92 db. hozzászólás 69 pont Zöldfülű
2012.08.04. tag
Sikerült úgy bepréselnem a BP-tömböt, hogy "csak" 10 percig fúrtam kézi erővel ezt a 45mm hosszú furatot. :D A szó szoros értelmében betonkemény volt. A csigafúró pedig még alig volt használva.
Mellesleg préseltem egy standard furatos rakétát is, 150 mm-es csőbe, ami a töltés végére összement 148 mm-re... De legalább egyenes maradt. A tüske vége elgörbült és durván megkarcolta az egyik töltőpálca, de ezt még valahogy túlélem. Minden bizonnyal túl erősen nyomtam.
Viszont olvastam a skylighteren vagy valahol máshol, hogy a csövek belsejét előkezelik (~síkosítják) valamivel, hogy ha nagyon neki is feszül, akkor se tapadjon fel a lőpor a falra, hanem tovább csússzon lefelé.
Erről valakinek valami tapasztalata van? Sima paraffinolajjal működhet a dolog?
Azt tényleg nem írtam, hogy a Bp milyen formában menjen a fejbe, de az igazából mindegy. A gran bp jobb, de ha az nincs akkor liszt bpvel is működni fog. Ahogy NT mondja, még a vivőanyagos (rizses, forgácsos, szotyihéjas, fűmagos) bp is jó. a lényeg hogy legyen benne valami ami majd felrobbantja a fejet. :D Ha erősebb benne ez a valami (pl Wmix, vagy flashpor) akkor hangosabb lesz. tiszta sor, nem ? :)
A kötözés az fontos! Csináld csak meg, az a 10 perc az életedből nem olyan nagy áldozat. :D
A jó kötözés késöbb a szimmetrikus bontás egyik fontos eleme lesz hengereseknél, szóval tanuljátok meg.
De jó a BP, pont ezt javasolta Szabi is Ha meg arra gondolsz h granulálva menjen-e bele, akkor persze h úgy, ha bontásra használjuk a BP-t akkor vagy felvitt formában, vagy granulálva, úgy főleg kisebb eszközökben, 75mm alatt.
Megnézem azt hogy kezdők mikor kevernek értékelhető saját csillagreceptet... Max valami elméletileg képzettebb kezdő, akinek anyagai is vannak, és ő se elsőre. Szén-kén-kno3 aránnyal játszadozás és ilyen elegyekhez fémpor keverése nem új recept.
Próbáljatok szines glittert, AP nélküli értelmes strobe-ot, szines csóvát húzó mátrix csillagot, vagy dragon flowerst csinálni, saját recept alapján. Esetleg valamelyik alap vagy keverék színt új anyagokból, vagy mély kéket klorát vagy AP nélkül.
Nektek egyelőre az a dolgotok hogy a meglévő receptekből csináljatok olyan csillagot ami adja is az elvárt effektet és nem esik szét bontáskor.
Azért akartam ezt a versenyt létrehozni, hogy a kezdők is belekezdjenek egy összetettebb projektbe. Mert ha csak gyufáznak, annak nem lesz hatása a fejlődésükre, és egy ilyen kezdő versenynek nem lenne értelme. akik ilyen kezdők, azoknak oylan verseny kell hogy ki tud szebb malmot építeni inkább.. De most itt a fejlődés lenne a lényeg, és nem a vissza fejlődés.
Tényleg, próbáljátok már meg, legfeljebb tanultok a hibából, és a következő versenyre meg tapasztaltabban indultok neki... de ne várjátok, hogy ilyen semilyen versenyeket csináljak, amiben annyi a tennivaló, hogy három összetevőt ki tud jobbban összekeverni... most komoylan, belegondoltatok, hogy ez a verseny is milyen egyszerü? :D
A következő versenyt malom mentesre csinálom majd, hogy a kezdők is próbálkozhassanak, de azt is meg fogom bonyolítani, hogy tanuljatok közben.. :D
Szabix a kövi verseny lécci olyan legyen hogy egy saját recept alapján készült csillagot kell tesztelés közben levideózni.Abban olyan kezdő pyrósok is tudnának indulni,akiknek még nincsen késsz a malmuk.Persze te döntöd el...
Ha haladók meg profik is akarnak indulni, akkor kategorizálva lesztek :D
Amúgy mole, ahol tudsz ott ragaszkodj az eredeti szöveghez, de a salute fejet azzal töltöd amivel akarod, az időzítés direkt van ezzel a módszerrel megadva, mert ezt is meg kell tanulni, szóval ne viscozzatok. A salute fej is direkt tanulási célból van ilyen felépítésüre csinálva.
Amúgy belegondolva a profik is csinálhatnának pár rakeszt, a leírás szerint, csak hogy megmutassák, hogy igenis ki lehet hozni nagyon fasza dolgokat egy ilyen egyszerű cuccból is. :D