408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
En egyet ertek veled, de az ammoniumhidroxidot legalabbis nalunk nem lehet kapni (ha ott lehet szerintem dragabb, mint a NaOH) es az eloallitasa nagyban megnovelne a koltsegeket, emellett a melegiteskor rendkivul szuros ammonia egy resze szabadulna fel. KOH pedig szerintem ott sem lehet kapni, de ha megis hozzajut valaki, akkor biztosan a kaliukloratnak esik neki rogton es nem a CuCl2-ra hasznalja el.
En igyekeztem a leheto legegyszerubb modszert leirni, de leteznek mas otthon eloallitasra alkalmas modszerek is pl. rezporbol, de azt sem igen lehet kapni, kesziteni pedig ido es energiaigenyes. En elektrolizissel keszitettem, de nem eri meg.
Az en tapasztalataim szerint az elozo hozzaszolasomban leirt modszer a legegyszerubb es a legolcsobb, de Magyarorszagon mas arak es joval tobb keszen beszerezheto anyagok vannak ezert lehetseges, hogy van ennel olcsobb modszer is nalatok. Meg leirhatok nehany lehetseges eloallitast amiket en is hasznaltam, de azok komplikaltabbak es dragabbak! Előzmény: #3178
|
|
|

512 db. hozzászólás
136 pont
    Pirotechnikás
2008.03.30.
PM Tag |
Szerintem sokkal egyszerűbb hidrogén-peroxid+sósav keverékkel elemi rézből csinálni! (kipróbáltam, 2% os H2O2-vel is működik!! csak így 3-4 napot ajánlott várni vele.) Bővebben a vegyészfórumon is fentvan. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
A kemiai reszet hagyjuk, mert az unalmas, ha erdekel bovebben magyarazom a reakciokat. Rez szulfat CuSO4 (kekko, rezgalic) es natriumhidroxid NaOH (zsirosszoda) nem telitett oldatait osszeontod betartva a sztochiometriai aranyokat. Rez szulfatbol 250 g, NaOH bol 80 g-ot oldhatsz vizben. Kicsapodik egy zoldeskek csapadek, amit melegitessz a rajta levo oldattal egyutt. Kb. 70 fok felett elkezd feketedni. De ettol fuggetlenul ajanlatos forralni vagy 15-20 percig az oldatot. Az igy kapott ujabb fekete csapadek mar jol fog ulepedni, amit dekantalassal tisztitassz. Minel tobbszor, akar husszor is ontessz ra forro vizet leulepited es leontod rola es igy tovabb. Amikor mar szintelen oldat jon le rola, meg akkor is erdemes legalabb 10-szer megismetelni a dekantalast, mert NaOH-al csaptuk ki es a Na nyomait is el szeretnenk tavolitani, mivel langfestesre szeretnenk hasznalni! Ezutan a csapadekrol leontjuk a vizet es sosavat adunk hozza, amig megzoldul az egesz es nem tobbet, ha tobb ment egy kicsit, akkor ezt is dekantalassal (hideg vizzel!!!) lehet tisztitani 5-6 szor. Nem ajanlott sokszor dekantalni, mert ez mar oldodik vizben es veszitessz belole! Ezutan megszaritod. Ha jol felmelegited, akkor barna szinu lesz, mivel elvesziti a kristalyvizet, de levegon nehany ora alatt ujra megzoldul. Kristalyvizzel, vagy anelkul lehet langszinezesre hasznalni. Előzmény: #3176
|
|
|
87 db. hozzászólás
26 pont
 Zöldfülű
2008.01.01.
tag |
És hogy lehet elkészíteni? |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Én evilblazenek ilyet adtam:
http://foldmuves.hu/chemicals?content=chemicals&restr=abc&p=&c=153&
De szerintem a tied is tökéletes, a curzate annyival másabb hogy egy kicsit drágább, 1kg asszem 5000ft körül van |
|
|

1945 db. hozzászólás
195 pont
    Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Na én is segítségre szorulok. Nem lehet mindenki tökéletes. 
Van ez a Rézoxiklorid gombaölőszer. PyroMaster, Evilblaze is használta. Lehet mást, de biztonság kedvéért megkérdezem: 
Ez az-e? Mert 1kg kemény 2320Ft-ba kerül.
Szerk.: Találtam egy helyet ahol 40g 145Ft. |
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
A padlóra tette fejtetőn...ennyi esze hogyan lehet valakinek...
|
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Bocs hogy ilyet írok de mivel érdemes semlegesíteni az akumlátorsavat?Mert egy ismerős belkeöntötte a kocsilyába...én Nátrium-Hidrogén-Karbonát(szódabikarbóna)oldatra gondoltam.Eléglessz az? Mondtam neki ,hogy már késő de hátha még érdemes valamit tenni neki...
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471772
Látogatók ma: 60
|