304 db. hozzászólás
Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Elvileg csokornyakit akartam csinálni belőle gyűrűvel, de ehelyett egy foghíjas gömb lett belőle. Vékony enyvszalaggal tekertem körbe kb 3mm vastagon. Nagyon brutálisat szólt ettől az enyvszalagtól.
Ez egy hozzászólás a(z) "75mm-es TT" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
304 db. hozzászólás
Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Szép "volt" :(
Te törölted?
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|
280 db. hozzászólás
516 pont
Labortöltelék
2008.07.20.
PM Tag |
Hali!
Itt véletlenűl se merűlt fel senkinek egy bizonyos ólom-sztifnát nevű vegyület? Maga a sztifninsavnak és az ólom vegyületének is ilyen szép élénksárga színe van.Iniciáló robbanóanyag ez is.Ha minden igaz nem túl elterjed robbanóanyag volt...de annó csappantyú elegyekben használták.
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
YP nem hasznaltak inicialasra soha, legalabbis en soha nem olvastam es nem is hallottam ilyesmirol. Sokat olvasgattam a temaban. Az eloallitasa szerintem nem engedte meg, mert korulmenyes amit ipari szinten nem szeretnek es nem hinnem, hogy alkalmas lenne iniciatornak egyaltalan. Olom azid az ugy csattan kb. mint az ezust acetilid, es feher, de lehetseges kevertek valamivel. En inkabb higanyfulminatra tippelnek, mert hogy regi darab gondolom. Regebben meg az volt elterjedve.
A higanyfulminatos gyutacsok is tartalmaztak KClO3 is olom dioxidot is tobbek kozott, ugyhogy a szine utan nem sokat lehet megallapitani. A gyari gyutacsokhoz sok adalekanyagot tartalmaztak, hogy stabilabbak legyenek kemiailag, es ne toltodjon elektromosan. En a higanyfullminatra tippelnek, de egyaltalan nem biztos hogy az is. Egyszeruen csak azert gondolom, mert egy regi iniciator szeruseg lehet.
|
|
1097 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Valamilyen pikrát? Bár nem tom hogy használták-e ilyesmire.
|
|
1945 db. hozzászólás
195 pont
Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Ez kérlek szépen valószínű yellow powder és lehetséges, hogy tényleg gyutacs volt.
Egy videó róla.
|
|
2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Gratula, elég jól kever a rendszer!
Én múlthéten(vagy az előtti héten) vettem egy mágneses keverőt 6k-ért, az is nagyon jó cucc, talán kicsit jobb meg egyszerűbb mint ez.
Semmi másból nem áll, csak egy kis motorból ami forgat egy nagyobb mágnesrudat azt hello. Ami drága benne az a ráhajtogatott és szépen festett alumínium doboz. Házilag tök egyszerűen lehet készíteni, veszel mellé 3 darab kis arannyal galvanizált mágnest(darabja 100Ft sincs) és kész is vagy. Ha kell, akkor feldobhatok róla egy képet (mármint a keverő belső kinézetéről).
|
|
82 db. hozzászólás
13 pont
Zöldfülű
2009.03.08.
tag |
Ha el tudod küldeni az e_mailomra magyarul azt nagyon megköszönném(Németet tanulok ezért nem értem) s_peti97 @ freeemail.hu
Ez egy hozzászólás a(z) "Második rakétám" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3602938
Látogatók ma: 6
|