A másodperc ajánlata: Jackpot 1500 Ft
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Az egyik problema lehet, hogy nehez lesz 450 fokra futeni a katalizatort, raadasul ugy, hogy a leheto legnagyobb feluleten erintkezzen a kendioxiddal. A vanadiumpentaoxidot valamilyen hordozora viszik fel szerintem, valamilyen kemiai modszerrel (valoszinuleg lecsapassal) hogy ezzel noveljek meg a feluletet. Mert ha barmilyen finom porra is orolod otthon az nagyon keves ahhoz, hogy megnoveld a feluletet, raadasul a kendioxidot at kell vezesd rajta. De a por alaku anyagot nem fogja atjarni (nem jut be a polusokba). Ha kicsi felulettel keszited el a katalizatort, akkor a hatasfokod nagyon kicsi lesz. A kendioxid valtozatlanul fog a kensavba jutni. A hordozora, ha megprobalod felvinni, az olyan kell legyen, hogy ne reagaljon es birja ki azt a homersekletet.
A masik problema a kensav higroszkopossagaval van. Legmentesen kell lezard a kensavat amibe vezeted a kentrioxidot, mert a levegobol nagyon gyorsan vizet sziv magaba es higulni fog ahelyett, hogy tomenyedne.
A harmadik problema ami igy hirtelen felmerul, hogy a keletkezo kentrioxidot le kell husd mielott belevezeted a kensavba, a kensavat pedig huteni kell, hogy ne engedje el ismet a kentrioxidot.
Es ezek mindd erosen rontjak a hatasfokot!!!
Nem beszelek arrol, hogy a kompresszor aramot fogyaszt, de valoszinuleg csak keveset, viszont egy elektromos kemence ami 450 fokra futi majd a katalizatort az mar joval tobbet fog fogyasztani.
Azt mondtad, hogy meg van vanadiumpentaoxidod, de mi van ha nem lesz? Megvezed, hozza a dolgokat, kinlodsz egy csomot es ha elfogy a katalizatorod, tobbet nem csinalhatsz. Mert olyan csak a meseben van, hogy a katalizator nem megy tonkre.
Lehet ugy tunik, hogy allandoan karogok itt neked, hogy ezert nem lehet meg azert nem lehet, de ha nekifogsz majd, ennel amiket felsoroltam sokkal tobb problemaval fogsz talalkozni. Előzmény: #3282
|
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Ha megvan a kello elszantsagod, akkor lehet sikerulhet, de en tul sok a gyakorlati megvalositas kozben fellepo problemat latok. Minden esetre, ha nem tudtalak eltantoritani, akkor drukkolok, hogy sikeruljon. Na most ha jol ertettem, te 200 ft-ert veszed literjet a 96% kensavnak? Es szerinted draga? De amugy a 96%-osbol mar szinte mindent el tudsz kesziteni otthon, amire csak vagyhat egy pyros. Fel is sorolnam, hogy miket, de lehet, hogy kiraknanak erte. Ha tenyleg annyiert veszed a kensavat elmondod nekem is, hogy hol? |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Acetilen-oxigenlang? Ezt en meg sem emlitettem, mert gondoltam hogy ez aztan tenyleg kivitelezhetetlen, de gondolom nem fogsz te sem venni azert oxigenpalackot, hogy oleumot keszits azert az mar durva. A kvarc is megolvadna valoszinuleg, mert annak valami 1600 fok korul van az olvadaspontja, de az edeny joval melegebb mindig, mint amit melegitunk benne. Az ilyesmit keramiaban, vagy aluminiumoxid-bol keszult tegelyben lehet kesziteni. Mi a kutatoban platinategelyt es aluminiumtegelyt hasznaltunk kristalynovesztesre, ahol tobb mint 1000 fok is elofordult neha, de volt meg cirkonium-oxidbol keszult tegely is!!! Minden esetre en inkabb lemondok az oleumrol, ha ez az ara Előzmény: #3271
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471772
Látogatók ma: 60
|