592 db. hozzászólás
217 pont
   Haladó
2009.08.16.
tag |
nem tudom ti hogy vagytok a beszerzéssel de én 12.000ft-ért
25kg salit meg 10kg ammonia nitrátot így összesen 9.000 volt plusz 3.000 szállítás pestről tehát összesen 12.000 ért.vettem!!!
tudom ajánlani gazdabolt.hu-t jó ám |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
és semmi főzés? akkor mitől lesz keményítő a rizsből? Mindegy, ha úgy jó, akkor úgy csinálom. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Veréb, nekem úgy sikerült rizskeményítőt csinálnom, hogy a nagy szemű porrá darált rizst feláztattam vízzel, hogy épp hogy ne lepje be a tetejét, aztán betettem a sarokba, árnyékba egy napig, de rohadtul nem száradt ezért feldobtam (raktam) a tetőre, és két nappal utána már meg is száradt darálhatóvá. Egy kis barnás réteg volt a tetején, úgyhogy lehet hogy már elkezdett rohadni, de a tetőn nem éreztem a szagát és a végén tökéletesen működő rizskeményítőt kaptam, csak még egyszer alaposan át kellett darálnom és a csillagokat már nem bírtam kézzel széttörni. |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv! H3-at (KClO3+faszén) vizezés után összekeverve még lehet malmozni? És granuláni lehet tömöritős moccerel? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
rizskeményítőt akarok csinálni görgetéshez. Próbáltam már Master oldala szerint, de az áztatás második napon már olyan rohadt büdös volt hogy nagyon. Most áztatás nélkül fogtam a porrá darált rizst, és ugyan azt csináltam vele, mint a búzaliszttel ha csirízt csinálok.
Ennek végeredményeképp rizskeményítőt kapok, avagy nem, ez itt a kérdés.
És ha nem így, akkor hogy csináljak rizskemet?
|
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Annyival én is kész lettem volna, ha csináltam volna egyszerre annyit, de nem, ráadásul 40 doboznyi cuccos sem olyan nagyon sok, csak ha egyszerre gyújtjuk meg, de olyan hülye senki sem lehet, hogy rövidgyufával gyújtsa meg egyszerre az egészet. Na akkor én sem vitatkozok tovább erről. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Hát 1 gramm elkészítése után, már nem igazán van kedvem többet csinálni. Egy doboz gyufából kevesebb mint 1 gramm ilyen cuccos jön ki. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Nagy mennyiséget képtelenség gyártani, és amennyit mi tudunk egyszerre csinálni,attól meg még csak meg sem égettem magamat. Én már nem próbálkozom vele mert nem tudok olyan jót csinálni mint akiről írtam, de őt meg ne féltsd, még nem lett neki sem semmi baja, ha meg lesz, majd tanul a saját hibáiból. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ezt az egyik barátom, a tökéletességig fejlesztette: a gyufásboboz egyik oldaláról lekapart cucchoz 5 gyufa feje kell. Ezt coop -os gyufában kell mérni. Úgy legyártotta hogy -ezt úgy hidd el ahogy mondom- egy kicsit még jobb is, mint a gyári petárdákban használt flash por. Ütésre nagyot szól és nekem már dörzsölésre is beindult. Csináltunk belőle minipetárdát és megfelelő falvastagsággal és tömítéssel kevesebb mint fél gramm anyag pont akkorát szólt mint egy pirat petárda. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 12
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471724
Látogatók ma: 12
|