31 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2009.11.04.
kitiltott |
én gyujtózsinornak csillagszórót szoktam használni Előzmény: #1645
|
|
|
31 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2009.11.04.
kitiltott |
ijenkor azt kell mondani a postásnak h most nincs itthon az illető és mondta h irjam alá neki mert nem lessz itthon egy darabig.nekem bevárt: sok szerencsét Előzmény: #1651
|
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát a gugli nemnagyon volt a segítségemre, ezért is tettem fel a kérdést itt.
A működési elvvel kapcsolatban nagy segítségedre lehet a gugli.
Viccet félretéve: Az elv az, hogy a hajtómű nem használ mozgó alkatrészeket a gázok sűrítésére, ezt a hajtómű kialakítása, és maga a működés folyamata oldja meg.
Az indításnál üzemanyagot (általában gázzal indítják) kell befecskendezni a beömlőnyíláson át az égéstérbe, és ugyanebbe a nyílásba levegőt kell fújni. Az indítás alatt folyamatos, vagy nagy frekvenciájú szikrát kell adni az égéstérbe. Ha a motor beindult, se szikra, se levegő nem kell, csak az üzemanyagot kell pumpálni befele.
Itt egy kép a hajtóműről működés közben, itt egy a működési elvéről, és itt egy videó a működéséről. Előzmény: #1659
|
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Üdv!
Ez nem igazán illik semelyik topikba, de ide talán elfér.
Szóval tervezek készíteni egy Lockwood-Hiller típusú pulzáló sugárhajtóművet. Ez nyilván úgy hangzik, mintha 1 perce láttam volna a neten, és hirtelen fellelkesedve írnék összevissza, aztán az egészből semmi sem lesz, de biztosíthatok mindenkit, hogy nem így van. (Szóval elsősorban értelmes válaszokat várok...)
A kivitelezéssel talán nem lesz baj, csak a legalitással...
Nem titkolt szándékom a bringámra aprikálni a szerkezetet, és repeszteni vele. Repesztés alatt max 40-50 km/h -t értek.
Na most, ha egy rendőr ezt meglátja, vagy meghallja, (utóbbi valószínűbb, mivel kb 120dB / 500Hz körüli hangot produkál a kicsike) akkor nagy valószínűséggel megállít, és nem fogja benyalni, hogy ez egy bicikli, és full legális.
Első kérdés:
Legális ez? Mármint simán csak a motort járatni bringa nélkül.
Második kérdés:
Hogy lehet ennek kiszámolni a teljesítményét?
Ez azért lenne fontos, mert a segédmotoros kerékpár definíció szerint néhány kritériumnak kell megfeleljen, amelyek egyike a max 4kW teljesítményű "egyéb" motor. Szóval, ha ez alatt tudnám tartani a teljesítményt, akkor lazán furikázhatnék vele autósjogsival .
Valami olyasmi módszer kéne, hogy erő* elmozdulás. A tolóerejét meg tudom mérni, meg nyilván az elmozdulást is, de valahogy nem akar összeállni a kép. Fizikából nem vagyok a toppon...
Még a csendháborítással lehet itt probléma... Van erre egyáltalán valami törvény? Az nemgáz, ha Irmanéni feljelent, hogy valami hangos izé ralizik a háza előtt, de ha egy rendőr mellett húzok el, és ő jön oda pampogni, akkor nemtudom, mit lehet mondani...
Thx előre. |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Szerintem inkább az az ok hogy ősz van, nedvesebb a levegő. |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv! Van egy kis problémám. Ugy csinálom az R-KNSU-t hogy feloldom a KNO3-at és a cukrot vizbe. Ezt kiteszem a napra száradni és golyosmalom.
Ez eddig rendben van meg müködött is eddig de most nagy szarba vagyok. Nem akar kiszáradni hanem ilyen ragacsos álagú. Pedig már egy honapja szárad. Eddig mindig tiszta széraz szokott lenni 2-3 hét alatt. Gondolom mi lehet a baj. Ásványvizben oldottam fel csapviz hejett (Ne kérdezétek mily okbol! )
Jártatok már igy?
Lehet valahogy orvosolni? Fözés nélkül megoldható? |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
A cukort egyszerűbb elkészíteni, de a tárolása macerás. a bp-s kicsit időigényesebb, de tutira bitangabb raksit tudsz csinálni belőle. minden annak a függvénye hogy milyen cuccod van, mennyi időd és mennyi elszántságod, amit hajlandó vagy föláldozni rá. Ha csak pikk-pakk, akkor csinálj cukrost, stabpálcával |
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.09.20.
tag |
Nah sziasztok!MI haverokkal szeretnénk gyártani egy jó tucat rakétát, és kellen 1 két tanács,pl h cukros lőport vagy sima feketét használjak meg h meg lehet oldani h vmi kis robbanófej lenne rajta, köszi a tanácsokat ezek lesznek az elsö rakétáim
|
|
|

82 db. hozzászólás
13 pont
 Zöldfülű
2009.03.08.
tag |
Odaadják.Nekem is odaatták,amikor anyukám rendert mérleget.De ha az én nevemen rendeljük meg akkor amikor a futár meghazza a csomagot,mondja hogy egy bizonyos X.Y.-nek hoztam csomagot,és ha akkor mondom hogy az én vagyok akkor kiderül hogy nemvagyok 18 éves.
(Bocs a szóismétlésért) |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 1473939
Látogatók ma: 547
|