7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Hello Kicsiatom!
Sértetlenül akarom leszedni.Az elrejtés is meg van oldva(teljesen leárnyékolt láda)Gyors helyváltás, láda kinyit, GPS kiszed, irány haza.Remélem nem rendőrcucc.De ez mind nem ide tartozik, itt a rakétákról van szó ne offtopic-oljunk. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Vetőcsövessel lőjjél fel egy fél literes üveget amibe benzin van, meg egy robbantó szerkezet, ha ezt felrobbantod mellete akkor tuti hogy lefog esni, de arra készülj fel h amint lelövöd nem sokkal utána menni fog oda a gazdája, szerintem ők se hülyék hogy ne tegyenek bele nyomkövetőt amivel követni lehet a jelenlegi pozicióját, majd jól seggbe ruggnak ha leszedsz egy ilyet. |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Hello dani22!
Na ha ennyire kíváncsi vagy egy UAV-t szeretnék levadászni.Még nyáron láttam meg, először madárnak néztem. Kb. másfél hónapja szinte naponta észlelem(Kamera a teraszon). Valószínűleg a közeli erdőgazdaságé, mert az erdő körül tesz pár kört, így védekeznek a sötétbőrű fatolvajok ellen. Eddig csak TV/net-en láttam ilyet és meg akarom szerezni.
http://pyrocenter.hu/tuzijatek/galeria/showimage.php?image=2501 ez viszont komoly lett,grat, valami hasonlót szeretnék én is építeni.Ejtőernyő nem fontos, mert az elektronika 1x használható a kondenzátor valószínűleg tönkre fog menni, mezőről indítom, max az én fejemre eshet. |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Sajnos EMP generálásához sem felszerelésem sem ahhoz szükséges tudásom nincsen.Egyenlőre csak nagyfrekvenciás rádiójeleket tudok generálni. Az EMP-hez nem vagyok elég pro,a nagyhatalmak milliókat ölnek bele, én meg csak úgy a sufniba összedobok egyet? Bár nem lenne rossz!!! |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Hello nt8!
Arra voltam kíváncsi, hogy a rakétatest arányait betartva a fúvókát is kell-e növelni.Ha pl. 15%-al nagyobbra építem a testet, akkor az égésfelület is nő 15%-ot. Ehhez jó a 4mm-es fúvóka, vagy kell az a +15% (4.6mm)? A 100 g a hajtóanyag mennyiségére vonatkozik, azért kell nagyobb test hogy beleférjen. |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Hello!
A rakomány kb. egy 0,33-as üdítős doboz méretű és elektronikát tartalmaz. Azért ekkora, mert van benne egy 0,4F-os kondenzátor. Többet nem szeretnék leírni róla, mert Magyarországon valószínűleg illegális. Még mielőtt rosszra gondolnál, nem bombát készítek, nincs hatása az emberekre és állatokra, ha minden jól megy nem is robban. Bár a rádiójeleket megzavarhatja egy pár másodpercre.
Az nt8 (előtted hozzászóló) által adott linkben szereplő tervvel kivitelezhető?
Ott 4mm a fúvóka. Ekkora legyen a Laval legszűkebb része, vagy ha 100 g-ra méretezem ugyanolyan arányokkal, akkor a fúvókát is tágítani kell?
Nincs sok hozzávalóm, ezért nem tudok sokat tesztelni, max 1 teszt.Ezért kérdezek annyit.
A test anyagát illetően bonomit-ra gondoltam, ez egy kemény műanyag.Van CNC-s ismerősöm. |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Köszönöm a segítségedet dani22! A vártnál jóval több segítséget nyújtottál.Nem nagyon értek a rakétákhoz, eddig nem építettem szilárd hajtóanyagú rakétát(pulse jet-et igen, de ez nem ide tartozik).
Utánaolvastam a Laval-fúvókának, nem igazán értettem a számításokat, nem terveztem ilyet a motorba, de kipróbálom.A magasság egyenlőre másodlagos, egy 613 g-os rakományt szeretnék 150 m magasba juttatni, de az általad leírtakból az derült ki, hogy komolyabb hajtóanyag kellesz.Sajnos nem találtam más házilag készíthető cuccot, de sebaj valahogy csak sikerül. |
|
|
7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.12.23.
tag |
Hello!
Nekem a KNSB-RIO-ról van pár kérdésem, amire nem találtam választ se itt se máshol.
Kb. mekkora tömeget lehet vele felemelni(mármint raksi hajtóanyagként)? Tudom, hogy nem csak a hajtóanyagon múlik tekintsétek ideális rakétának.
RIO helyett más is jó-e bele, pl.:Al2O3?
Mit befolyásol a RIO aránya?
Előre is köszönöm a válaszokat és bocsi ha rossz helyen kérdezek! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1473925
Látogatók ma: 533
|