Sas-szem tábornok egyetértek veled. A méz az csak locso pacsálásra jó. Én már jó ideje Rcandyzgetek és az egyik legjobban bevált recept az ez: 30g KNO3 15g szőlőcukór por és plussz 7g szőlőcukor por feloldva(ez a KAro szirup) 30ml forró vizbe ja és persze 1g vörös vasoxid. ezeket amiket felsoroltám szépen felóldlyuk a 30ml vzben addig kevergetjük alacson lángon még elnem párolog belőle az összes víz( ezt úgy tudhatjuk meg ha már látod hogy a végén jársz akkór csípsz egy kis darabot szép laposra nyomod és kb 10s hülnihagyod és ha el lehet törni és nem olyan állagú mint a gyúrma akkór jó. A végén csak megvárod hogy kihüljön és már is kész a tökéletes Rcandy. ja és a vasoxidot csak akkór add hozá ha már masszásodik és nagyon kevés víz van benne
629 db. hozzászólás 55 pont Labortöltelék
2010.03.02. tag
Szerintem, nem jó mézzel, vagy ha igen, akkor nem annyira jó, mert akkor még amerikában is azt használnák helyette, hisz olcsóbb, nagyobb tételben lehet venni, ráadásul olcsóbb.
155 db. hozzászólás 83 pont Haladó
2010.06.26. tag
Időközbe megtaláltam pár dolgot:
Kukorica szirup, és méz nélkül főzni veszélyes, úgyan úgy begyulladhat a főzés végén mint ha olvasztanád. Ha meg csak elpárologtatod a vizet akkor kimászik a salétrom...
Ja és a legfontosabb:
Honey works OK as a substitute for corn syrup but makes the resulting propellant more hygroscopic, so I don't recommend it.
forrás JamesYawn.com
155 db. hozzászólás 83 pont Haladó
2010.06.26. tag
Lenne pár kérdésem rCandy-vel kapcsolatban:
1.Corn Syrup nélkül lehet-e csinálni, vagy a vége felé átmenne olvasztásba?
2.Corn Syrup helyett lehet használni mézet?
3. Katalizátorként, szóba jöhet réz-oxidklorid?
830 db. hozzászólás 410 pont Pirotechnikás
2008.12.30. moderátor
Üdv!
Fuvoka nélkül lehet rakétázni ma rájöttem!
Egy 19g-os 20Centi hoszu rakétát löttem ki fuvoka nélküli motoral kb 10m magasra! 1cm beslö átméröjü motor volt bent 2,5cm hoszan tömöritettem bele RSBP-t amiben 1cm hoszan volt egy 2,5mm átmérölyü furat! Ezután ragszallagal és zsepivel eltömtem a motor végét és a furat egy részét. Sajnos késleltetést is tettem bele SZokásás 3,5mp-t de elég lett volna fél is. Ezért földön nyitot ernyöt. Nembaj nemlett baja alacsonyan volt.
Azért meglepödtem képes erre fuvoka nélkül. De azért fuvokával mégisjob hatásfokon üzemel!
1945 db. hozzászólás 195 pont Őstag
2006.12.19. moderátor
Egy hagyományos rakéta ellővésénél viszel egy óvodás vagy egy alsós kislányt. Mikor elkezd repülni a rakéta erőteljesen meghúzod a lány haját és tuti, hogy sikítani fog.
Pyromaster oldalát olvasd el! Ja és használd a keresőt!
629 db. hozzászólás 55 pont Labortöltelék
2010.03.02. tag
ITT azért valamivel jobbnak tűnik, nekem hogy a biztonságot és elkészítést is magyarul írják, de a recept ugyan az. Az első találat a keresőben a "pyromaster fütyülő" kifelyezés keresésére.
1281 db. hozzászólás 280 pont Pirotechnikás
2009.06.06. moderátor
Magyarul druszan17 még látom nem olvasgattál eleget az oldalon & új tag-ként próbálsz meg szerezni olyan info-kat, amit csak hosszú centerezés után érdemelnek ki a srácok & a ráérdemeltek, h. megosszuk egymással, mert ez a WM igen "laza elegy" reciét, de am. nem bunkóságból, de itt van egy "TUTI" elegy amivel te el szeretnéd érni a "visító hangot" a raksiaidban...!