20 db. hozzászólás
7 pont
    Zöldfülű
2008.11.28.
tag |
Oks,köszile
Azt tudom hogy hogyan lehet kinyerni gyufából,csak gondoltam hátha vhol be lehet szerezni
De akkor az első verzió lessz |
|
|
20 db. hozzászólás
7 pont
    Zöldfülű
2008.11.28.
tag |
Üdv
Kálium-klorátot honnét lehetne beszerezni,esetleg előállítani lehetséges-e otthoni kürülmények között?
Köszönöm |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Ez az ami otthoni korulmenyek kozott abszolut kivitelezhetetlen. Ez egy ipari eljaras lehet. 1500 fok az rengeteg, ennyire otthoni korulmenyek kozott nem lehet felmelegiteni ezt az elegyet, de meg megkozeliteni sem lehet. Vagy levegot kellene fujni a gazlangba, vagy valamilyen egyebb modszerrel kellene dusitani a lang oxigentartalmat, de eleg kilatastalan a dolog. Raadasul kalciumfoszfatot sem konnyu szerezni. Esetleg valami csontot lehetne hasznalni, mert az tartalmaz ilyesmit, vagy uditoitalokbol kivonni, de ezzel mar nagyon elrugaszkodtunk a valosagtol. A reakcio ahogy igy elnezegetem nem valami erosen exoterm (valoszinuleg exoterm, de nagyon kevesse), tehat kellene futeni rendesen. Tehat ilyen alternativak leteznek, de a gyakorlatban is hasznalhato modszerre lennek kivancsi. Ennel jobb, ha a gyufa oldalan levo vorosfoszfort egetjuk el, vagy szublimaljuk es a keletkezo feherfoszfort egetjuk el.
Az ipari eljarasok otthon alltalaban nem hasznalhatoak.
En azt mondom hallgassuk meg Arkanit-ot is, hatha tud valami kivitelezheto modszert. O sokat kiserletezett, hatha tenyleg keszitett mar ilyesmit is. Latom te is szereted a kemiat. Helyes! Előzmény: #3265
|
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Sokaig nem voltam itt fenn, mert nem volt jo a gepem.
En sem probaltam a trotilt, en is csak konyvekbol ismerem, de hasonlo vegyuletet keszitettem mar. Az oleum elkesziteset ha leirnad annak orulnek, vagyis a foszfor pentaoxid eloallitasat. Nem valoszinu, hogy keszitenek, mert nincs mire hasznaljam, de erdekessegkeppen jol jonne. En hasznalhato mennyisegu foszfor vegyuletet nem ismerek, amit meg lehetne vasarolni. Viszont magyarorszagon lehet kapni foszfor pentaoxid tartalmu mutragyat is, de kivancsi vagyok, hogy honnan szerzed. Remelem nem a gyufa oldalarol kaparod le es azt egeted el, mert ha igy vesszuk en is keszitettem mar (biztosan ismered azt a jopofa kiserletet, hogy amikor a gyufa oldalarol leveszed vekony retegben a papirt, amire a vorosfoszforos keverek van raragasztva, elegeted ugy, hogy egy hideg feluletre rakondenzalod a keletkezo gozt, akkor az ujboli melegitesre "fustolni" fog. Ezt ugy szoktak, hogy ujjbegyre kenik ezt a lecsapodott phoszfor oxidos gozt es osszedorzsolik, ami a keletkezo melegtol elillan es ugy latszik, mintha az ember ujja fustolne.) de az valami rettenetesen keves volt.
Tudod en ugy vagyok vele, hogy mar csak olyan dolgokat keszitek, amit kiloszamra es olcson lehet csinalni. Előzmény: #3225
|
|
|

196 db. hozzászólás
21 pont
   Hobbista
2008.11.17.
tag |
Akkor most tudsz szerezni, nem? |
|
|

196 db. hozzászólás
21 pont
   Hobbista
2008.11.17.
tag |
Én tudom, tudom!
Vagy pesten a batthyány-in a hévnél !
Vagy:elmész a Westend-be pestre!-ott van egy GRAVÍR expressz nevű bolt!-és ott van!
A batthyány-in 500 Ft!
Westend-ben 1000 Ft!
a batthyányi-n a hév mellett van egy trafik és ott van!-ott még egyébként van:vihargyújtó is(az öngyújtós féle)! |
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
    Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
Festékbolt!(Gondolom.) |
|
|

196 db. hozzászólás
21 pont
   Hobbista
2008.11.17.
tag |
Üdv!
CMC tapétaragasztó beszerzésében kérnék segítséget!
// Neked se ártana keresőt használni! Első figyelmeztetés! // [mod. Gabtech] |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471772
Látogatók ma: 60
|