840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
meg sztem ha ebben lecseréled a rézoxikloridot fekete rézoxidra, akkor attól is szebb lesz a színe. Mert a színéből ítélve oxikloridos. Ha nem akkor bocs, nem szóltam
Ja meg ugye a PVC...
Ez egy hozzászólás a(z) "Kék csillag.Szerintem fakó." című tűzijáték videóhoz. |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
meiket? A CuOsat vagy a rézkarbonátosat?
Ez egy hozzászólás a(z) "Kék csillag.Szerintem fakó." című tűzijáték videóhoz. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Mole98 máskor sötétbe próbáld ki főleg a kéket, mert nincs olyan kék aminek világosba is mély színe van... Am próbáld ki a conkling blue-t nagyon szép!
|
|
121 db. hozzászólás
77 pont
Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Ha van PVC porod azzal próbáld meg helyettesíteni a dechlorane-t vagy más klór donorral és akkor szebb lesz a színe.
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Öcsém az enyém a 67. hozzászólás ehhez a videóhoz nem unjátok még? Kevin, meg a többiek nem tök mindegy hogy kinek van igaza? Ennyire makacs itt mindenki ezen az oldalon? Ha így haladtok ezt a topicot át is lehetne nevezni, kevin videójának vitájára. Minden nap érkezik 2-3 fél oldalas hsz erről a témáról és már kib.szottul nem érdekel hogy melyik a jobb módszer!!! Én csak simán beleszórom, megpöckölöm párszor az oldalát, hogy egy kicsit több férjen bele, és annyi! De nem mindegy, hogy hogy csinálja kevin? Nektek nem árt semmit, az ő baja! Akkor meg? Mit lehet erről ennyit beszélni? Kérlek hagyjátok abba, még a 100. hsz előtt!!!
Ez egy hozzászólás a(z) "Petáda Kmno4 al s szorossan tunkolva 2g a halk verzió 50cm-eres villanás " című tűzijáték videóhoz. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
kevin, én az elmúlt 4 év alatt megnéztem pár vidit, amin a ferde szeműek a petkót csinálják. Olyat egyiken sem láttam hogy préselik, nyomkodják. Viszont olyat mindegyiken hogy az összekötözött csőhalmot beterítik flash-porral, majd hozzáütögetik az asztalhoz és hali. Na ilyenkor a flash ugye valamennyire beletömörödik a csőbe, de közel sem annyira mintha nyomkodva lenne. Ezután már csak a gyzs-t vagy az időzítő anyagát kapja meg (szintén belerázós tech.) és füst. Nem nyomkodják, nem tömörítik. Az a kis tömörödés, ami az asztalhoz ütögetés közben kialakul bőven fellazul a csomagolás , szállítás közben. Szerintem ezzel túl is tárgyaltuk ezt a témát, ebben a topikban OFF Aki folytatni szeretné, az keressen egy másik topikot.
Ez egy hozzászólás a(z) "Petáda Kmno4 al s szorossan tunkolva 2g a halk verzió 50cm-eres villanás " című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #10118
|
|
|
241 db. hozzászólás
343 pont
Haladó
2010.06.09.
tag |
Az én problémám hogy ez a videó is lassítva van.Szivesen megnézném lassítás nélkül is.Viszont az alu égése nagyon tetszett.
Ez egy hozzászólás a(z) "kb 0.5gramm mgal s es flash lassítva" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Figyelj kevin!
Tegyük fel hogy elhiszem neked, hogy a papírcsőbe tömörített flash-es petárda nagyobbat robban mint ha csak simán beleszórnánk. 1.Nálad mit jelent a tömörítés? Mert az előző hsz-edben az az alufóliás nyomkodás nekem nem juttatta eszembe hogy ez akárhogyan is tömörítve lenne. A tömörítés ott kezdődik hogy kalapács, de inkább hidraulikus prés. Márpedig flashel ezt nem nagyon szabad művelni (mármint ohgy kalapáccsal ütlegeled, esetleg 2 tonnás nyomásnak teszed ki).
2. Mivel tudod megindokolni hogy a tömörített flash jobban ég mint a por állagú? Fizikailag nem terjed tovább a hő, és a láng ha a papírcsőbe bele van tömörítve a flash, egyszerűen önmaga zárja el a láng és a hő elől az utat.
3. Ki is az a tapasztalt, nagy tudású ember akitől ezeket az ötleteket szeded? Valami youtube huszár aki azt mondja hogy flashbang, közben savas AP? Na nemár...
Mellesleg Ladisnek igaza van, írj már normálisan.
Ez egy hozzászólás a(z) "Petáda Kmno4 al s szorossan tunkolva 2g a halk verzió 50cm-eres villanás " című tűzijáték videóhoz. |
|
|
279 db. hozzászólás
20 pont
Piromán
2009.12.27.
tag |
Felírok még egy kísérletet ez is egyszerű három féle villanóport is kínálok,csináljatok meg egyet recept szerint akár melyikből.Nos csináljatok egy papírhengert az alja teljesen legyen lezárva de a teteje viszont teljesen nyitott legyen és a flas por szorosan legyen belerakva,én leginkább a perklorátossal ajánlom ezt a kísérletet.A következőt kell látni akár melyiket is választjátok nagyon durván és gyorsan fognak végigégni és semmiképp se szép lassan egyenletesen fognak égni ez biztos.Aki meg tényleg kíváncsi erre az egészre vegyen egy doboz petárdát nézze meg abba hogy ég a villanópor ép hogy csak lángol de meglehet nézni hogy van abba belerakva.De aki nem biztos benne hogy van belerakva az szedje ki a villanóport belőle és szórja vissza lazán elárulom milyen lesz a fénye semmi sem lesz hangja aztán még úgy se,én is ezt csináltam annyit szétkaptam hogy jó hogy maradt pár darab, ezer egy dolgot kipróbáltam még vele. És nem én találtam ki okosabb emberektől van az ötlet.Én amit tudtam segítettem mást nem mondhatok csinálja mindenki a saját meggyőződése alapján, itt már mindenki elmondta a maga álláspontját a továbbiakban meg úgyse az elmélet hanem a gyakorlat dönt.érdemes megnézni kisebb tűzijátékok felépítését mert többet elárulnak magukról mint bármilyen fórum róluk.
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
Aztamindenit ezt a bizonyítást! Ez más dolgoknál is így működik nálad? Az egyik fajta villanóport (jelen esetben a tömörítettet) leteszteled, csattan egyet, és ezennel elkönyveled, hogy az a jobb? Ez mégis milyen összehasonlítás? Ja, tudom ez egy tökéletesre fejlesztett saját technika...
Bírom az általad használt szakkifejezéseket, mint pl. a ,,hirtelen nagy térfogatú fény". Ez még helytálló is lenne, ha a fény alatt a szénsavas vodkát értenéd.
Remélem azért nem kalapáccsal tömöríted a flasht...
Én is mondok egy-két dolgot az állításod ellenkezőjének bebizonyítására.
Szerinted miért granulálják a lőport? A lőport gyárilag korongokká préselik.Akkor szerinted miért törik össze? Csak úgy poénból.
Vagy ott van a spolette: papírcsőbe préselt lőpor.De akár villanóport is tömöríthetnél bele, az eredmény ugyanaz.Az elegy egyenletesen végig ég, így kiválóan alkalmas bombetták bontásának időzítésére.
Ez egy hozzászólás a(z) "Petáda Kmno4 al s szorossan tunkolva 2g a halk verzió 50cm-eres villanás " című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #10112
|
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Kevin neked szerintem azért villan nagyobbat a tömöritett, mert a flash nagyrésze azután égett el, miután a burkolat felszakadt. Ha belül ég el akkor kissebbet és rividebbet villan.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605127
Látogatók ma: 16
|