830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
http://kep.ivpicture.hu/232840.jpg |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
ÜDv! Egy rakétás szimulátor talán? Vagy az orkupba egy kis cső és a beáramló levegö sebeségéböl lehetne valamit kreálni!
Ilyen erös rakesznál ha tul korán vagy késöny nyitod az ernyöt ha van gumiszallag ha nincs ugyis leszakad.
Vagy mégegy ötlet. Egy kis lemezke a rakétatest oldalával merölegesen. Lefelé tud hajlani de egy rugó ellenál neki. Ha áll a rakéta a lemezke meröleges a fallal. Még megy a rakéta a légellenálás miatt a törzshöz nyomodna.De megál a rakéta akkor kicsi a légellenálás és a rugonak nem tart ellen és viszaugrik meröleges helyzetbe. Nemtudom menyire érthetö ezért ittvan egy kis rajz. |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Úgy tűnik valaki mást is foglalkoztatott a probléma. Ez az elektonika a föld mágneses terét használja ki.
link |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Valami ilyesmit mondhattak Watt-nak is: "Hagyd ezt a gőz hűlyeséget, amit kell, a lovak elhuzzák" Amugy a S-5M rakétámhoz építek testet, abba kéne valami komoly ernyőnyitó rendszer, hogy több féle üzemanyagot is ki lehessen próbálni. |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Szerintem Zubi hagyd ezt a túl-komplikácót, egyszerűen indítsd kanóc időzítéssel az ernyőbontást és ennyi, mit kell ezt túlkomplikálni...?
Vagy nem tudom, h. te mekkora rakétát akarsz indítani és milyen céllal, mert ha bármilyen rakétáról is van szó és még szabad szemmel is látszik, akkor látni, h. mikor fogy ki az "üzemanyag" és ha pl. ráhagysz még 3-4 mp ernyőbontási időt a füst megszűnése után, akkor nagyjából a pálya "csúcsán" fog bontani a rakett...
Szerintem nem kell ezt túlbonyolítani, vagy te meteorológiai rakéta-kapacitásokban gondolkozol, vagy nem t'om, mire ez a "pálya csúcsán való bontás"-i kísérlet és hogy miért fontos ez neked annyira, de hát szegény ember vízzel főz, ezzel is meg lehet közelíteni azt, amit te akarsz szerintem...
De ha más az elképzelésed,akkor kérlek világosíts fel és megpróbálunk kiagyalni valamit... Előzmény: #1675
|
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Ebben egyetértek, amikor a motor kiég, megszünik a tólóerő, a golyóra csak a gravitációs erö hat viszont a rakétatestre a gravitációs erö + légellenállás. Szóval a rakétánk még elég nagy sebességgel haladna felfelé, amikor már kinyílna az ernyő.
|
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Nos, igen. Nekem is ez jutott eszembe legelőször. Mármint a csapágygolyó. Csakhogy a probléma egy kicsit összetettebb. Abban a pillanatban ahogy a rakéta a pálya csúcsán átfordul, nincs semmilyen erő, ami a golyót áthúzná a csö másik végébe. A rakéta is és a golyó is a szabadon fognak esni, illetve a rakétát fogja fékezni a légellenállás, ha már eléggé felgyorsult (de ez ugye már nem a pálya csúcsán lesz). Szoval szerintem más szemszőgből kéne megkozelíteni a dolgot. Mi az ami a pálya csúcsán változni fog? A rakéta helyzete a földhöz képest: talán lehetne giroszkópot használni, csak az ugye elég drága és komplikált. Vagy a légáramlás a rakéta körül, esetleg a föld mágneses mezeje. Az ernyőt természetesen puskapor lökné ki, ahogy az szokás. |
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Valami olyan elektronikán gondolkodom, ami képes kinyitni a rakéta ejtőernyőjét amikor az épp a röppálya csúcsán van. Ki lehetne mondjuk használni azt hogy a rakéta orral lefelé fordul. Valakinek ötlet? |
|
|

92 db. hozzászólás
22 pont
 Zöldfülű
2009.10.26.
tag |
Vagy csak simán tekerd azt a bringát :) |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Ha a biciklin múlik, azon ne gondolkodj, veszel egy dupla/tripla falú felnit erős meg jobb küllőket, ez kb 10 rugó. Ha ennyit megér akkor mehetsz 90 nel is ha birod |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hogyhogy hogy? Ez a dolog egyszerűbb része. Hegesztek a mocira pár fémrudat, és simán csavarral odafogatom a bringa vázához.
Tényleg marhajó cucc . Viszont az összsúly egyáltalán nem lesz nagy. Bár ez attól függ, mi számít nagynak. A canga meg én összesen kb 70 kilót nyomunk, ehhez jön hozzá a motor súlya, ami 8, de max 10 kiló. Kell még üzemanyag, ami mondjuk, hogy PB gáz és porlasztott benzin keveréke. Szal az egész cucc kb 80 kiló (az nemsok). A motor tolóereje kb 10 kiló körül lehet, ami k*vasok.
Haverommal lemértük, hogy ha ráül a bringájára, én meg húzom egy halmérleg segítségével, akkor milyen erőnél milyen gyorsulás tapasztalható. 1 kilóval közepes séta sebességre gyorsultunk, 5 kilóval már nem bírtam maxra gyorsítani. Kb 3-4 kiló felel meg az erős futásnak. Szal kb 5-6 kilós tolóerővel már úgy fel lehetne gyorsítani a bringát, mintha izomból tekernél. A 10 kilót kb 50-60-70 km/h-s sebességre saccolom. Ezt nyilván nem fogom kihasználni, mert szétesik alattam a cájg .
Am az hülyeség, hogy tolóerő [kN] * sebesség [km/h] = teljesítmény [kW] ? Valami repülőgép sugárhajtóművének teljesítményét számolták ki így valahol. Mondjuk ha ez így igaz, akkor akkor nem 4, hanem 5-6-7 kW-ra jön ki a moci teljesítménye, ami már nem segédmotoros kerékpár kategória . Előzmény: #1666
|
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Nevem: Rock: ezt mégis hogy akarod egyébként egy biciklire szerelni? kell egy bazi U alakú cső, gázpalack, az összsúly pedig ha jól gondolom nem kicsi... Egyébként marhajó cuccnak tűnik .thumb |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1473938
Látogatók ma: 546
|