830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Nem te kérdezted töllem e-mailban? Ha igen akkor montam neked hogy kadnak. 14 éves vagyok és nekem is adtak. De én a helyedben gazdaboltbol vennék. Ott jobban megéri. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Üdv!
a KNO3-at patikába kiskorúnak is kiadják?
//Neked biztos, hogy nem, és a következő hülye kérdésnél repülsz. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Az arányok a szokásosak. Én teljesen föloldom a kno3-at 90 fokos vízben (2 kg bp-hez kb 1l víz), beledobálom a S + a C, és addig főzöm 120-130 fokon míg elkezd habzani. szárítás, malom (3óra), majd újra 1 l víz, 15 perc főzés, szárítás, malom (újabb 3 óra). A kész lőpor lassú mint a tetű, de granulálva fojtás alatt szépen teljesít. hasonló a gyári lőporokhoz, kell neki az "ellenállás". Az egyik vidimen látható hogy ugyan azt tudja mint a mogyoró bp. |
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
Col, tudom hogy már valahol írtál a grill bp-s projektedröl, hogy leírtad hogy csinálod, de valahogy nemtalálom, esetleg be tudnád nekem linkelni vagy le tudnád nekem másolni a pontos leírást? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
hát akk majd kipróbálopm ,bár végül is ugyis ez lett volna a vége csak tudni akartam ha nagyon szart vagy nagyonjót fogok e csinálni.
|
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
szerintem áldozz rá némi időt, anyagot és próbáld ki. nem hiszem hogy bárki próbálta volna, bár az is igaz hogy valamelyik külföldi oldalon szerepelt a felsorolásban mint alkalmas fafajta. de mivel elég rendesen töröm az angolt ezért nem biztos hogy kimondottan lőporhoz és nem csillaghoz írták. másodsorban meg mindenhol az áll, hogy grill szénből nem lehet rendes bp-t csinálni, na erre csak annyit hogy aki nem hiszi, jöjjön el hozzám, megmutatom mit tud a grill bp. |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
OFF topic:
bocs, lehet hogy a kérdés nem ideillő, de máshol nem találtam neki jó hejet.
Jó e a nyírfából készült faszén, pyrotechnikai célokra?
és mielőtt egy moderátor bannol, használtam a keresőt, de nem találtam normális választ.
kösz |
|
|
5 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.04.10.
tag |
Látom eléggé vágjátok a témát.....:D
Am iggen jódnitrogént kéne csinálni...csak a szomszéd át ne jöjjön (a petárda hangjára is átjött) Előzmény: #3485
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Szalmiákszeszt 4-12%-ig szoktak árulni festék és háztartási boltban, e fölötti töménységet már csak vegyszerboltban, de tudtommal 25%-ig simán engedély mentes, mert nekem is kiadják simán. |
|
|
15 db. hozzászólás
3 pont
 Zöldfülű
2008.09.22.
tag |
az ammónium-hidroxid helytelen megnevezés, maradjunk inkább az ammónia vizes oldatánál. Am minek az? csak nem jódnitrogént szeretnél csinálni?
Amúgy bemész az első tescoba és jól körülnézel, vagy háztartási boltban. Előzmény: #3483
|
|
|
5 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.04.10.
tag |
üdv!!!!!!
Nem tudja valaki hogy hol tudok szerezni ammónium-hidroxid ot????
válaszokat elöre is köszönöm!!!!!! |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Ha kertesházba laksz akkor elég ha körbenézel otthon. Biztos hogy lesz.
Vagy ha látsz kuka mellett kidobva erősebb csöveket akkor azt is használhatod. Én se egyszer vittem haza onnan, és mindegyik tökéletesen működött. Kiosonsz este, vagy ha leszarod a közönséget akkor nappal is elviheted
De ha úgy keresel hogy 50-es belső átmérőjű csövet, akkor általába sehol sincs. Szóval ne a csövet a bombához hanem inkább a csőhöz a bombát igazítsd. Sok időt és fejfájást megspórolhatzs vele! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 10
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471722
Látogatók ma: 10
|