1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Mole köszi! Csak sajnos ezek mind higroszkóposak
Valami olyan kelene ami ekkora méretben se robbanna be és Nem szivja meg magát vizzel. Egy ekkora rakétát idöbe kerül elkésziteni és nem egyböl akarom löni a kert végéböl. És azt se szeretném, hogy a kilövö álláson füstölögve bontson majd a 150 es robbanófej mert megszivta magát a hajtóanyag valami BP szerű kellene ami nem hajlamos a robbanásra. Ha valaki tud ilyet légyzsives irja le! |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
50milis belső átmétőjű motorhoz ami féligfaratos, ti mit ajánlotok tömöritési módszernek? Mert nem hiszem hogy kalapáccsal ekkora méretben is hatásosan keményre lehetne tömöriteni a cuccot. Illetve hajtóanyagnak mit ajánlotok? Lehetőleg valami olyat ami nem higroszkópos. Már gondolkodtam hogy milyen lenne irányitátt robbantással beletömöriteni a bentonit fúvókát, de túl kockázatos lenne Ha összejön a próbalövés akkor egy 6" es bombetta robbanófej menne rá. |
|
|
31 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.30.
tag |
Most kipróbálom a vízüveges papírzsepit, jónak ígérkezik. |
|
|

462 db. hozzászólás
43 pont
    Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Aha értem, hát lehet nem fogalmaztam túl jól, de én nem értettem úgy, hogy fúróval fúrjon a tömbbe, igazából nem tudom ki hogy szokta kiképezni a furatot, de engem nem is érdekel, mert én feleslegesnek tartom, mivel:
- macerásabb
- nagyobb lehet a kockázat hogy felrobban
- és anélkül is működő képes
De persze biztos nem értelmetlen dolog komolyabb modell rakéták esetében.
Zoja:
Ne mond már, hogy kifog rajtad egy papírmotor készítés. Semmi ördöngősség nincs benne te magad is megmondtad hogy a papír csövet eltudnád készíteni. Fúvókának pedig csinálj gipszből. Én sorozatba gyártom, nem véletlen.
|
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdvözletem népek!
Pár megjegyzésem volna!
1stilbirth! Mondjámég ekora hülyeséget! Má nemazé! Nemakarok senkivel roszbalenni de,..
Zoja! Lehet probálkozni végigfuratosal! Majd ha gépröl leszek kifejtem böveben mert telorol kissé fárasztó nagy terjedelmü szöveget irni.
Lacy! Üa tömbe nemtom hol olastad hogy a furatot furoval kel kialakitani! De azon kivül hogy életveszéjes dolog még szét is baszarincsa a fuvokát. A furatotegy furatos totoritőrudal és egy szögel vagy valami ilyesmivel kel kialakitani!
Más! A tömöritéshez nem szükséges hidraulikus prés csak egy fa rud és egy kalapács! |
|
|
31 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.30.
tag |
Hát nem tudom... Egy darab alumíniumból képes vagyok szinte bármit kihozni, de papírból meg agyagból összerakni egy mocit már nem. Még a vízüveges papírtekerés oké, de az hogy belekalapáljam az agyagport úgy, hogy az benne is maradjon, feladja a leckét. Azt hiszem, maradok a fémmegmunkálásnál, mert az olcsóbb kivitelhez BÉNA vagyok. Bocsi, de ezt ki kellett magamból adni, mert már a huszadik nekifutásra sem tudok egy normális papírmotort összerakni!!! |
|
|
31 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.30.
tag |
Golyósmalomba üveggolyó nem jó? |
|
|
31 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.30.
tag |
Köszi szépen! Kipróbálom, de ezek szerint akkor ne próbálkozzak végig furatos mocikkal... Mégegyszer köszi! |
|
|
31 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.30.
tag |
Megnéztem a táblázatot, az addig oké, hogy a fúvóka konvergens része 45 fokban szűkül, a divergens rész 15 fokban tágul, de a fúvókatorok átmérőjének meghatározásával még mindig bajban vagyok... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 1473925
Látogatók ma: 533
|