905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
WM-et akarok csinálni, de van egy kis gond,nem tudom a Na-benzoátot finomtani...
Szeintetek hogyan próbáljam meg? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
nem a kén miatt maradt formázható, hanem a szorbitol miatt: 24 óráig formázható... amúgy meg ez a keverék hidroszkópikus, persze azért nem tapasztaltad, mert 3 óra alatt tényleg nem szívja tele magát... |
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Azt hiszem teljesen véletlenül csináltam egy egész jó anyagot... ami elég sokáig könnyen formázható marad és elég erős kisebb raksiba fuvóka nélkül!
Sokat szenvedek megfelelő fuvókával, meg a begyújtással ezért úgy gondoltam csinálok erősebb anyagot, ami fuvoka nélkul is jó. KNSB-t olvasztottam össze 75/25 arányban, és úgy gondoltam rakok hozzá még 1g ként, hátha jobban gyullad.. De ugyebár a kén 113-119 fokon olvad és amorf kén lesz belőle.. ezért kaptam egy olyan anyagot ami most még 3 óra multán is jól formázható. nem higroszkópos, nagyon jól ég. beletöltöttem 40mm hosszú 8mm belső átmérőjű vizüveges papírcsőbe 25 mm anyagot, 2mmes végigfurattal, pálcás stabilizálással kb 30m magasra repült, kb 20 m-t ment oldalirányba, nem volt tökéletes a pálca... |
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Amúgy elsősorban arakéták érdekelnek, de szilveszterre igyekszek összehozni egy kisebb csillagágyút is :), csak még golyósmalom kell |
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Az normális ha a KNSB és az újrakristályosított KNSB ugyanannyi ideig ég?? vagy elb*sztam valamit? |
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Sziasztok! még új vagyok, de azért már van kevés múltam pyro dolgokban, majd még írok |
|
|
26 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2010.10.31.
tag |
Hát lehet!
Nem, ma kipróbáltam.
Ellőttem vele 5 rakétát kibírta |
|
|
26 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2010.10.31.
tag |
Köszi!
Pont akkora! |
|
|
26 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2010.10.31.
tag |
Egy fa ágyra van billenőcsöves rendszerrel építve egy fém cső.
A cső végénél egy lángfogó van rézlappal beborítva, ebbe egy ben zines öngyújtó.
Cső le, rakéta be, cső vissza, markolatpanelből kilógó kart megnyomni, kanóc meggyullad, rakéta HUSSSSS!
Igazából semmilyen célt nem szolgál csak örömködésre jó.
Jó a sima rakéta is csak nem tudom hogy melyik lilik bele a csőbe.
Talán a sikoly.
Mekkora a sikoly átmérője?
|
|
|
26 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2010.10.31.
tag |
sziasztok!
házi rakétapisztolyba olcsó kanócos rakétát hogy lehetne készíteni? |
|
|

125 db. hozzászólás
7 pont
     Labortöltelék
2009.12.24.
tag |
HY van aki ismeri a Rocksim nevü progit?
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 1473925
Látogatók ma: 533
|