840 db. hozzászólás 158 pont Pirotechnikás
2009.01.16. tag
na akkor maradok a bentonitnál, mert úgy tűnik bőven jobb a pára miatt.
Van most kb még majdnem 5 kilóm, szal jövőre is kitart, atól nem félek
kösz a válaszokat!
830 db. hozzászólás 410 pont Pirotechnikás
2008.12.30. moderátor
Hát elösször hazahozok pár kilot azt nézem egy darbig hátha magátol elporitodik! SZoval hazahozom az kb 2 ora azt kalapácsal elporitom és feloldom akkor az 1 nap. LEszürni fél ora. Kiszáritani 2hét meg lemalmozni 2 ora. Tehát durvan 15 Nap 3 kilo agyagpor.
1565 db. hozzászólás 141 pont Őstag
2007.12.16. moderátor
Hát én használtam agyagot, de elég tré volt. Érzékeny vízre, kifúrni macera, nem is beszélve a szárításról, nem olyannak való aki nagyban gyárt. A bentonittal viszont semmi gond. Én anno 2T préseltem és soha sem kopott ki, sőt ki sem jött a csőből, inkább szétszakadt a test. Nedvességre (párára) nem allergiás, jól fúrható, tömöríthető és eleve tök szárazon veheted meg. 3 kg alom kitart egész évben
1565 db. hozzászólás 141 pont Őstag
2007.12.16. moderátor
Dani, ez azért van mert szerencsés helyen lax. de az ásott agyagot mikorra tudod használhatóvá tenni? szárítás stb... Mert ugye a nedves agyag nem jó, csak a száraz agyagpor.
840 db. hozzászólás 158 pont Pirotechnikás
2009.01.16. tag
na, eddig köszi, de nem lettem nagyon okoksabb beszerzéssel nincs gondom, azt érdekelne inkább, hogy melyik tágul kevésbé, melyiket kell esetleg kissebb nyomással préselni ugyanolyan erősségért (2 tonnás az emelőm), stb.
köszi
2008.12.30. moderátor
Hát ezzel vitatkoznék! :D Agyagbol bármikor tudok neked szerezni Tonnás menyiségben! Bentonitbol meg csak macsaalmo van! Sztem az agyag olcsobb csak szutykos munka kiásni!
2008.12.30. moderátor
NAh elment már a szerkesztés gomb. Nah mindegy.Szoval meg lett mérve a videorol!
Üzemidő teljes:2,3mp
Üzemi nyomás felépülése:1,3mp.
Szerintem sokkal könyebb begyujtani mint a sima furatu üzemanyagtömböt. Am lácik hogy folyamatosan nött a toloereje. Bár a vége felé márt eléggé ivben szát de nagyjábol tatotta az inditási szöget.
2008.12.30. moderátor
Üdv! Már régota araok csinálni kup alaku égésteret. csináltma 10mm sablont 30°-os kup égéstér kialakitásal. Azt bele a KNFR üzitömbe bele liszt bp-azt bele a motorköpenybe. 3g os üzemanyagtömbök voltak. Ez egyiket tesztpadon mértem. Olyan rohadt gyorsan épült fel az üzemi nyomás és olyan gorsan kiégett hogy kb 0,8mp-ig müködött. Kb 3-3,5Ns lehetett az öszimpulzus mert a videon nemlehet látni olyan gyors. Volt rajt de laval fuvoka is. A másodinak a felületét nem hintettem be de abbannem anyira gyorsan felépült a megfelelő nyomás. kb fél másodpercig fütölt a földön mire elindult. de ennek joval hosszab üzemideje is volt Azt pálcán eresztettem el de ahoz képest gyönyörüen repült.