162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Hát ez így kb jó, ne rázkodjon, nálam is van olyan fordulat......
De a kérdés, mekkora fordulatszámon pörgeted?
Nekem van rajta nyomaták áttáételem, mert a motor anélkül nem bírta volna elég gyorsan pörgetni...........
Honnan van a motor?
Ez egy hozzászólás a(z) "Gólyósmalom" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Köszi Áttételt nem akartam rá tenni ha van rajta szabályzó akkor minek? Az lenne a kérdésem hogy ez a fordulat megfelelő a lőpor őrléséhez? Mert most az őrlődik bene a videón Ha ennél nagyobbra teszem egy idő után irtómód elkezd kilengeni a dob és rázkódik az egész. Amúgy szerintem is kicsi de majd lehet csinálok nagyobbat...
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Na, szép kis malom, bár kicsit kicsi a kapacitása, de jó!
Nincs áttétel, bár így helytakarékos!
És szép, ha jól látom elláttad fordulatszámszabályozóval!
Megy az 5-ös
|
|

307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Miért is kéne 2A-hez temetkezési vállalkozót hivni? Hogyan függ ez össze? Sehogy! A 2A amit a trafon láttál az az áramerösség, amit lebír adni folyamatosan károsodás nélkül. Mivel a rézdrótod az indítás pillanatában úgy viselkedik mint egy zárlat, ennek a többszöröse is folyik. 25-30A. Az emberben ez nem tesz kárt, mivel 5V feszultségnél az emberi test ellenállása több száz kiloohm. Kilehet számolni, hogy az 5V mekkora áramot bír áthajtani egy 200kohmos ellenálláson. Ez még böven a veszelyes határérték alatt van. 230V nál már más a helyzet. Itt már 2000ohm körül van a test ellenállása, ami már eleg nagy áramot tud produkálni hogy megállítsa a szívmüködést.
Ez egy hozzászólás a(z) "A "detonátorom" működés közben (~5V és 2A-el működtetve!)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Jo strapabiro szaritokoteletek van Szerintem szep volt.
Ez egy hozzászólás a(z) "Vízesés" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
a 2,5 ampert azt rezsó féleségnél van, de mai lényeg, hogyha kevés ampert is vesz fel ,akkor is megsokszorozza a transzformátor, na mind1, ne vitázzunk holnap lemérem (szerintem neked lezs igazad....)
Na jó, de a számítógép megint más!
Mindjuk hasonlónak kellene lennie, hisz ugyanúgy hálóatról megy megm inden, de majd pontos adatot mondok....
Ez egy hozzászólás a(z) "A "detonátorom" működés közben (~5V és 2A-el működtetve!)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Na, grat szerintem jó lett, főleg, hogy ahogy itt megtudtam, "az okos emberektől" hogy még vegytiszta meg minden nálam 5-ös :)
Grat!
Ja, és mire fogod felhasználni, csak "dísznenek" csináltad, vagy valamiféle detonátrorn töröd a fejed?
Ez egy hozzászólás a(z) "Őrölt bors erőspistával..ahogy itt mondani szokás :D" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Tom, de ezen MINDIG besírok..........
meg minden ilyesmi elnevezésen...
Ez egy hozzászólás a(z) "Vízesés" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Tudom, hogy halálos a 2A, mondom, én csak a "cetlin" olvastam, majd holnap multiméterezek!
De neten utánasolvasva a hálózatról KÖZVETLEN 0,2-től akár 2,5A-rt is flevehet egy készülék...
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Ja tudom, azzal is próbálkoztam ,DE nem találtam elég kis átmérőjüt, és mind rosszabul teljesített.......:(
És a szekunderen is mA-erekről beszélünk, számszerint 2000-ről 
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát ez érthető is. Azt mondta rézszál az a huzal ami az áram hatására felizzik majd indítja a lőport. Egy ilyen jó vezetőképességű anyag felizzításához nagy áramerősségre van szükség. persze ha acélszálat használna elég lenne egy autóaksi vagy rövidebb összekötő vezeték esetén egy 9 V-os elem.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 6
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470386
Látogatók ma: 6
|