41 db. hozzászólás
9 pont
 Zöldfülű
2008.10.31.
tag |
A szárnyakhoz itt találsz infót!
|
|
|

303 db. hozzászólás
71 pont
   Hobbista
2007.12.31.
tag |
Sziasztok az inhibilált , és a Kn szám mit jelentenek? És még egy kérdése a rakéta szárnyainál a szárnyak vastagsága számít-e, vagy csak a felületük?köszi a választ
Azért valaki megmondhatná már mert nem találom sehol. |
|
|

302 db. hozzászólás
67 pont
   Haladó
2009.04.05.
tag |
Hát a fúvóka mérete függ az átmérőtől is...
A rakétázásról bővebben itt:http://pyromaster.extra.hu/
Ja és a magasságot nem nagyon lehet előre megmondani...
|
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.04.21.
tag |
Hellosztok,van egy rakétám,kábé 40cm-es mekkora legyen a lyuk az alján?Mit tegyek bele?...Cukor +KNO3 jólesz ?Mien magasra megy majd?
Előre is kösz
|
|
|

303 db. hozzászólás
71 pont
   Hobbista
2007.12.31.
tag |
Sziasztok az inhibilált , és a Kn szám mit jelentenek? És még egy kérdése a rakéta szárnyainál a szárnyak vastagsága számít-e, vagy csak a felületük?köszi a választ |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Az jo ha méred a hömérsékletet, így nem kezd el bomlani olyan gyorsan a cukor.Nemtudom mennyi a gyulladáspontja, de mint irtam egy sor látható jel van, mielott begyullad. Ez gázrezsora nem vonatkozik, ott begyulladhat,ha a láng közvetlenül éri az edény alját. Ha gázon csinálom mindig teszek az edény alá egy vastag vaskorongot. Ez egyenletesen elosztja a höt. Ja és mikroba sose tegyétek be. Egyszer megprobáltam megpuhítani mikroba a KNSU kevereket, 3mp en belul begyulladt:) Allt a füst a szobába meg az egész folyosón (koleszon) |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
De a KNO3-ot nem a cukorral olvasztom össze. Csak berakom a sütöbe hogy egy kicsit felmelegedjen hogy mikor összekeverem a ckoral akkor ne hütse le egyből. A lábost meg a cukrot pedig mérem hogy soha nem menjen 200C° fölé semminek a hömérséklete. Ha jól tudom 300c° a gyuladáspontja. |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
én ugyszoktam csinálni hogy összekeverem a KNO3at és a cukrot és villamos fözölapon melegitem, alacsony fokozaton. Még sose fordult elo hogy begyulladt volna. Egyszer kiprobáltam fenthagytam egy keveset. eloszor megolvadt, utána elkezdett barnulni, aztán elszenesedett. csak ezután gyulladt be. Rakétába azért nemjo, mert olvasztáskor elkezd bomlani a cukor feketedik és romlanak a tulajdonságai is. Rakétába szerintem a legjobb a KNO3 +cukor +méz+ vas oxid |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv! Rájöttem hogyan lehet olvasztott knsu-t készíteni. Elég jó minöség. Betettem a KNO3-at a sütöbe 200C°-ra. Fél orát othagytam és közben olvasztottam cukrot. A forró KNO3-at hozzáöntöttem ( Már levolt véve a tüzhelyröl) És legalább2 percig formázható maradt. 1 percig kevergettem jól is tartotta a höt az edény amiben volt. Jóbb az eredmény mint az r-crandy! |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Kisebb rakétákat is szoktam csinálni, mint a galériába vannak, de azokba a motort nem magam készítem. Egyszerü okból csehországban lehet venni szétszerelt katonai jezörakéta-motorokat. kb 100ft-ba jon ki darabja.Szoval egyszeruen nem érdemes vele szenvedni. Nagyon jók amatör kisrakétákba, ezeknél a stabilizálást tengely körüli forgással oldották meg. Lehet vele vízszintesen is löni:) Ha szárnyas rakétába akarod beletenni, akkor egy-egy kiscsavart kell a 3 szélsű lyukba hajtani a középsöt pedig kitágítani 5mm-re.Teszek fel képet meg videot
http://raketky.via.cz/shj.zip
innen letölthető egy nagyon ügyes kis program, kiszámolja a hajtóanyag kiégését és kirajzolja. Angolul vagy csehul kell tudni hozza.
ötletek rakétaépítéshez:
http://raketove.modely.sweb.cz/foto_album.htm |
|
|

41 db. hozzászólás
9 pont
 Zöldfülű
2008.10.31.
tag |
Nyeh, mire javítottam, már nem küldte el 
Szóval ezután lezárom a tetejét, és leragasztózom alaposan.
Ráragasztózok egy pálcát, amit újjal beállítom az egyensúlyt.
Még lehet bedugok egy pálcát a fúvókán keresztül a mociba, hogy kissé tömörítse az elegyet, és kialakuljon az égéstér, de majd kiderül hogy miként jobb...
kép |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 1474033
Látogatók ma: 2
|