642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
kérdezek valamit miért nem lehet normálisan válaszolni???
|
|
|

642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
te akkora mókamester vagy hogy majdnem beszartam a gatyámba
|
|
|
113 db. hozzászólás
 Tud valamit
2010.01.10.
tag |
Hi
Ha már mindenki a PVC porról beszél akkor menyibe is kerül annak a 100g-ja??
|
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
próbűlkoztam már sok módszerrel, fűrésszer, reszelővel, csiszolópapírral, sőt kávédarálóval is, de én ezt találtam a legjobbnak, mert viszonylag gyors, és elég kicsi a kimenő szemcseméret. Persze, amit coltól veszel az finomabb sokkal, ezért fogok én is rendelni, KClO3 al együtt, amint lesz pénzem. De addig elvagyok ezzel, meg pár száz gramm kloráttal.
Mozsárral nem tudod aprítani egyébként, de szerintem ezt nem is kell nagyon finomítani, fáradságos, és jelentősen nem lesznek kisebbek a szemcsék.
Ha van rá zséd, megéri coltól rendelni szerintem
Ami meg a postás részét illeti, keress egy akármilyen havert, akinek a szülei lazán veszik az ilyen dolgokat, és rendelj oda hozzájuk. Aztán odaadja neked a haver. Másik megoldás, hogy megmondod, szüleidnek hogy egy haver kérte ugyanilyen okokból.
De nem ajánlom hogy titkolózz, mert 1) úgy is rájönnek 2) nem tudsz akármikor dolgozni 3) ha nem ellenzik nagyon akkor az ilyenek nem lesznek problémásak, sőt még segíthetnek is egykét dologban. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
És így működik is? Csak mert egyszer valami nagy profi szaki nem emlékszem, hogy hol és kinek, de azt írta, hogy PVC port lehetetlen házilag készíteni. Talán Master régi extrás oldalán volt, de nem nagyon emlékszem már. És lehet mozsarazni, vagy a műanyagdarabkák csak összetapadnak tőle? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
col, egyébként nem kell feltétlen vinilfixnek lennie aragasztóünak, még azon kívül 2 márkát ismerek, és azok tiszták. Mellesleg vinilfixben is van átlátszó, tiszta fajta. Nem azért mondom mert annyira mellette vagyok, csak úgy információképpen 
Én egyébként utóbbi időben flexszel csinálok PVC port: egy nagy 15-20 literes festékesvödör fölött csiszolom, a vödörbe teszek egykét ujjnyi vizet, az felfogja a port, nem száll a levegőben szét-szana. Egész jól műxik, ha jó korongot használok, 5 perc alatt megvan kb 20 gramm. Aszt esetleg érdemes átszitálni, mert egykét nagyobb darabka lehet benne, de nem jellemző. Aztán elpárolog a víz pár nap alatt, és a vödörben ott a PVC por. Bár ha majd lesz zsém klorátra, valszeg rendelek mellé PVC-t mert nagyban ez a módszer nem működik. |
|
|

642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Honnan szerzek kanócot Pécs környékéről??? |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Hát ezt gondoltam, éppen ezért kérdeztem meg az arányokat, de nem igazán van olyan saját postafiókkal rendelkező ismerősöm, aki tudja, hogy pirózok, mert a sok tudatlan embert mind azt hiszi, hogy az ilyenek figyelmeztetés nélküli oldalakról szedik le a TNT és egyéb robbanószerek receptjét, pedig ha tudnák, el merném mondani nekik és talán még segítenének is egy két dologban. Hát, de ez csak álom, majd ha egy kicsit nagyobb leszek, és lesz jogsim, külön élek vagy lesznek jó kapcsolataim, akkor majd át tudok venni ilyesféléket postán, vagy akár személyesen is. Na akkor az első zöld csillagom egy kicsit fakó lesz, nem olyan nagy veszteség az életemből. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
-A postafiók rendszert nem ismerem de szerintem csak akad valaki az ismerőseid közt aki átveszi a csomagod.
- A pvc százalékos aránya nem hasra ütés szerűen történik, pontos mennyiségek kellenek. A pyrotechnika nem lekvárfőzés. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Hát igen, ez megvolt. Akkor inkább nem mélyítem a színét PVC -vel, de pl, mi lett volna, hogyha nem nyomom teli ragasztóval, hanem csak keveset rakok bele? Akkor is szebb színt kaptam volna, még ha nem is annyira, mint hogyha többet nyomok bele? De jó hogy szóltok, ma akartam megvenni. Kösz.
col, szerinted megoldható lenne postafiókot nyitnom, anélkül hogy értesítő levelet és egyebet kapnék miatta? Tudom, hogy ez nem igazán ide tartozik, de ha megtehetném, akkor valamit tudnék is rendelni tőled. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 12
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471724
Látogatók ma: 12
|