A cső vége jól le volt fojtva, van benne egy fa korong, a PVC rá van olvasztva és még 4 facsavar is van benne.:) A kartonpapír korongok nem túl pontosan illeszkedtek, az lehetett a baj. Nem tudom hány gramm csillag lehetett. Volt vagy 70-80 g TT-m az mind beletettem meg volt valamennyi Glitter is, azt is beleöntöttem. Annyit tudok hogy 30 gramm vasporos csillag volt még benne. Majd legközelebb csak TT csillagot teszek bele és 40 milis csővel próbálkozom.
Hát igen, úgy tűnik kevés volt a fojtás... Hány g csillagvolt? Sztem ha csillagágyút akarsz akkor maradj egyelőre a 20-30mmnél, nagyobb kaliberben már így szokták megoldani a csillagágyút: Starmine, nagyobb kaliberben, bag&piston
A 80as csőbe meg csinálhatsz bombettát is, gömbél ekkorában már szép szabályos bontást lehet elérni!
80mm.... az kicsit sok
Próbálkozz inkább 40mm alatt, mert ekkora kaliberhez iszonyat sok csillag kell...
És jobba fojtsd le, cső végén valami erős gipsz vagy agyag tömítés, vető, utána tömítés (pl zsepi vagy papír) , utána csillagok és mehet még egy tömítés. Azért kell ennyi hogy jó erősen lője ki...
Ez bevallom már elég régi recept,még abból az időkből való amikor még működő receptet szinte lehetetlen volt találni. Amikor ez született akkor még a center eléggé komolytalan volt még kezdő fejjel is. A you tube-ot se ismertem fordító se volt külföldi oldalakhoz és a netet is könyvtárból értem el. Szóval az akkori gyújtózsinór receptek gyakorlatilag mind használhatatlanok voltak külföldi oldalakon böngészni meg akkoriban egy könyvtári netről még az akkori fordító nélkül hát nem volt érdemes. Ez úgy született körbenéztem az összes létező receptet és kidolgoztam egy jól működő receptet. Most már aki most fog bele annak könnyű dolga van mert mindenhez hozzáfér jó dolgok vidik fordítások vannak a témákban. A gyári whiscohoz képest filléres dolog talán 5ft sincs meg 1 méter a BM-nél sokkal intenzívebben ég és biztos nem adja meg magát. Gyakorlatilag afféle BM én lőporos kanócnak gyújtózsinórnak hívom gyakorlatilag házi lőporos gyújtózsinór. És ha azt vesszük én a mai napig elégedett vagyok vele.A BM-hez képest sokkalta intenzívebben nagyobb lánggal ég.
Nem próbáltam még, de ha van hajad akkor kapucni elkelhet
A pörgetés közben kipattanó szikrák felgyújtani biztos nem fognak, de a ruhára lehet lyukat égetnek. Valakinek volt fent ilyen vidije itt ceneteren, de már nem találom.
Rakéta tolóerő teszt lett volna.
Adatok : 50mm id 70/20/10 bp 4% vazelinnel granulálva 400gr motor tömeg furat 13 mm ameddig a fúró beért. Hát egy kicsit túl jó lett legközelebb 60/30/10-es lesz és csak 250 gr. De a hangja jó volt
Mondjuk kicsit nagy fába vágtam a fejszét de majd csak kidől az a fa.
Hű köszi!
Ez tanulságos volt.És hol lehet beszerezni ilyen vasgyapotot,mert google-n nem igazán találtam rá..Olvastam vmi lidl-s vasgyapotról....
Vmilyen veszélytelenebb megoldás van erre,mert látom h ez könnyen begyujtja a hajat ruhát,stb...
Mire kell figyelni,milyen előkészületeket kell tenni,ha mégis használom?Egy kapucnis pulcsi elég,védelemnek?
Az alábbi videón látható szikraeffektet szeretném megcsinálni fotózáshoz...mit használnak a videón,hogy lehet ilyet csinálni???
Előre is köszönöm a segítő hozzászólást.