az eredeti nyelven van indexelve, és a kereső más nyelven nem találja meg a kifejezést. Itt ha valaki a saját nyelvén keres, a te oldalad ha más nyelven is írtad szinte tökéletes fordításban úgy jelenik meg más nyelveken mintha arra a nyelve te magad készítetted volna a weboldalt. A keresők is más nyelvekre már lefordítva fogják megtalálni. A szépséghibája hogy ez fizetős és drága szolgáltatás.

A közösségeket ahogy én látom (nálunk)

A fentebb leírt egy erős szakmai anyag mellett van értelme egy közösséget építeni.

Akik feljárnak ilyen közösségekbe nagyon vegyes a társaság. Sajnos nem működnek a profi beszélgetések. Nem lehet igazi mély szakmai beszélgetéseket ezekben folytatni. Sem a kezdő, sem a profi nem látja hogy bármiben is segítenék a munkáját. Nagyon nyíltan, szűrtelenül, és a leg egyszerűbbe téve: Regisztráció nélkül, regisztrációval, Facebookal, Google fiókkal, lehetne itt valamit összehozni. Ez viszont nem anonim, ha anonimre szeretnénk csak egy kamu email formátum úgy beállítva hogy a fórum szoftver senkinél nem logolhat. Ezt viszont kell avval kombinálni hogy bárki regisztráció nélkül is odasózhasson. De csak is úgy hogy megvan a szakmai téma. Amit ebből nálunk össze lehetne magyar nyelven hozni az vicc kategória. Nemzetközi szinten saját anyagok. Illetve közösségekben az APC fórum. A kis fórumok más országokban sem működnek, szóval ha ez az egész csinálva van igazából többnyelvűen megcsinálva működne igazán. Illetve a blogolás, feltöltés, szakmai anyagok terjesztése mindenki számára hozzáférhető módon. Úgy kialakítani az egészet hogy a saját projektek elterjedését ösztönözze, összevonja azokat akik azonos projekteken dolgoznak. Megkövetelni a szakmai tématartást, a le újabb eseményekkel, legjobb technológiákat naprakészen tartani.


Ez egy hozzászólás a(z) "Pyroprojektek fórum egy oldal kifejezetten a házilag aktívan alkotó közösség számára" című blogbejegyzéshez.

marci33 #5283) 2021.02.27. 15:42:18
63 db. hozzászólás
1 pont
Gyenge
Tud valamit
   2012.02.27.    
tag
Új hír Mindenki aki szereti a tűzijátékot ezt töltse ki, a kormány kérdőíve evvel kapcsolatban.

https://allatvedelem.kormany.hu/Ez egy hozzászólás a(z) "Írjátok alá védjük meg a tűzijátékozást idén szilveszterkor" című blogbejegyzéshez.

Piedone #5282) 2019.12.28. 22:05:31
Piedone avatarja
2229 db. hozzászólás
1 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Mester
   2004.06.04.    
adminisztrátor
A helyzet tényleg ilyen szomorú. A Pyrocentert viszont nem szándékozom eltüntetni, amíg csak lehet, itt marad - ha másnak nem, archívumnak, hogy nosztalgiázhassunk :pyro:.

Ez egy hozzászólás a(z) "Süvít a szél - #offmychest" című blogbejegyzéshez.

Nevemmad1.1 #5281) 2019.10.15. 14:03:00
Nevemmad1.1 avatarja
6 db. hozzászólás
Zöldfülű
   2018.02.20.    
tag
Igen, azt sajnos én is látom, hogy a nyílt internet nem megfelelő platform bármiféle pyrós közösség kiépítésére. A centeres blogokból, és néhány régi taggal való beszélgetéseim alapján egyértelmű, hogy a magyar hatóságok aktívan vadásznak a pyrósokra (az EU-s színvonalhoz való felzárkózási igyekezetek egyik szerencsétlen hátránya). Ott, ahol én élek, ezzel nincsenek akkora gondok, a hatóságoknak a szilveszteri petárdaárusok okozzák a legnagyobb fejfájást: minden évben el kell kapni egy-két kisebb embert, hogy a nagy forgalmazókkal továbbra üzletelhessen a rendőrség (igen, nálunk ez így megy...)

Pyrós közösség viszont nálunk nincs. Vannak, akik tudnak ezt-azt robbanószerekről, egyesek kísérleteztek is pár cuccal, de a cél mindig az, hogy "szóljon jó nagyot". Precíz, komplex és nagy kaliberű házi tűzijáték-készítés teljesen idegen.

Nálatok két lehetőségét látom a pyrónak: vagy a teljes földalá-bújás (deep web, kódolt kommunikáció, szerény PP-k, max szilveszterekkor, minden alkalommal másutt), vagy a legalizálás. Nem vagyok jogász, úgyhogy fogalmam sincs, a második mibe kerülne (vagy hogy egyáltalán esélyes-e), azt viszont látom, hogy az 'elbújás' nem arat nagy sikert. És sajnos nem tudom, hogy van-e olyan tag, aki a legalizásba komoly dedikációt és erőforrásokat fektetne: temérdek pénzről, és egy élet munkájáról lenne szó. Sajnos kétlem, hogy van olyan, akinek megvan a tudási, szociális és anyagi helyzete erre, és vétizedeket áldozna az életéből a hobby-pyróért.

Sajnos szomoró látni, ahogy egy ilyen csodás tevékenység egyszerűen meghal :cry:

Ez egy hozzászólás a(z) "Süvít a szél - #offmychest" című blogbejegyzéshez.

Előzmény: #5280


< << 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 [353]
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Üzenőfal
Piedone 13-a 22:42 test

rocketdog 01-e 17:16 Sziasztok!

St3v3 01-e 15:13 Üdv, videó feltöltés már nem működik?

r8r 27-e 23:27 Sziasztok

rutinos 26-a 22:16 Üdv urak

marci33 06-a 09:36 A kálium perklorát tiszta vizes keverékként mindenkinek elérhető magánemberként. Lejjebb az üzenőfalon akit érdekel. Tiszta vízzel van keverve így magánembernek is kiadható.

ennyi volt 02-a 15:36 Elküldtem 3x is a nevem megjelenik de a komment nem.

ennyi volt 02-a 15:33 Blogok topikba nem jelenik meg a komment.

Piedone 06-a 14:34 Hosszú üzemszünet után visszatértünk! Elnézést kérek a műszaki hibáért.

mx5 kevin 05-e 14:13 Master oldala még mindig él a ZeroNet hálózaton: https://zerolink.ml/1CpAXQVfedrNVKSLJMKEtrWNvU8KMXJzAt/

mx5 kevin 05-e 14:11 Egy kis izelitő a jövőből: https://zerolink.ml/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/

marci33 27-e 19:17 https://pyrohub.eu/ Akinek kell KCLO4 kérdezzétek meg privátban. Írta hogy állítólag van neki akit érdekel.

malom 03-a 20:46 Köszönöm szépen a válaszod! Már rég nem tevekenykedtem, de úgy fest újra neki látok. Anyagokat elkezdtem beszerezni hozzá. Viscot hol tudnék szerezni? Amit talaltam az összes külföldi oldal sajnos

mx5 kevin 01-e 22:13 Megszünt nem foglalkozik már vele pár éve.A blogomból letöltheted a teljes tartalmat.Pár éve Pyroprojektek vette át az oldalát és az is megszünt.

malom 01-e 19:25 Sziasztok, videók miért nem érthetőek el? Valamint pyromaster oldalával mi lehet? Recepteket amik ott voltak hol találhatom meg? Ui: BUÉK

Utolsó 150
Az üzenőfalhoz jelentkezz be!

Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0

Pyroblogba írtak:
marci33 (2020.12.13. 17:38:11)
Nevemmad1.1 (2019.10.11. 08:32:42)
ennyi volt (2019.04.04. 10:55:27)
Nevemmad1.1 (2018.11.11. 19:28:52)
Pyroprojektek (2017.12.05. 17:23:11)

Pontos kifejezésre
Szótöredékre is

Látogatók: 3577357
Látogatók ma: 36


logo Pyrocenter Pyrocenter Kiülő  Impresszum   Kapcsolat   Gy.I.K.   Oldalszabályzat   Saját statisztika   Minden jog fenntartva!
Oldal generálásának ideje:
0.20306 mp.