A másodperc ajánlata: Nitro 9900 Ft
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Hat itt aztan minden van, de Romaniaban ilyesmi nem letezik. Itt regen betiltottak a KMnO4-et (meg jo hogy nincs ra szuksegem), de az aluminiumport is lassan be fogjak tiltani ugy nezem, meg regebben a miniumport is betiltottak. Minden esetre jol bevasarolnek ott az biztos: kalilug, ammoniaoldat, formalin,stb. Ha belegondolok, hogy en mennyit kinlodtam es mennyi penzt kiadtam, hogy eloallitsak otthon olyan vegyszereket, amiket itt keszen meg lehet venni, sirhatnekom lesz! Ide csak bemesz es otthon mar keszitheted is a robbanoszereket, amilyen szinut akarsz! Durva! Előzmény: #3192
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Nem tudom pontosan mennyi kelllet, de nyugodtan átszámolhatod, az tuti hogy 1dl-nél több semmiképp sem kellet, nem volt kedvem titrálni ezér pontosan nem tudom...De még is igy olcsóbb! 1dl 12ft :D és itt nincs zavaró Na ion amitől alaposan átkell mosni, csak annyi a lényeg hogy annyi NH4OH kell bele amig pont világoskék az oldat, ha kezd sötétedni az már baj, mert akkor a komplex van a túlsúlyban.De ha nem hiszed el akkor nyugodtan kilehet próbálni, elsőnek énse hittem el.
Arra vigyázz hogy a 25%-os NH4OH nagyon büdös, főleg ha meleg helyen dolgozol vele, akkor a szemed is enyhén csipi, az szaglóhámról ne is beszéljünk :D Előzmény: #3188
|
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
60 amper ha atmegy egy egy literes oldaton kb. 3 perc alatt forrasig melegiti. Dehat az merul is lassan es nem lehet pontosan az aramerosseget beallitani. Egy izmos trafo sokkal jobb efajta kiserletekhez.
A CuCO3 keletkezhet ott, amit biztosan jol ki lehet mosni, de egyszeru szures nemigen lene eleg az en velemenyem szerint. Ha viszont Cu(OH)2 keletkezik, azt lehetetlen kimosni az ilyen vizben oldott soktol (biztosan van erre is valamilyen techonolgia, de en nem ismerem), mert a keletkezesekor a rezhidroxid borzalmasan nagy feluletu es megtapad rajta minden "szar" En nem szoktam hasznalni a trutyi kifejezest, de erre tenyleg raillik. Az en alltalam hasznalt modszernel a keletkezeskor olyan nagy feluletu, hogy felszivja az osszes oldatot, ha telitett oldatokbol indulunk ki, ezert is ajanlottam, hogy ne hasznaljunk telitett oldatokat. Olyan mint egy nagy taknyos szivacs. Előzmény: #3184
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
szerintem a Cu+H2O2+HCl elég vacak egy megoldás, nekem tiszta savas volt az egész...
Amúgy a NH4OH nálunk nagyon olcsó 1l 25%-os kb 120ft..
És nagyon kevés kell a CuSO4-hez mert ha sokat adunk akkor komplexet képez...Már próbáltam, 2l telitet CuSO4 oldatba kb 20-30ml NH4OH kell, szerintem egyáltalán nem sok.Lehet másnak ez sok. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471772
Látogatók ma: 60
|