A másodperc ajánlata: Nimitz 6500 Ft
4 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.05.21.
tag |
Kedves Mindenki! Azt hiszem kaptam itt most sok jó ötletet. Baj csak az, nekem nem sok fogalmam van ezekről Ezért továbbra is érdekelne,hogyan tudnék általam használható Nitrocellulózhoz jutni??
A kollodiumos nedveslemez eljárásban a Nitrocellulózt oldani kell alkohol és éter keverékében. Ez után kell egy jól megtiszttott üveglemezre önteni. ott várni kell egy kis . beszáradásra ( ne legyen folyékony, megmaradjon a lemezen függőlegessen is). Valamennyi beszáradás után egy másik keverékben történik a fényérzékenyítés. És akkor lehet fényképezni rá. Nagyon röviden ez az eljárás lényege. |
|
|

664 db. hozzászólás
297 pont
   Haladó
2006.12.24.
PM Tag |
A 75/25 keveréket nem önmagában használják NC helyett, hiszen nincs benne kötőanyag. Dextrines csillagok ragasztásához használják, a dextrin már eleve bele van keverve az elegybe, ez csak az oldószer, a 25% denszesz a száradás gyorsítása és a felület feszültség csökkentése miatt van benne(könnyebben összekeverhető). |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Bocs, már kezdtem megőrülni. Csak eszembe jutott hogy ezt is szokták használni NC helyett, de nem igazán szoktam odafigyelni hogy mit írok, csak a helyesírási hibákat szoktam néha átfutni, meg kéne már végre tanulom koncentrálni. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ha az NC lakkról beszélsz, azt kétféle módszerrel szokták csinálni: Vagy 75/25 arányban öntenek össze denaturált szeszt és vizet, vagy 30 deci nitro hígítóba raknak 4-5 pingpong labdát feldarabolva és megvárják amíg feloldódik benne. Sajnos nem igazán tudom mi az a nedveslemez, úgyhogy nem vagyok biztos benne melyik célszerűbb bele vagy mindegy, úgyhogy majd írjon egy profi is ezügyben! |
|
|
4 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.05.21.
tag |
Üdv mindenkinek!
Nem vagyok pyro profi, fotós vagyok. Kollodiumos nedveslemez készítéséhez keresek nitrocellulózt. Köszönettel veszek minden segítséget (beszerzés, stb). |
|
|

642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Ladis és többiek !
Teljesen aláírom hogy hülyeséget írtam azzal hogy kanócot írtam de nem azzal kellet volna kezdeni hogy le vagyok oltva !!!
Én is túlreagáltam a dolgot de nem teljesen ok nélkül!!!
Ha valakit ezzel megbántottam akkor bocsánatot kérek tőle. |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
druszan17!
Ha nem tudod felvenni az itteni légkörrel a ritmust és a hangulatot, majd a fáradtságot, h. utánanézz a dolgoknak, akkor ne erősködj!!!
Minden egyes regisztrációnál LE VAN SZÖGEZVE, H. ILLIK HASZNÁLNI A KERESŐT & ELOLVASNI AZ OLDALSZABÁLYZATOT!
Ha rákerestél volna akár itt vagy akár google-n akkor rájöttél volna, h. ha más nincs, akkor csak is megrendelés útján tudsz visco-hoz vagy amire te gondolsz: "kanóchoz" jutni az itteni WEBÁRUHÁZ ÚTJÁN...!
Ez nem az a szokványos fórum ahol lehet bunkózni & akaratoskodni, sok mindannyiunknak ez a fórum az élete szerves részévé vált, itt nagyon sok mindent megtanulhatsz, ha hagyod h. segítsünk, de ha nagyképű vagy, akkor nem tudunk segíteni, mert hamar megutáltatod magad, miközben semmit nem mutattál fel, csak vagdalózol itt a nagy szavaiddal, miközben azt sem tudod, h. milyen emberekkel tudnál itt társalogni eme gyönyörű & nagyszerű szenvedélyről;- hobbiról;- hivatásról;- szakmáról & maga a pyro-s életről...
Előzmény: #5128
|
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
De ne izgulj mindenki így kezdte ! (a hülye kérdésekkel)
Majd eldől hogy maradsz (utánanézel) vagy tiltanak (folytatod a hülye kérdéseket.. ) |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Nem csodálom. Ha már egyszer van rendes nevük a dolgoknak úgy is kéne használni őket. Kanóc a gyertyában van gyújtózsinór meg a pyrotechnikában. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Bocsáss meg colnak, csak túl régóta hallgatja már, a gyzs helyett kanóc a töltény és egyéb lövedék helyett golyó és egyéb ehhez hasonló csacskaságokat és már egy kicsit ideges lett. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
mert nem rendesen kérdezed. Ami neked kell az a gyújtózsinór, gondolom, vagy a black match, esetleg a stoppin. Ez utóbbi kettő kivételével pyrotechnikai boltban talán kapsz, feltéve hogy elmúltál 18. Ez most így normális válasz? |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471741
Látogatók ma: 29
|