162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Tamas88: Ja, a párkányban teszteltem, me udvaron nincs 230V-om, csak egy helyen, de oda is hosszabító kellett volna!
Nem-nem, sima, "sodort" rézhuzalból szedtem ki egy hoszabb szálat, majd u alakba hajtva beleraktam a szívószálba és rá a BP...
(a drótválasztsnál fontos, hogy minél vékonyabb és hoszabb legyen! és arra is ügyelni kell ,hogy a szívószálon belül, ne érintkezzen magával [ne gubancolódjon] mert akkor veszt hosszából, ezzel ellenállásából és ezzel hőmérsékletéből, bár abból nem nagyon, inkább a felhevült felület nagyságából!])
Érdemes a detonátor készítés ELÖTT egy ilyen huzalba a rendelkezésünkre álló áramot vezetni próbaként, ha izzik, akkor jó, ha nme, akkor keressünk nagyobb ÁRAMERŐSSÉGET! ne a feszültségre, hanem áramerősségre törekedjünk!
Gabtech: Az ohm törvényt én is tudom, de egyszerűbben "számoltam ki"hisz hálózatról (230V) működtettem egy transzformátort, ami 5V-ra transzformálta le 2A-rt kapva (ez rá volt írva!)Természetesen mivel ez váltakozó feszültség, nyilván valamiféle átlagot tüntettek fel, hisz az áramerősség folyamatosan változik!
De holnap előguberálom a multimétert, és mondom mi az eredmény :)
//És ez a megoldás olcsóbb is, hisz egy szívószál 5Ft (ha teszkóba veszed, még olcsóbb ,de nagyobbk iszerelés 1 szívószál kb.:5 detonátornak kénylemesen elég a rézhuzal ára elhanyagolható, kapd szét egy régi elektromos kütyüdet!
Tehát 1 darab 5Ft (a minimális ragasztó beleszámlásával!)
Míg egy izzó 150Ft, amihez szintén kell MÉG plussz egy kicsi drót, és TÖBB ragasztó (szalag)
Tehát sokkal gazdaságosabb a szívószálas!
Hamarosan felrakok egy vidit, mely demonstrálja majd, minőségben melyik a jobb!
Ez egy hozzászólás a(z) "A "detonátorom" működés közben (~5V és 2A-el működtetve!)" című tűzijáték videóhoz. |