1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.02.12.
tag |
Hali !
A tesvérfórumon már próbálkoztam , de senki sem reagált. Talán itt
nagyobb szerencsém lesz.
Ha tudna valaki segíteni megkszönném.
-milyen esetben kell kitöltened egyéni vevonyilatkozatot az Azúr vegyszerb.-ban?
-a kiszolgálás arcra megy, vagy kérsz-kapsz?
A másik kérdésem:
-van valakinek tapasztalata vegyszerforgalmazókkal
kapcsolatban pl. Spektrum3D +a többiek? (megrendelted->kihozzták->no para, ilyen összeállításban)
Konkrét tapasztalat kellene.
Üdv |
|
|

462 db. hozzászólás
43 pont
    Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Erről jut eszembe mi annak idején(kb 10 évvel ezelőtt) grafitrudakból csináltunk elektromos gyújtást és nagyon jól működtek,de most recit ide nem írok.. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
na ja, így csinálunk home made elektromos gyújtót |
|
|

203 db. hozzászólás
10 pont
 Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
Teljes mértékben igazad van Blaze,azt meg sem merem mondani,hogy 8.o.-s vagyok...
Mondjuk figyelhettem volna,azt írta tud szerezni néhány Grammot....
Remélem már lenyugodtál,bocs a hülyeségért....
Azért videót várunk a Palack-ról,de csak finoman! |
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
    Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
Evilblaze,úgy látom megelőztél. |
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
    Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
A wolfram nem nemesgáz.Az izzóban wolframszál van.Azaz szilárd halmazállapotú.Argongázzal szorítják ki az izzóból gyártás során az oxigént.Ez már nemesgáz. Mert ha oxigén marad az izzóban,a wolframszál nem világít.
Termitet nem túl bonyolult beszerezni.Alumíniumot és vas-oxidot lehet venni festékboltban.Amúgy sokféle termit létezik,de feltételezem,hogy a vastermitre gondoltál. |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Ne, neeee, neeeeeeeeeeeee. Hogy a halálba lehettek ilyen szinten hülyék? Azért mert hetedikes vagy azért még használhatnád a keresőt vagy egy kicsit informálódhatnál. Nem hiszem el, ekkora faszságot már rég olvastam. Agyfaszt kapok.
.....
.....
Lenyugodtam.
Na szval. Először is: tudásod szintje: -20. A wolfram egy fém, azért használják az izzókba mert magas az olvadáspontja. A nemesgázok közelében sincs, ez egy FÉÉÉÉÉÉÉM! Az izzószálat vagy vákuumba helyezik vagy semleges gázokat töltenek köré pl: nitrogén. argon, xenon, stb.
Pirotechnikai célokra nem alkalmas. Nagyon magas az olvadáspontja és elég nehéz így reakcióra bírni. Majd egyszer kipróbálom, de szerintem esélytelen. Sok ezer fok kell ahhoz, hogy elkezdjen reagálni akár mivel is. Az alumínium, magnézium, cink és a pirotechnikában használt fémporok egyik nagy előnye, hogy alacsony az olvadáspontjuk, 1000 fok alatt vannak mind.
Az előbbiekben leírt gázpalackosdi azért nem egy ötpontos ötlet, mert abban a palackban cseppfolyósított gáz van és a gáz illetve a folyékony halmazállapot között elég nagy a váltószám. Ha a palack kilyukad és a gáz hirtelen kitágul, keveredik a levegővel és bumm, akkor a vártnál sokkal nagyobb láng keletkezik egy másodperc alatt. E mellé még azt is hozzáfűzném, hogy az égéssel sok fő is keletkezik ami nagyon szépen megsüt mindent ami a közelében van. 50-100 méterről is lehet egy ekkora kalóriaadagot érezni (Rammstein koncerten voltak lángoszlopok és a csarnok másik végén is lehetett érezni az arcomon a hőt, pedig ott közel sem ekkora mennyiségű gázt égettek).
A palack kilyukasztása szintén macerás, ha egy légpuskával kilyukasztod, akkor lehet, hogy túl lassan szabadul ki a gáz és akkor nincs a várt hatás. Ha valami erősebb anyaggal ami nem ennyire célzott szétrobbantod, akkor jön a várva várt repeszhatás.
Ja és arra ügyelj, hogy nagyon gyorsan szabaduljon ki a gáz illetve, hogy a közelbe valami mindenképp lángoljon, ellenkező esetben pl a flashpor túl gyors égése miatt nem biztos, hogy begyullad (mondjuk valszeg begyulladna, de jobb biztosra menni ilyenkor).
Mégvalami: mielőtt félreértelmeznéd az írásomat, megsúgom, hogy NEM támogatom, hogy felrobbants akár mit is. Semmi esetre sem jó ötlet amit csinálni akarsz, inkább ne csináld meg. Előzmény: #3412
|
|
|

203 db. hozzászólás
10 pont
 Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
A Wolfram gáz?
Ha jól tudom azt rakják az izzókba,mert nem reakcíóképes,mivel nemesgáz,de ezt csak a 7.-es Könyvből tudom,ami nem tuti...
Valszínű nem éghető...
Honnan van termited?
Az jó kis cucc! |
|
|
16 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2008.03.13.
tag |
csak ugy ujra rámjött a pirozás elöszedtem a régi alapanyagaimat gondoltam elhasználom a mi megmaradt tovváb foglalkozni nem nagyon akarok vele föleg most hogy jön a tavasz . csak szeretnék utoljára még egy jot roppantani.
ja akk asztmondod termit-el csináljam? oks
amugy a Wolframot lehet hasznositani a pirotechnikában mert tudnék szerezni néhány grammot (AVI hegsztö ismerös) |
|
|

203 db. hozzászólás
10 pont
 Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
A kevés több,de ez nem minden esetben érvényes,nem tudom,hogy lenne jó... |
|
|
16 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2008.03.13.
tag |
helo ne vessetek meg azért amit leirok
Régebben voltam már pyrocenter tag. tervem a következő szeretnék felrobbantani egy kis mini gázpalackot amit forrasztáshoz szoktak használni. (valahol a senki földjén jo messze mindentöl saját magamat szorakoztatni esetleg levideozni mindezt persze ovatosan okosan)
szerintetek ha egy kis csomagba kötöznék hozzá alu flash-t akkor az biztos átégetné de kérdés hogy csak kilövelne belöle nagy lángal a gáz vagy robbana is
másig verzio egy nagyobb alu-flashbang-et hozzá ragasztani az jobb lenne?
|
|
|

280 db. hozzászólás
516 pont
     Labortöltelék
2008.07.20.
PM Tag |
Oké,azt én is bevállalom Amúgy milyen papírból csinálja?Gyári bombettáknál láttam hogy mind valamilyen barna papírból van megcsinálva...mi a neve annak ill. azt lehet valahogy kapni Magyarországon? |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Természetesen nem füzetlapból lenne, amennyire csak lehet, megpróbál hű maradni az eredeti papírminőséghez. Maga a félgömbök 3 réteg papír egybepréselésével készülne. Természetesen mondtam neki hogy ingyen bevállaljuk a tesztelést , amihez persze ingyen adja a tesztanyagot. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471740
Látogatók ma: 28
|